denko Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 (Редактирано) Здравейте. Искам да Ви попитам, коя от двете китари е по удачен избор GRG270B или GRG 170DX-BKN. Скоро ми предстои покупка и се чудя. Не ми се щеше да отварям нова тема... Поздрави!!! И още един въпрос. В магазин Camerton цените крайни ли са или има ддс Редактирано Август 13, 2008 от denko Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) ^ Щом си се ориентирал към модел с тремоло по-удачен избор според мен ще е GRG270B... Двата модела се различават основно по заключването на струните. GRG270B е с Edge III - двустранно заключване на струните, а GRG 170DX е с FAT10 - което си е обикновено тремоло...модела GRG270 е едно стъпало над GRG170 точно заради заключването, естествено от там и разликата в цената на двата модела от около 120 лв...така, че ако имаш възможност да додадеш тези пари, си вземи GRG270... Ако не си работил досега със заключване, ще ти е малко трудно в началото докато настройваш китарата и самото заключване, заради особенностите в сравнение с обикновенното тремоло, но и с това се свиква...все пак не е кой знае колко сложно...но като цяло си е голям + пред обикновенното тремоло... Останалите неща по тези модели са еднакви (адаптери, ключове, потенциометри), а разликите са в шарките по грифа и типа на грифа (GRG1 / GRG2), което предполагам идва от разликата в заключването на струните, но мисля, че като радиус, позиции и т.н. са еднакви... Като гледам цените в 'камертон' са същите като в ценовата листа на вносителя 'икономов' и са крайни с включен ддс. Редактирано Август 14, 2008 от Packo Packomirov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 И пак зависи какво иска. Ако иска китара с флойд - очевидно китарата с флойд е по-добър избор. Ако пък иска китара с тремоло, без флойд и заключвания - взима тази с тремолото. Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Все пак човек сам преценява плюсовете и минусите на двата механизма и финансовите си възможности и взима това което задоволява изискванията му за китара. И двата модела са с тремоло, но предполагам щом има размишления кой да избере между тях не знае точно с какъв механизъм да си избере... А за избора си трябва да сам прецени, като има на превид предимствата и недостатъците на обикновеното тремоло и заключването/флойд роуз: Например флойд роуз заключването: Плюсове: -по-малко разстройване на китарата при активна употреба на тремолото Минуси: -по-трудна настройка и поддръжка -по-висока цена Обикновено тремоло: Плюсове: - по-опростена и лесна настройка и поддръжка Минуси: - по-бързо разстройване на китарата при активна употреба на тремолото Ако някой се сеща за друго може да допълни... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) Toна е различен често. Флойда променя тона на китарата повече, отколкото тремолото. За разстройването - добро тремоло, ключове и добре сетъпната/поддържана китара също не разстройват. По отношение на тремолото/ключовете/нъта и т.н. китарата си е един вид машина, и трябва да се поддържа като такава - добро слагане на струните, смазване на потенциалните източници на разстройване и т.н. Без поддръжка, дори най-хубавия флойд пак би разстройвал след време. Поддържаните китари дори с обикновено тремоло обикновено могат да свирят часове без да се разстроят осезаемо. При поява на някакво разстройване пък е лесно да се коригира с ключовете. При флойда струните се заключват, докато при тремолото - не, следователно при тремолото е от критична важност да знаеш как да си сменяш струните(да ги режеш колкото е необходимо, да ги законтряш добре, да ги навиваш добре и т.н.), ако искаш китарата да държи строй. Цената също(по принцип) не е показател - има както евтини и скъпи флойдове, така и евтини и скъпи тремола. По принцип тремолата са по-предпочитани от рок/блус/(джаз) китаристите, понеже на повечето от тях тремолото им звучи по-близо до китара с фиксиран бридж, докато флойда е по-популярен сред метъл средите. Редактирано Август 14, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
