Jump to content
Българският форум за музиканти

Битката на боклуците


ConspX

Recommended Posts

Та значи преди време бях пуснал една тема за една китара, но се отказах да я купувам защото от банката започнаха да ми правят проблеми с трансфера, както и да е.Въпроса ми е:

 

Кой от двата боклука да избера:

 

1.http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ms15bk.htm - копие на стратокастер

2.http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbl200bk_egitarre.htm - копие на лес пол

 

Целта ми е да свиря неща от сорта металика, мегадет и т.н. Чел съм някъде по форумите че китара с хъмбъклери вадела по-тежък звук, освен това на снимката копието на лес пола ми изглежда с по-ниско свалени струни, от друга страна копието на стратокастера има ръчка, но е с единични адаптери и някак си грифа ми изглежда крив.Какво бихте ме посъветвали?Разликата в цената е нищожна за това че с това нямам проблеми.Мерси предварително за отговорите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Колега ,имал съм китара от тази марка и повярвай ми не ти трябва да имаш....адаптерите са пълен отврат ,бяха свързани по някаква незнайна схема-входа и изхода на дната намотка бяха свързани заедно с изхода на другата,невъобразим шум и прочие.За 200 лв. ще си вземеш читава китара втора ръка от форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе предполагах че има нещо гнило при тея харли бентън, не може да са толкова евтини а пък да са без проблеми

 

а какво ще кажете за тази

 

http://www.thomann.de/gb/bc_rich_warlock_bk_bronce_ii.htm

 

заслужава ли си да дам 400 лева за нея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебати грозната летва. Уорлока ис струва парите според мен. Един съфорумник си беше купил таква от Томан и ходих да я видя. Доста ми хареса и на звук и на пипане. Общо взето съотношението пари-качество е добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заслужава ли си да дам 400 лева за нея

 

Напълно. Щом ще свириш от сорта на Металика това е истината, няма да съжаляваш. Разбира се, за тези пари може да има и недостатъци, не съм казал че е злато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце парите са си твои и никой не може да ти каже какво да си купуваш,друг е въпроса че за 400 лв. можеш да си вземеш китара която ще ти върши повече работа от този бисирич не са важни формата и цвета ами и адаптерите и дървото.Доставката от томан е един месец и през това време може да ти изпадне чудна талпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш тремоло, за тия пари грбаваш един Schecter Demon, палиш джапанките и да ти гонят петите. Аз като имам драхми така ше напрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хора искам да подчертая че съм някъв тотален аматьор, та на всичкото отгоре и беден, ако мога да събера пари за по-добра ще си я купя на минутата, но и да ги събера ква е файдата като не мога да я ползвам.Чета доста лоши мнения за харли-бентън, но все пак мисля че това са мнения на хора свирили на китара откак се помнят дето има една дума и те са минали през най-различни боклуци и затова не препоръчват харли, но аз съм бегинър в червата.От 2 седмици свиря на една кремона за 50 лева със прецакани ключове и ми писна да фалшивее, та основно въпроса ми дали тея харли са подходящи на начинаещи като мен, че тук-таме не били боядисани не е проблем, важното е ключовете да държат, да няма сериозни проблеми с адаптерите(примерно да се спират и се пускат когато те си решат) и да няма грешно поставени прагчета.Чета че имало шумове, това ще ми пречи ли на свиренето, в смисъл само ще е дразнещ ефекта ли или реално от тези шумове ще се губят честоти и т.н.?Друго гледам в томан, че харли-бентън пакетите вървят със самоучители, а бс-ричовете-без, което ме навява на мисълта, че бс-рич са професионални китари, а харли-бентън са като чорапите от 50 ст., така ли е?Ако е така предполагам, че по-добрия избор за мен ще е харли, защото трябва първо да се науча, а чак тогава да си купувам добър инструмент.

Редактирано от ConspX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Бе то че трябва-трябва, но не разчитай, че с тези самоучители след 2 седмици упражнения ще станеш Дейв Мъстейн. По-добре си купи по-добра китара, и започвай с уроци при учител от плът и кръв а не от хартия. Отделен е въпросът колко искаш да постигнеш със свиренето. То е ясно, че единици от нас ще станат истински музиканти, изключая станалите, но ако просто искаш да се зарибяваш и да си дрънкаш ептен за кеф и не ти се загробват повече пари в нещо, което ще ти е хоби на хобито то тогава изборът е ясен :huh:. Помисли добре и ако ти се занимава малко по-сериозно от "Пичове научих нотинг елс метърс" то тогава събери някви пари и...оня би си рич верно бая як, най-малкото ще изглеждаш много зверски с него :), а иначе имай предвид, че само с една китара не става (не че ти трябват 2 :rockon: ) просто трябва да има къде да я пускаш, но то сега и в компютри може и в кво ли не така, че китарата е най-важното. Ако решиш, че не ти се занимава-пии 2 бири, пусни си концерт на Металика и решавай пак :) айде успех с решенията.

ето така ще изглеждаш с би си рича------> :hysterical:

Редактирано от MrDeath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам да отидеш в някой роден магазин, да си набележиш няколко китарки, които са ти по джоба, да ги пробваш и да видиш коя най-добре ще ти пасне, коя най-много ще те кефи като звук, визия и ще ти е наистина удобно да свириш с нея :huh: Като за начинаещ B.C.Rich-a не знам дали е много подходящ (заради формата, не за друго, може да му е неудобно на човека да свири на тоя звяр) Преценявай брат. Ние можем само да те посъветваме, но крайното решение си го взимаш ти :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че B.C.Rich (Warlock) не е удобен за свирене седнал е някакъв мит, създаден от хора които никога не пипали такава китара и съдят само по външността и. Аз имам такава и мога да кажа само: Нищо подобно, Горски! :) До колко е подходяща за начинаещ. Това самия той може да си реши. Към автора на темата, заеби тия самоучители,които идват в комплект с китарата за начинаещи. 99% съм убеден че няма да са ти от голяма полза. По-добре инвестирай в китара, която ти харесва и звучи сносно. Един вид като се научиш и хванеш да свириш по-сериозно китарата няма да ти пречи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харли бентън са пълни боклуци. B.C. Rich също не е кой знае какво. За начинаещ, силно ти препоръчвам Ibanez GRG170DX. Страхотна е за начинаещи.. И аз имам една такава.. Китарата е за метъл. С два хабъкера и един сингълкойл адаптер. :) Нова е около 450 лв.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.