Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
На мен вече всички техники са ми зле в сравнение с преди няколко години поради несвирене, което се получава заради липса на време или смисъл изобщо. :wall:

:wall: абсолютно същото;)

E, e, e!!!

Айде малко по-стегнато де. какво сте се разкислнали ;)

Не е до липсаа на време или смисъл... Просто оттук нататък трябва да започнете да музицирате, а не да свирите.

Много големи музиканти и изпълнители са изпадали в подобен колапс, точно преди да станат известни.

Мога да ви дам един съвет, колкото и нескромно да звучи.

Починете си от свирене като мен, вече почти 4 години изобщо не съм музицирал или пък свирил. Е просвирвам за по 20 мин. чат-пат като ида на гости 2-3 пъти в месеца на приятели, дето имат инструменти.

Дори след такава дупка, ако почнете да шиете прекрасно гоблени - ЧУДЕСНО!

Просто намирате себе си! Аз оставих музиката и започнах да уча как да проектирам сгради... Но не гледам на проектирането на сгради като на музика, а като на свирене, ей тъй - занаят!

Накъде ще ме отвее вятъра... един бог знае!?

Най-куцата ми техника засега е липсата на всякаква техника... и откъм инструменти и откъм похвати! :think: ;):headbang:

• Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Nalbantov треа да ни научи всички как се правят double-hand-и... :rolleyes:

Я не моем...

а знаеш ли как се прай ботълхенд хаха

тва само китариста на диана експрес ми го е показвал

Отговорено

На мене най-много ми куцат арпежите/суийп пикинга, просто защото почте никога не съм наблягал на тях, а и в момента изчиствам скалите и алтърнейта. Има да изчиствам ехеееее... :think: :guitar:

Отговорено

Малко офф. Като стана въпрос за екстравагантни техники, искам да спомена нещо, което много ме зарадва миналата година :happy: Видях как Петър Гюзелев, китариста на Щурците си "обеси" китарата на кабела. Хвана кабела, омота го около грифа и започна да го движи нагоре надолу... як звук се получи, а и беше много ефектно!!! При мен не става... :)

Отговорено

Мен нищо не ми куца.Мойте техники са за инвалидна количка(всъщност сега се замислям как нещо което несъществува може да е в инвалидна количка). ;)

Отговорено

На мен пък ми е трудно да свиря на цигулка. :blink: Не, бе, шегувам се. Още съм начинаещ аз и почти сичко ми е трудно. :D Е справям се де... но най-трудно ми е Downpicking-a както и на почти всички тук. :ph34r:

Отговорено

Куца ми свиренето на всякакви техники след употреба на водка, ракия, абсент или некъф друг алкохол в големи количества.

От 12годишен тренирам тази техника и не съм пстигнал абсолютно никакъв напредък. :wall:

Отговорено

сетих се за още 2 неща. много ми се изморява ръката като свиря бързо пауъркорди и също така не мога да свиря легнал а колко много ми се иска :P

Отговорено
сетих се за още 2 неща. много ми се изморява ръката като свиря бързо пауъркорди и също така не мога да свиря легнал а колко много ми се иска :P

То за т'ва легналото кординация трябва . Същото се отнася за свирене под/над масата ...

На мен пък ми куца sweep-picking-а . 'Ма тренираме !!!

А вместо всички да се оплакват какво не могат , защо не тренират ...

Отговорено

Заглушаването на струните с дясна и в по-голяма степен с лява ръка при свирене с повече дистер на арпежи с alternate picking и при прескачане на струни с alternate. (тва при електриката)

Отговорено
Заглушаването на струните с дясна и в по-голяма степен с лява ръка при свирене с повече дистер на арпежи с alternate picking и при прескачане на струни с alternate. (тва при електриката)

Как така ги свириш тез арпежи с alternate picking? Пробвай със sweep...

Ти вероятно си ги свивиш със sweep, ама си написал грешно :D

Отговорено (Редактирано)

Как така ги свириш тез арпежи с alternate picking? Пробвай със sweep...

Ти вероятно си ги свивиш със sweep, ама си написал грешно :D

Гледай Steve Morse например :D

иначе на мен всяка техника ми куца, така че нема к'во да пиша ...

Редактирано от synchu