INVADER Публикувано Май 29, 2008 Публикувано Май 29, 2008 Точно така дайте мненията си и предпочитанията си и моля ви се спестете ми "избери това което ти предпочиташ,ти тряя да си решиш", също ще е добре да кажете предимствата и недостатъците на процесора и камиончето Цитирай
Slav Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Аз давам своя глас за SansAmp, защото имам такъв (от Nikifena) и съм АДСКИ доволен от него. Чуй семпли от ефектчетата и прецени кое ще ти върши по-добра работа и кое ще ти хареса повече като звук. Всичко зависи от това какъв звук търсиш. Със SansAmp можеш да изкараш всичко от блус до дет метал. Цитирай
Mladen Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Aз съм за S-amp GT 2 , макар че като цяло идеите на двата ефекта много се разминават, не е лошо да проучиш въпроса по-обстойно. МЕ 20 е процесор и като цяло ще ти върши по-функционална работа като конфигурация от звуци и разл. съчетания! Докато идеята на S-amp е симулация на различни комбота - Fender, Marshall и Mesa Boogie което е само по себе си. Бих казал, че звукът не е като от истински лампови Маршал или Фендер , но наистина е доста автентичен и добър ! Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2008 Отговорено Май 30, 2008 Я да видим.. сравнение между процесор в ценовия клас малко над играчка и един от най добрите и гъвкави аналогови драйв педали... трудно.. или пък не чак толкова... Ако искаш ефтини и много на брой, дигитални и синтетични ефекти - вземи си процесора Ако искаш натурален китарен звук (макар и транзисторен) - вземи си санс ампа Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 30, 2008 Отговорено Май 30, 2008 Moeто мнение, че и двата ефекта имат своите предимства и недостатъци. Ме-50 не знам дали има спийкър симулации, а долколкото помня, с-ампа все пак има някаква примитивна спийкър симулация. Е, да се твърди, че ефекта е върха на сладоледа и с него може да се свири всичко(и да звучи автентично) е неразумно, но да - определено има някои нелоши звуци в себе си, които много популярни и продавани педалчета нямат. За ефектите - Санс амп-а е аналогов транзисторен ефект, а на бос процесора - не знам. Никой не е казал, че при боса драйва е моделиран - може и той да е аналогов - аз лично не съм му вадил схемата. Като надеждност съм сигурен, че педалчето на Ники е по-издържливо. При боса, предимството е, че имаш автоматизации и ефекти. Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 Определено Сансамп-а.Аналогов е и звука му се променя в широки граници. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 Moeто мнение, че и двата ефекта имат своите предимства и недостатъци.Ме-50 не знам дали има спийкър симулации тук даже говорим за ME-20 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 (Редактирано) Според мен, може да пробваш и ламповия Valvesterix, който съфорумника metalhammer продава и произвежда!! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=36627 Редактирано Юни 1, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
RichieSambora Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 Според мен, може да пробваш и ламповия Valvesterix, който съфорумника metalhammer продава и произвежда!! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=36627 А то на каква цена е този лампов кеф? Цитирай
daniel.hristov Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 +1 за сансампа. (Valvesterix-а сигурно също кърти мивки ама не съм го пробвал още...) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 1, 2008 Отговорено Юни 1, 2008 За цената питай metalhammer на ЛС. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 От двете без ГРАМ дори да се замисля бих си взел Санс-а!!! Цитирай
INVADER Отговорено Юни 3, 2008 Автор Отговорено Юни 3, 2008 (Редактирано) Стана ми ясно, че за да изкара добър звук процесора зад него ще трябва голямо и яко кубе,а аз не разполагам с такова и не ми е нужно на този етап , затова се отказвам от процесора.Ако сансампа найстина симулира тези 3 кубета приемливо то предполагам към компютър или китарна тонколона ще изкарва добър звук (не мазало) а какво остава с по-голямо кубе.Вие как мислите?Добър ли е сансампа (от никифена примерно) "на голо" защото така смятам да го използвам? Редактирано Юни 3, 2008 от INVADER Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 "На голо" Сансампът не звучи много добре, все пак Евтим използва добре думата "примитивни" за амп симулациите му. Да, не е като, да кажем, Metal Zone-а на BOSS дръннат директно в саунд картата на компютъра, но не е и стегнатия як звук от кубе за китара. Не знам какво разбираш под китарна тонколона, но и в малки и не толкова хубави кубета Сансампът пак си е трепач. А това, че процесор (с драйв + всякакви модулационни ефекти) и отделно само драйв педалче са си функционално различни е вярно, но според мен на първо място е хубавият драйв, който предлага Сансампа. След това и от някои "боклучави" модулационни ефектчета (chorus, delay, reverb...) можеш да изкараш задоволителни резултати, но хубавият драйв е незаменим. Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 (Редактирано) "На голо" Сансампът не звучи много добре" Бе и аз това се чудех, дали сансампа звучи приемливо така на "голо" щото пробвах няколко педала и направо се хванах за главата.........по-скапан звук досега не бях чувал и започнах да се ровя за демота от сансампа, та ако някой може да даде нещо автентично да чуем давайте. Това за процесорите наистина е вярно междудругото Редактирано Юни 3, 2008 от synyster_vengeance Цитирай
Recommended Posts