Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за мулти-ефект процесорите.


INVADER

Recommended Posts

Смятам да си взимам този процесор и нормално се интересувам от мненията и опита на останалите така че моля споделете :)

........мислите ли че си струва?Малко е странно че е на такава цена, а е толкова изгоден с всичките си ефекти и дисторшъни.....

Дали е качествен звука който вади?Може ли този процесор да замени mt-2, big muff,ts-9 и всички останли който симулира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо не може да замени - конкретно този не съм го пробвал, но е евтин и нисък клас - гаранция че ще звучи евтино и като нисък клас ;)

 

с други думи това че има много ефекти и е евтин само говори за него ;)

 

а и колко каквато и да е симулация се доближава до истината е спорен въпрос, въпреки че тук повечето предпочитат процесорите аз не съм от тях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм пипал 80-тката и 100-цата. Не шуми колкото синия Алесис, но това май му е единственото добро нещо. Като цяло - евтина играчка за домашно ползване от хора без претенции и с неголям бюджет. Относно заместването - форгет абаут ит...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само искам да кажа че по сравнение рп80 и рп250 има доста голяма разлика, а 150 е със същата платка като 250 и 350.

Аз свиря с рп250, идеален е за рок и по-лек метъл, защото му липсват симулации на разни по мощни и крещящи джаджи :thumbs_up:

Има симулация на амп, комбинирана с разните му ефекти вади доста приличен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kaкто можеш да прочетеш от горните мнения, процесора не вади ултимативния китарен тон, но работа най-вероятно ще ти свърши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе замислих се, че ако ще взимам процесор, то той трябва да е поне малко по висок клас и че няма всеки ден да се взима процесор да се насочих към бос me-20. :thumbs_up: но трябва да попитам за него какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давай към Boss ME-50 (500 лева май) или към Boss GT-8 (800 лева) . Също може да разгледаш за Digitech Genetix (пак около 500-600 лева) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като смяташ да си взимаш такъв процесор, защо не го пробваш? Намери някой, който има такъв, ходи и пробвай и ако ти хареса взимай! Не се вслушвай винаги в мненията на други хора! На някой ако не му хареса това не значи, че няма да хареса и на теб. Различни хора - различни вкусове!

:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работил съм с RP100 и RP-1 на Digitech, дори и в момента ползвам втория, въпреки, че е доста стар модел. Ако ти е за по-хеви звук ще трябва преди него един буустер, иначе за по-леки хави е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

B)

 

Ми аз като си взех процесора (Zoom 606)...., радост голема :D , не знаех какво да правя с него (не можех да си направя един свестен ефект). После разбрах че причината не е в мене !!!

Next level : минах на мания за Pedal boards (камиончета)! Аналогови, ала бала, истински тон, динамика, атака и вс. подобни плюсове..... и един голям минус - ПАРИТЕ :lol:

 

Сега имам Squier Strat. Delux - прилична китра, комбо - hand made (Схема на Dynacord, скоро ще му слагам Говорител Celestion) и вече S-amp GT2 (от Nikifena) >>>>> Всичко което мога да кажа приличен звук за не много пари.

 

Истината за мен - Marshall, Fender Strat. или Tele, някое др. камионче според стила който свириш и един по - висок клас (както казаха по-горе ЗДРАВ) процесор...

 

Може би ME 50 ще ти свърши мн. добра работа според мен! Застъпвам се за колегата Lord Of Darkness по - горе !

 

Но виж няма как да разбереш кое колко ти допада и готов ли си да инвестираш, ако не опиташ от почти всичко !

Аз наскоро свирих на качествени инструменти, усилватели и подобни и смея да кажа вече имам допир до звукът такъв какъвто трябва да е ! И последното нещо от което той се определя е процесорът или ефекта, който използваш. Това е нещо "козметично", основното идва от кубето, китарата и най-важното пръстите ти. Това тр. да знаеш !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колкото и скъп процесор (примено гт-8 или под от скъпите модели) пак си е процесор - бих заложил на аналоговите неща, цифрови само за дилеи и модулации примерно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.