DILETANT Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 ^ Благодаря! Ще си поръчам от чужбина тогава. Цитирай
джани Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Ще използвам темата да попитам с какво се маже китара която не е лакирана.Аз имам такава от махагон и чета из интернет, че се маже с някаква вакса, тунгово масло или някакви други масла, но не знам какво да ползвам и откъде да го намеря у нас. А за нелакирана китара специално е Warwick Surface Finisher Bienenwachs Цитирай
Raxus Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) Най-евтиният вариант е Medix за дърво и дървени плоскости. Слагаш на кърпата и чистиш във въртеливи движения, като искаш ефекта да е макси мален минаваш след това отгоре с една суха памучна кърпа, като гледаш да няма прах в нея, щот после язък дет си бърсал. ПС: търси Medix furniture polish, сега видях как се казваше едит: става въпрос за китари с лак, но не вярвам и при нелакираните да не се получи. Редактирано Април 11, 2009 от Raxus Цитирай
джани Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 ^ Благодаря! Ще си поръчам от чужбина тогава. Нямаш избор, успех!! Цитирай
scum Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Това са глупости със спирта и от сорта лайна!!! От по-достъпните неща са лимоново и бадемово масло, които се продават по аптеките. Лично аз не ми пречи да ида до магазина (бил той и в USA) и да си купя едно шишенце, което изкарва години. Дори Фаст Фрета държи по 9-10 месеца! А вече ги има и в БГ и то на супер готини цени. Спрете да мажете с лайна! Че няма същия ефект като специалните препарати,си е така и си абсолютно прав,но все пак си мисля,че минаването на струните със спирта е по-дорбе отколкото само със суха кърпа...или се заблуждавам.Но както и да е,не мисля да му дам друг шанс на спирта.Отдавна си използвам фаст фрет-а и съм супер доволен. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Еми спирта първо че може да преебе нещо, второ като изсъхва остава една коричка. А и както казах - не вижда при наличието на истински мазилца и то на супер цена, защо да рискуваме здравето на китарите си с разни шантави течности... Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Става с Пронто!!!Пробвал съм върху акустична.Нали пак е дърво китарата :music336: Цитирай
sasoh Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 То става, ама въпроса е дали не променя акустичните качества (някой хора го забелязват това, и определено не искат да се случи на инструментите им). Цитирай
BlueZone Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 (Редактирано) Аз от години си чистя всичките китари с Пронто и си става идеално - бързо, ефективно и без странични ефекти. Само сега - на промоционална цена. За повече информация - в търговската мрежа и на www.scjohnsonwax.bg Редактирано Април 22, 2009 от BlueZone Цитирай
robtrujillo Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Боже мой, какви ги измисляте вий китарджиите "С пронто съм си чистел кремоните. Иначе на китари не съм пробвал" и такива подобни Ние горките с наште 4 мозъчни клетки ко да прайм...Но все пак и на мене ми помогна тая тема, благодаря! Поздрави на всички струнници и безструнници! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Ex, навяват ме носталгични спомени от едновремешната музикална реклама на ForteCasa... Цитирай
Striker_II Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 аз също ще използвам темата да питам с какво да почиствам/мажа грифа така, че да не съхне... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 С орехово масло от счукани орехи. Сериозно. Аз така правя на всеки 2-3 месеца - нито изсъхва толкова лесно, нито е прекалено мазно. Все се каня да пусна тема и все не остава време...нищо, следващият път. Цитирай
Striker_II Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 аха, а нещо, което да го купя готово, защото ме е страх да рискувам, за да не працакам нещо... Цитирай
Recommended Posts