preIbanez Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 ...а баланса на тремолото при алтернативния строй?!?...как се справяш с този проблем за две/три минути?!?... Цитирай
MrDeath Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Zombie, чети да го еа!!! Говоря за китари с флойд. Там за никви 2-3 минути не можеш да си смениш строя. Цитирай
zombie Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Zombie, чети да го еа!!! Говоря за китари с флойд. Там за никви 2-3 минути не можеш да си смениш строя. Не го е'и. Извинявам се, грешката е моя. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 ...Нормално, ли е долната част на тремлото (там където съм маркирал на снимката) да е прилепнала в тялото? Трябва да е точно хоризонтално на повърхността на тялото. А повече пружини се налага да се сложат, когато се ползват по-дебели струни. Моята китарка е с три пружини и струни 9-42 в Е. Като бях сложил 10-52, трема доста щръкна и направо си плачеше за 4-та пружина... Цитирай
denko Отговорено Август 27, 2008 Отговорено Август 27, 2008 (Редактирано) Още нещо ще добавя относно китарите с флойд, за тези които не са се сблъсквали с тях. Едно на ръка флойда променя тон, състейн-мъстейн (но не Дейв) и т.н. За мен обаче главния минус е, смянатан а строя. Не е невъзможна, но работата е там, че ако сега ти се свири Металика (по-раншната, че там са в ми), ама после ти се досвири един Айсд ърт примерно, говоря да си пуснеш сидито и да свириш с него, та взетите за пример Айсд ърт свирят в по-нисък строй, който е само половин тон. Е да обаче, за да си свалиш китарата с половин тон на долу, в зависимост от опитността, отнема различно ама поне един половин час ще отиде. И ако после пък решиш Айрън меъдън айде пак наобратно. С други думи без флойд си сменяш строевете бързо, с флойд едва ли има човек, който да си сменя строя по 8 пъти на ден (щото ше му иде, а не е и много хубаво). И естествено, ако ти се правят разни финтифлюшки тогава си взимаш китара с флойд. Абе дето вика Евтим, искаш китара с флой-взимаш китара с флойд, не искаш китара с флойд-взимаш китара с без флойд и аз ще добавя, колебаш се между двете-разучи +те и -те на туй животно и тогава избирай пак. Ако кажеш и как променя тона floyda Редактирано Август 27, 2008 от denko Цитирай
MrDeath Отговорено Август 27, 2008 Отговорено Август 27, 2008 Ами така. При сравнение между 2 напълно еднакви китари, от които едната е с флойд, а другата без тремоло, втората китара беше със по-плътен тон. Първо си мислих, че ако изобщо открия разлика, то тя ще е в действителност много малка и дори ме беше страх да не си я внуша. Е оказа се че има, верно не е и чак толкова голяма, но я има. Според някой е заради копаната китара или нещо друго. От кво е точн-не се наемам да кажа. Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 27, 2008 Отговорено Август 27, 2008 Ами така. При сравнение между 2 напълно еднакви китари, от които едната е с флойд, а другата без тремоло, втората китара беше със по-плътен тон. Първо си мислих, че ако изобщо открия разлика, то тя ще е в действителност много малка и дори ме беше страх да не си я внуша. Е оказа се че има, верно не е и чак толкова голяма, но я има. Според някой е заради копаната китара или нещо друго. От кво е точн-не се наемам да кажа. По-скоро е от това, че струните не са хванати за нещо статично и трептенията се обират от пружините до някаква степен. Това, че дървото е дълбано оказва доста по-малко влияние според мен. Цитирай
Recommended Posts