denko Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 И пак зависи какво иска.Ако иска китара с флойд - очевидно китарата с флойд е по-добър избор. Ако пък иска китара с тремоло, без флойд и заключвания - взима тази с тремолото. Най вече, искам да свиря . До сега не съм се сблъсквал с floyd Rouse, но предполгах, че при минимална употреба на "ръчката" китарата ще се разтройва доста по - малко. Парите няма да са проблем едната е 460 другата 560. А що се отнася до шарката по грифа на ГРГ270Б по ми допада. И един последен въпрос. Кое е по сложното при слагането на струните на floyd Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 И пак зависи какво иска.Ако иска китара с флойд - очевидно китарата с флойд е по-добър избор. Ако пък иска китара с тремоло, без флойд и заключвания - взима тази с тремолото. Най вече, искам да свиря . До сега не съм се сблъсквал с floyd Rouse, но предполгах, че при минимална употреба на "ръчката" китарата ще се разтройва доста по - малко. Парите няма да са проблем едната е 460 другата 560. А що се отнася до шарката по грифа на ГРГ270Б по ми допада. И един последен въпрос. Кое е по сложното при слагането на струните на floyd Сложното е, че флойда от едната страна го дърпат струните, а от другата го дърпат едни пружини и е в равновесие. И затова отнема малко повече време и трябва да се знаят някои мурафети при смяната на струни и настройването. Но пък не се разстройва често китарата с флойд особено ако не го ползваш често или не опъваш повече от един два тона. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Ами Ibanez ZR сложете... Реже глави! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 По-сложното е, че обикновено им се режат главите, заключват се долу с едни винтове, навиват се на ключовете, настройват се дълго(понеже като опънеш една, останалите падат), след което се заключват с 3 винта и горе при магарето. Единствено ZR тремолото не прави тоя проблем с отпускането на всички струни. Всички други флойдове/двупосочни тремола се разстройват тотално ако се отпусне, или не дай си боже скъса една струна. При обикновеното тремоло струните се слагат както на обикновена китара. При двупосочно движещите тремола(опъват и отпускат) пак го има проблема с разстройването на всички струни. Цитирай
Orion Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 A btw, някой има ли вече наблюдения/пипал ли е Ibanez с тоя новия флойд Edge Zero?!? Цитирай
dimmuborgir6 Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Здравейте! Искам да попитам тези, които имат Ibanez Grg170dx - слагали, ли сте 3та пружина отзад за тремлото и как трябва да стои тремлото. Нормално, ли е долната част на тремлото (там където съм маркирал на снимката) да е прилепнала в тялото? Цитирай
MrDeath Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Още нещо ще добавя относно китарите с флойд, за тези които не са се сблъсквали с тях. Едно на ръка флойда променя тон, състейн-мъстейн (но не Дейв) и т.н. За мен обаче главния минус е, смянатан а строя. Не е невъзможна, но работата е там, че ако сега ти се свири Металика (по-раншната, че там са в ми), ама после ти се досвири един Айсд ърт примерно, говоря да си пуснеш сидито и да свириш с него, та взетите за пример Айсд ърт свирят в по-нисък строй, който е само половин тон. Е да обаче, за да си свалиш китарата с половин тон на долу, в зависимост от опитността, отнема различно ама поне един половин час ще отиде. И ако после пък решиш Айрън меъдън айде пак наобратно. С други думи без флойд си сменяш строевете бързо, с флойд едва ли има човек, който да си сменя строя по 8 пъти на ден (щото ше му иде, а не е и много хубаво). И естествено, ако ти се правят разни финтифлюшки тогава си взимаш китара с флойд. Абе дето вика Евтим, искаш китара с флой-взимаш китара с флойд, не искаш китара с флойд-взимаш китара с без флойд и аз ще добавя, колебаш се между двете-разучи +те и -те на туй животно и тогава избирай пак. Цитирай
dimmuborgir6 Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 MrDeath това за мен, ли беше? Цитирай
MrDeath Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Мммм не, това беше за тези, които се колебаят дали да си купят китара с флойд или такава без. Иначе за твоя въпрос нямам отговор. Някой друг да каже. Цитирай
zombie Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Защо при смяна на строя да се иска половин час? Имам въпросната китара, тунер - настройка в дадения строй за 2-3 мин макс! ... Иначе dimmuborgir6, обясни, че вече беше сложил пружината и я махна, за да могат да ти отговорят адекватно. Аз вече ти казах какво си направил според мен, но е хубаво някой по-запознат да каже мнение Цитирай
Recommended Posts