Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s 2 hours ago, Steppenwolf said: Имам диска, хубав албум. Музиката и аранжиментите са на Румен Бояджиев, текстовете са на Даниела Кузманова. Абсолютно! Много як звук са направили предвид епохата и обстановката ... Цитирай
Лими Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) Преди 21 часа, Steppenwolf написа: Микротонален art / dream pop Великолепна музика! Ще си ги слушам вече редовно, но слухът ми не чу микротоналност, а хроматична диатоника или другояче казано - диатонична хроматика . Ето как математици разпердушинват времето - Mats & Morgan band Редактирано %s в %s от Лими Цитирай
Steppenwolf Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s 5 hours ago, Лими said: Великолепна музика! Ще си ги слушам вече редовно, но слухът ми не чу микротоналност, а хроматична диатоника или другояче казано - диатонична хроматика . Радвам се, че ти харесва. Не понимаю личния термин оксиморон. Албумът е експериментален и вплита микротонални интервали, които са ушечувни, вкл. класическите четвърттонове. Под микротонализъм разбираме интервали вън от 12-тоновия равнотемпериран строй (12-тоновото равномерно разделяне на октавата), вкл. макротонални, напр. от 5- или 7-тоново равномерно разделяне на октавата. Дори неравномерните темпераменти на Бах, Рамо, Валоти, Веркмайстер в тоя смисъл са микротонални, но твърде невинни, близки до познатото. Разбира се, индийският, арабският, китайският, индонезийският фолклор и... българският, когато се получават интервали в многогласното хорово пеене, част от магията на българските гласове. Слушам повече такава музика в последните години и съм натрупал симпатична фонотека, както и се вълнувам от теория на строевете и темперацията -- обширна и математически наситена тема за теоретичния раздел в някой страннослънчев ден. 24 прелюдии на Иван Вишнеградский в 24-тонова система, за две пиана, настроени с разлика 1/4 тон или 50 цента От албума Hyperchromatica на Kyle Gann, който работи в различни чисти строеве с лимити над 5 Джаз от Филип Гершлауер Електроника 1 1 Цитирай
Recommended Posts