qillara Публикувано Април 7, 2008 Публикувано Април 7, 2008 (Редактирано) Здравейте !Взех си на скоро китара "Vintage" доста е старичка ( с два двойни адаптера ).Има ли някакъв начин да разбера дали въпросните адаптери са Dimarzio? Благодаря предварително !! Забравих да поясня - няма никакви надписи по самите адаптери !Интересното е че имат мног- богат и силен тони и никакъв шум! До колкото знам китарата е копувана от чужбина около 1991 г. и е струвала 800 долара! Редактирано Април 7, 2008 от qillara Цитирай
DILETANT Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Евентуално от вътрешната страна на адаптрите може да пише. Все пак може да са доста стари. Цитирай
qillara Отговорено Април 7, 2008 Автор Отговорено Април 7, 2008 ...ами ще орворя адаптера ,защото и отдолу нищо не пише!!! .....благодаря все пак! Цитирай
KingdomX Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 ^Отвориш ли го веднъж вероятността да го затвориш е много малка, понеже магнитите вътре са подредени с противоположни полюси, което значи че се отблъскват. Може и да прекъснеш намотката, там където е запоена жицата и тогава пак сърбаш попарата. А й в крайна сметкйа кво ти пука какви са адаптерите, след като вадят як звук, освен за собствено спокойствие... Цитирай
TONY Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Не е въпрос да отваряш самите адаптери, а да ги извадиш от китарата и да погледнеш отдолу. Мисля (почти сигурен съм), че дори и старите Ди Марзио имат надпис , който е много трудно да се изфалшифицира. За старите - може да има само надпис без конкретен модел, както е при новите. Ако нищо не пише на твоите, много вероятно е те, да не са Ди МАрзио. А след като ти харесва как звучи китарата, какво значение има каква марка са адаптерите? И мисля, че 1991 година не е имало марката Vintage! VANTAGE - това е най - вероятно марката на твоята китара, точно корейски са и са правени през 1991 година така също. Цитирай
Slide Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 А защо реши, че са Di'Marzio? По-всяка вероятност са си някакви сток адаптери на фирмата. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Естествено че са сток адаптери,на по новите Винтидж-и адаптерите са Уилкинсън и не са никак зле,отдолу на адаптера си има щампа с марката.Предполагам че адаптерите ти са с метална капачка-въобще не си играй да ги отваряш,защото са зверски ваксирани (парафин) за да не микрофонират и ако го отвориш ще трябва пак да се прави тая процедура,което си е бая играчка.А и след като звучат добре за чий ти е дали са Димарзио или друга марка? Цитирай
KingdomX Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Не винаги адаптерите са надписани. Мойте на Ибанез-а са навивани от Димарцио, но никъде не пише, а китарата съм си я отварял много пъти. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 В крайна сметка на кой му пука на коя марка са адаптерите. И на най-добрата макра да са те пак може да звучат кофти според личния вкус на даден човек. Цитирай
qillara Отговорено Април 8, 2008 Автор Отговорено Април 8, 2008 (Редактирано) Благодрско Колеги !Открих че е много полезно да прочетеш добре какво пише на китарата! Наистина не е Vintage a Vantage! Нямам обяснение защо държа да разбера какви са адапторите - но в Крайна сметка , когато нещо работи достатъчно добре- не е никак умно да се пипа каквото и да е по него (на косъм бях да се впусна в разглобяване хе хе . Та В нета не намерих точния модел -но китарката е смес от VP820 и vs600 модели на Въпросната марка! Ако някой се интересува !...... Благодаря НА ВСИЧКИ за ПОМОЩА! Редактирано Април 8, 2008 от qillara Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 (Редактирано) За ПОМОШТА, ПОМОЩА, и ПОМОЩТА!! Нема значка какви са адаптерите - щом ти харесват, значи всичко е ОК. Редактирано Април 8, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 ^Отвориш ли го веднъж вероятността да го затвориш е много малка, понеже магнитите вътре са подредени с противоположни полюси, което значи че се отблъскват. Може и да прекъснеш намотката, там където е запоена жицата и тогава пак сърбаш попарата. А й в крайна сметкйа кво ти пука какви са адаптерите, след като вадят як звук, освен за собствено спокойствие... ее ти го изкара че ракетен инженер трябва да си - плюс това има в 99% от хъмбъкерите ЕДИН МАГНИТ колкото пъти съм отварял не съм прецаквал нищо Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Да,тия са лесни,но с металните капачки са пълни с парафин. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Или по-лошо - с епоксидна смола. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Хм,светнаха ме че не всички метални са ваксирани.. Цитирай
Recommended Posts