ConspX Публикувано Май 3, 2008 Публикувано Май 3, 2008 Та значи преди време бях пуснал една тема за една китара, но се отказах да я купувам защото от банката започнаха да ми правят проблеми с трансфера, както и да е.Въпроса ми е: Кой от двата боклука да избера: 1.http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ms15bk.htm - копие на стратокастер 2.http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbl200bk_egitarre.htm - копие на лес пол Целта ми е да свиря неща от сорта металика, мегадет и т.н. Чел съм някъде по форумите че китара с хъмбъклери вадела по-тежък звук, освен това на снимката копието на лес пола ми изглежда с по-ниско свалени струни, от друга страна копието на стратокастера има ръчка, но е с единични адаптери и някак си грифа ми изглежда крив.Какво бихте ме посъветвали?Разликата в цената е нищожна за това че с това нямам проблеми.Мерси предварително за отговорите Цитирай
serengeti Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Колега ,имал съм китара от тази марка и повярвай ми не ти трябва да имаш....адаптерите са пълен отврат ,бяха свързани по някаква незнайна схема-входа и изхода на дната намотка бяха свързани заедно с изхода на другата,невъобразим шум и прочие.За 200 лв. ще си вземеш читава китара втора ръка от форума. Цитирай
ConspX Отговорено Май 3, 2008 Автор Отговорено Май 3, 2008 абе предполагах че има нещо гнило при тея харли бентън, не може да са толкова евтини а пък да са без проблеми а какво ще кажете за тази http://www.thomann.de/gb/bc_rich_warlock_bk_bronce_ii.htm заслужава ли си да дам 400 лева за нея Цитирай
serengeti Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 (Редактирано) Ако искаш брадва (axe)в xxxx има един винтидж: уникална лопата... Редактирано Май 3, 2008 от serengeti Цитирай
Trysth Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Ебати грозната летва. Уорлока ис струва парите според мен. Един съфорумник си беше купил таква от Томан и ходих да я видя. Доста ми хареса и на звук и на пипане. Общо взето съотношението пари-качество е добро. Цитирай
Metalix Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 заслужава ли си да дам 400 лева за нея Напълно. Щом ще свириш от сорта на Металика това е истината, няма да съжаляваш. Разбира се, за тези пари може да има и недостатъци, не съм казал че е злато. Цитирай
serengeti Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Баце парите са си твои и никой не може да ти каже какво да си купуваш,друг е въпроса че за 400 лв. можеш да си вземеш китара която ще ти върши повече работа от този бисирич не са важни формата и цвета ами и адаптерите и дървото.Доставката от томан е един месец и през това време може да ти изпадне чудна талпа. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Цък за догодина като събереш пари Направо да се Флюбиш в нея Цитирай
Trysth Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 Ако не искаш тремоло, за тия пари грбаваш един Schecter Demon, палиш джапанките и да ти гонят петите. Аз като имам драхми така ше напрая. Цитирай
ConspX Отговорено Май 4, 2008 Автор Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) Хора искам да подчертая че съм някъв тотален аматьор, та на всичкото отгоре и беден, ако мога да събера пари за по-добра ще си я купя на минутата, но и да ги събера ква е файдата като не мога да я ползвам.Чета доста лоши мнения за харли-бентън, но все пак мисля че това са мнения на хора свирили на китара откак се помнят дето има една дума и те са минали през най-различни боклуци и затова не препоръчват харли, но аз съм бегинър в червата.От 2 седмици свиря на една кремона за 50 лева със прецакани ключове и ми писна да фалшивее, та основно въпроса ми дали тея харли са подходящи на начинаещи като мен, че тук-таме не били боядисани не е проблем, важното е ключовете да държат, да няма сериозни проблеми с адаптерите(примерно да се спират и се пускат когато те си решат) и да няма грешно поставени прагчета.Чета че имало шумове, това ще ми пречи ли на свиренето, в смисъл само ще е дразнещ ефекта ли или реално от тези шумове ще се губят честоти и т.н.?Друго гледам в томан, че харли-бентън пакетите вървят със самоучители, а бс-ричовете-без, което ме навява на мисълта, че бс-рич са професионални китари, а харли-бентън са като чорапите от 50 ст., така ли е?Ако е така предполагам, че по-добрия избор за мен ще е харли, защото трябва първо да се науча, а чак тогава да си купувам добър инструмент. Редактирано Май 4, 2008 от ConspX Цитирай
MrDeath Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) Бе то че трябва-трябва, но не разчитай, че с тези самоучители след 2 седмици упражнения ще станеш Дейв Мъстейн. По-добре си купи по-добра китара, и започвай с уроци при учител от плът и кръв а не от хартия. Отделен е въпросът колко искаш да постигнеш със свиренето. То е ясно, че единици от нас ще станат истински музиканти, изключая станалите, но ако просто искаш да се зарибяваш и да си дрънкаш ептен за кеф и не ти се загробват повече пари в нещо, което ще ти е хоби на хобито то тогава изборът е ясен . Помисли добре и ако ти се занимава малко по-сериозно от "Пичове научих нотинг елс метърс" то тогава събери някви пари и...оня би си рич верно бая як, най-малкото ще изглеждаш много зверски с него , а иначе имай предвид, че само с една китара не става (не че ти трябват 2 ) просто трябва да има къде да я пускаш, но то сега и в компютри може и в кво ли не така, че китарата е най-важното. Ако решиш, че не ти се занимава-пии 2 бири, пусни си концерт на Металика и решавай пак айде успех с решенията. ето така ще изглеждаш с би си рича------> Редактирано Май 4, 2008 от MrDeath Цитирай
Slav Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Аз ти препоръчвам да отидеш в някой роден магазин, да си набележиш няколко китарки, които са ти по джоба, да ги пробваш и да видиш коя най-добре ще ти пасне, коя най-много ще те кефи като звук, визия и ще ти е наистина удобно да свириш с нея Като за начинаещ B.C.Rich-a не знам дали е много подходящ (заради формата, не за друго, може да му е неудобно на човека да свири на тоя звяр) Преценявай брат. Ние можем само да те посъветваме, но крайното решение си го взимаш ти Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Това че B.C.Rich (Warlock) не е удобен за свирене седнал е някакъв мит, създаден от хора които никога не пипали такава китара и съдят само по външността и. Аз имам такава и мога да кажа само: Нищо подобно, Горски! До колко е подходяща за начинаещ. Това самия той може да си реши. Към автора на темата, заеби тия самоучители,които идват в комплект с китарата за начинаещи. 99% съм убеден че няма да са ти от голяма полза. По-добре инвестирай в китара, която ти харесва и звучи сносно. Един вид като се научиш и хванеш да свириш по-сериозно китарата няма да ти пречи. Цитирай
Feuermeister Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 Харли бентън са пълни боклуци. B.C. Rich също не е кой знае какво. За начинаещ, силно ти препоръчвам Ibanez GRG170DX. Страхотна е за начинаещи.. И аз имам една такава.. Китарата е за метъл. С два хабъкера и един сингълкойл адаптер. Нова е около 450 лв. Успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) супер е направо е върха - по-хубава няма честно мен по-ме кефят евтините скуаери от тея Редактирано Май 4, 2008 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts