Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ами тези готовите продукти на Dunlop били хубави. Не са чак такава голяма сума, а като се има предвид какви количества са...би трябвало да имаш за доста време.

Отговорено (Редактирано)
аз също ще използвам темата да питам с какво да почиствам/мажа грифа така, че да не съхне...

Моят фингърборд е от палисандър и го мажа с Dunlop Deep Conditioner.

Редактирано от DILETANT
Отговорено
Моят фингърборд е от палисандър и го мажа с Dunlop Deep Conditioner.

точно това ми трябваше... а сега остава да ми кажеш къде го има, и ако го няма дали мога да го поръчам от интернет

Отговорено (Редактирано)

Мисля, че в Райзинг Форса го имаше, ако не се лъжа. Имам доста различни препарати, и всичките от там съм ги купувал. А между другото пък голяма част от тях не ги ползвам и само си прашасват :)

пп Там мисля, че имаше 3-4 различни препарата на Дънлоп, май този също го имаше.

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено (Редактирано)

В xxxx има едно комплектче за почистване на струни, тяло и гриф на Dunlop!ФЦЪК! Получих го като подарък за миналото РД и искам да кажа, че е 6 точки :)

Преди това си бях купил Fast Fret, който и до ден днешен държи!

А иначе - да, Пронто за дърво с натурален сапун върши работа.

Въпроса е, дали ще се справяте сами с проблема или ще си купите наготово продукта. :godbless:

Редактирано от Crimson
  • 1 month later...
Отговорено

Здравейте..Еми казвали са ми,че след всяко свирене трябва да минавам с кърпичка струните и такива работи..тва трябва ли да го правя и ако има други работи дето трябва да се правят кажете.Това веднъж го правих ама невиждам някаква полза. :greenangel:

Отговорено

Аз уважавам, ценя и пазя инструмента си и затова се грижа за него - след всяко свирене го мажа с Дънлоп глезотийки и го почиствам старателно целия.

Отговорено

След всяко свирене избърсвам целия инструмент с памучна кърпичка, а струните ги минавам с Fast Fret, струва 13лв. в РФ.

Отговорено

Не е хубаво с мокри кърпи щото съдържат алкохол /не за пиене/ просто спиртна основа и биха могли да ти повредят боята.

Трий си китарата със суха кърпа или със специален препарат, който трябва да си купиш от музикален магазин.

Отговорено

аз струните ги почиствам с памук всяка вечер, а грифа и тялото с кърпичка за почистване на очила, която върши отлична работа за тази цел.

Отговорено (Редактирано)

Аз пък съм единственият, който не си почиства китарите. Прашасват, ръждясват и не ми дреме. И без това са 5, ако всяка я почиствам, повече ще ги чистя, отколкото ще свиря на тях. А хем имам препарати, ама на! Пуст мързел - много мъчи :) Знам, че не е правилно, но.... вся тая. Само някой път, ако НАИСТИНА има много ръжда по струните я махам преди да свиря, все пак ме е гнус иначе. Когато сменям струни, си почиствам китарите основно.

Редактирано от Vasil Pavlov