Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Използвайки търсачката във форума,информацията излезе доста оскъдна та реших,че ако някой от вас има преки впечатления от тези http://www.bladeguitars.com/index.html инструменти може да ги сподели.

Все пак не са от най-евтините и ми е интересно дали си защитават цената със съответното качество.

Разбрах от техният сайт,че за България дистрибутарът е Music Center Filibe,но не знам,може ли някъде в София да се пипнат,видят,изпробват и тн.

П.П.Бай дъ уей,колегата kolio k е единсвеният оказал се с такъв инструмент споделил мнение за него.

Отговорено (Редактирано)

Аз тествах,мн. добри .....има един сън бърст който ми отвя главата,всицки модели си заслужават,страхотни китари,мн.се изкефих на сън бърст-а :):punk_guitar::punk_guitar::punk_guitar::punk_guitar:

Има са активна ел. и без такава.. като тези с активната са с 2 режима на работа и трепят гълабите...

Швейцарското качество е гарантирано.

Редактирано от tocata
Отговорено (Редактирано)

Ами днес минах да ги видя и трябва да кажа,че съм доста приятно изненадан.

Съотношението между цената и качествената изработка и вложените материали е повече от добро.Цените приблизително са от 600-800лв. до 1000-1500лв.зависи от модела разбира се.

Побъбрих си с момчетата в магазина и те споделиха същото мнение,особенно за интересните комбинаци и игрички със звукът,които можеш да правиш със електрониката.

Ето малко инфо http://www.bladeguitars.com/downloads.html

Редактирано от ciriljhonson
Отговорено

Интересно ми е това Фалкон тремоло не Блейд китарките, доколкото разбирам може да вдига и сваля но на различен принцип от флойдовете, без да разстройва при късане на струна и т.н. Някой може ли да хвърли светлина по въпроса?

Отговорено

Това са много приятни китари, в миналото известни с голямото си качество и съответно цени. В момента преобладаващата част от производството им е изнесено вън от Швейцария, а цените им са на половина по ниски. До скоро имах Блейд , но след смяната на адаптерите с Дънкан го продадох поради доста безличния му, макар и качествен звук. Иначе тремолата им са толкова добри, колкото и на американските фендери

Отговорено (Редактирано)

Коя година са ги изнесли извън Швейцария, Кольо? Защото ако не се лъжа, Ники Драгнев (Филибе) вкара една партида китари Блейд преди 3-4 години, около 30-40 китари, като в последствие си затвори магазина и някои от китарите отидоха в Пловдивския магазин, а други във Фактор. Те бяха швейцарски (поне така пишеше :tomato: )Пробвал съм - яката работа бяха, доста удобни. Аз не се кефя на активна електроника, съответно нямам опит и не мога да коментирам. Но тези без електрониката бяха супер, особено сравнено с цените/качеството на Фендер-ите из БГ (най-евтиния американски Фендер по магазините май е около 900-1000лв, ако не и повече, докато Блейд има за около 600-700 и не мисля, че е по-лошо или по-добър, просто по-различен). Струва си да ги пробва човек, най-малкото.

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено
Коя година са ги изнесли извън Швейцария, Кольо? Защото ако не се лъжа, Ники Драгнев (Филибе) вкара една партида китари Блейд преди 3-4 години, около 30-40 китари, като в последствие си затвори магазина и някои от китарите отидоха в Пловдивския магазин, а други във Фактор. Те бяха швейцарски (поне така пишеше :) )Пробвал съм - яката работа бяха, доста удобни. Аз не се кефя на активна електроника, съответно нямам опит и не мога да коментирам. Но тези без електрониката бяха супер, особено сравнено с цените/качеството на Фендер-ите из БГ (най-евтиния американски Фендер по магазините май е около 900-1000лв, ако не и повече, докато Блейд има за около 600-700 и не мисля, че е по-лошо или по-добър, просто по-различен). Струва си да ги пробва човек, най-малкото.

