Jump to content
Българският форум за музиканти

китарист с бас Omg


Rezachka

Recommended Posts

и така.. днес ме събуждат по телефона с новината че ще ми подаряват китара, обаче аз не знам за какво става въпрос .. та отивам да видя и хоп - бас! аз обаче съм китарист.. ама пак се кефя де :)

ето малко снимки:

дайте своето мнение .. аз сега ще се опитам да го включа :)

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01054.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01055.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01056.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01057.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01058.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01059.JPG

http://ivanjicataa.hit.bg/bass/DSC01060.JPG

става ли за нещо тая лопата за лютеница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

на мен ми е симпатична, но възможностите и почти 100 % са силно ограничени. вероятно има този типичен и неизменим среднист тон, който повечето орфейки (и солид, и семиакустик) имат. добрата новина е, че можеш да имитираш ранните Битълс и въобще разни ретро бийт банди. ако я разглобиш, изчистиш (доста е мръхлива на снимките) и сложиш едно нови струни, ако електрониката не се е разбрицала, ако грифът не е яко крива лопата (буквално) можеш да си имаш едно приятно инструментче, на което да си свириш идейки в къщи. смени му 'петицата' с нормален жак. купи евтини ключове за да си улесниш живота значително. 'перления' пикгард е просто класика- свали го, па го изчисти хубаво да лъсне, че яко кир се е събрала по ръбовете. като цяло изглежда запазена откъм боя- което е яко! напукана ли е? не се вижда много много от снимките- предполагам са правени с камерафон?!

като цяло не му давай големи надежди за свирене на живо, даже и за репетиции- сигурно ще пречи повече от колкото да помага в звука, но това хич въобще съвсем не значи, че не струва, напротив.

аз съм фен на орфей и забивам с една полуакустична бас китара, която след значителен ъпгрейд дори е използвана и за записи.

има хляб в баса, а удоволствието и тренинга да разчовъркаш и пооправиш по свой вкус подобен инструмент е priceless, както се казваше в един друг сайт. така, ако не си го правил досега (ако не си се вдъхновил от 'изрЪботка и рЮмонт' раздела- сега му е времето!:)) ще добиеш некъв опит който ще ти влезе в работа някой хубав ден когато ти се наложи да 'пипнеш' и по-хубав инструмент, да имаш няква сигурност за дребна поправка напр.

пусни една снимка 'в цял ръст'!!!-> *едит*!!!- видях, че има такава снимка!

 

ПП искам и на мен някой е така за добрутро да ми подари стара бас китарка!

Редактирано от thurston
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че на една от снимките се вижда целия бас.. иначе нещо май не бачка пробвах да го вклиюча не вади грам звук, струните са ми много странни първо си помислих че са ръждясали но после като се вгледах просто с кафефи с некжи кафефи конци вътре или и аз не знам .. грифа си е доста крив и то за това и струните са некви много високи.. неска може да говоря с един пич от пловдив дето ги разбира мнгого и да му го дам да го види.. щото и на мен ми е доста симпатичен и въпреки че свиря на китара му се кефя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много мило :D За жалост нямам идея какъв звук ще извади детето. Не бях виждал подобен Орфей и съм озадачен дали ще има нещо по-различно от ограничения звук на този тип китари :D Ако извади приличен тон и не е огънат грифа от времето, стегни си я и й се радвай ей така за опитите с бас китара в ръцете... Пък като се зарибиш по баса, кажи и ще направим свещенодействие с публично горене на китарите ти в центъра на София пред Парламента. След това в бяла роба ще те понесем към секция Бас на форума. И така ще забравиш да се занимаваш с тънки струни :D

 

Поздрави,

Пастор Бас-некадърник Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хе хе супер си е....най-малкото е БГ къстъм,какъвто няма друг.Започни от ключовете и струните,после предпазителя и адаптера/ите и накрая кажи на мармота да не завива шоколада в станиол :greenangel:;)B) А ако ли не,просто си я запази,товам,че е стара не значи,че трябва задължително да се продаде или счупи,нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че си китарист въобще да не те спира! Аз свиреХ на китара преди да хвана бас за пръв път. Тоест купих си бас ей така... на шега и сега нямам една китара вкъщи :) А и наистина премисли си идеите за басчето, защото ще се метне малко пара по него, за да го стегнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С доста любов, желание и майсторлък смятам, че дъската ще стане като за дрънкане в домашни условия.

За момента това е лопата. С една инвестиция от 100-150 лева може да влезне в правия път: смяна на ключове, адаптер, потенциометри, букса, струни, ръждиви болтове и тн.

 

В крайна сметка трябва да ти е пределно ясно, че каквото и да правиш това няма да звукне като Tobias. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

бях пооправял подобен на един приятел и си спомням че стана приятно басче (на звук) като оставим че формата е гадна и не може да се свири седнал

онзи имаше и бридж адаптер (съветвам те да сложиш на твоя) и звука от бриджа беше много пробивен и ясен (след парафиниране), но нека - пълна трагедия - само някакво кънтене и бумтене под 100 херца, което ще скапе повечето говорители. Мислих да местя нек адаптера като среден, но само с мисленето си останах :icon_shithappens:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или я вгради в стена или под на някой лайв,или баба ти ако има печка на село я сцепи на две и в.... печката......

:icon_shithappens: Как в печката бе... дай ми я на мен по-добре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.