Не знам точно кога са ги изнесли, но досега съм си имал работа сериозно с два Блейда, единия беше на около 10 години тип Фендер и беше супер инструмент,а другият едно чисти ново Теле. И двата бяха с активна електроника. На всички нови които съм виждал, за разлики от старите, не пише made in Switzerland, и старите с които съм свирил са забележимо по удобни и добре звучащи. Също така , типично за новите е , че потенциометрите им започват много бързо да пращят. Иначе китарите са с много добро съотношение цена /качество и определено могат да се състезават с евтините американски Фендери и като изключим адаптерите, са учудващо качествени.

• 8 months later...
Отговорено
Здравейте,

Използвайки търсачката във форума,информацията излезе доста оскъдна та реших,че ако някой от вас има преки впечатления от тези http://www.bladeguitars.com/index.html инструменти може да ги сподели.

Все пак не са от най-евтините и ми е интересно дали си защитават цената със съответното качество.

Разбрах от техният сайт,че за България дистрибутарът е Music Center Filibe,но не знам,може ли някъде в София да се пипнат,видят,изпробват и тн.

П.П.Бай дъ уей,колегата kolio k е единсвеният оказал се с такъв инструмент споделил мнение за него.

във Фактор ги има...чувал съм доста добри отзиви, но не съм ги пробвал.

Отговорено

Обикновено избягвам да се намесвам в теми засягащи продукти на фирмата за която работя, тъй като не искам мнението ми да се приема като скрита реклама, но този път ще направя изключение:

От около година официален представител на Blade за България е Фактор. Идеята за работа с тях беше моя, тъй като имахме нужда от качествени китари със сингъл-койл адаптери, които да допълнят предлаганите модели на Уошбърн (предимно с хъмбъкър-и). Преди години в швейцарски музикален магазин бях пробвал бас Blade и останах приятно изненадан, освен това приятели китаристи ме насърчиха като потвърдиха добрите си впечатления от марката. Отношенията на Филибе с производителя са приключили по някое време преди нашата намеса - не мога да кажа кога.

Китарите в магазините на Фактор са нов внос и нямат нищо общо с предишни количества внесени от Филибе/Ники Драгнев. Мисля, че част от инструментите за които говори kitaratapesho все още се продават в магазина на Цецо Русинов до ДМА.

Може и да бъркам, но не мисля че има начин китарите внасяни от Филибе да са правени в Швейцария. Ако на китарите е имало такъв надпис в това бих съзрял по-скоро проява на предприемчивия български търговски дух, отколкото реалност :hysterical: Все пак допускам минимална вероятност да не съм прав.

От години грифовете и телата се изработват във фабрика на Gary Levinson в далечния изток (знам че я местиха наскоро, но не помня в коя държава е в момента), хардуера е на Gotoh, а финалните сглобки, сетъп и т.н. се правят в Швейцария. Това важи за всички инструменти, включително Anniversary Series и пр. глезотии.

Всички китари имат възможност да работят пасивно (изключена електроника), активната електроника има две положения - bright и smooth, като можете да регулирате тембъра с помощта на трилентов еквилайзер (на гърба на китарата - трите малки отвора с тримери). Освен това за всички модели цената включва и куфар. Като цяло - доста прилична линия от инструменти, според мен. Нека има избор - конкуренцията между търговците е добра за музикантите :cheers2:

Отговорено

Да, по спомени от моята и няколко други , с които съм си имал работа, инфото е напълно точно. Както бях писал преди в тази тема , много добро качество за парите си. Хубавото при тях е, че и евтините са добри, за разлика от повечето други фирми.

Отговорено
Да не говорим,че последните модели са оборудвани с Lace Alumitone

polished_aluminum_alumitone.jpg

което прави тези китари още по интерисни и привлекателни.

До сега не съм видял ни една с въпросните адаптери... Обикновено Блейд китарите са с адаптери Levinson. Прави ги Gary Levinson или поне 90-те се занимаваше той с тази работа. Аз имам негови сингълкойли (от доста стар Блейд) и трябва да ви кажа, че звука им е доста добър. Освен това тествах всичките китари Блейд във Фактор и мога да заявя, че въпреки че не са Anderson или (любимите ми) Suhr, китарите са на доста добро ниво и като звук и като изработка. Освен това отдавна не бях пипал китара в магазин с толкова приятен гриф!