zeratuL_x Публикувано Април 3, 2008 Публикувано Април 3, 2008 Значи имам Ultra Distortion на Behringer и се чудя дали да го сменя с Ds-1 на Boss.Ще има ли някаква разлика в звука или ще платя повече,защото е Boss? Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 Ми че пробвай ги,Боса най-малкото е железен и вечен на практика. Цитирай
Alex V. Отговорено Април 3, 2008 Отговорено Април 3, 2008 (Редактирано) Аз имам DS-1 и си ме кефи и като звук и иначе.... Определено ако трябва да избирам между Boss i Behringer бих избрал Boss-а но това си е мое мнение хаха ако ти се харчат много пари за distortion си вземи Tc electronic..... http://www.tcelectronic.com/ClassicBooster-Distortion.asp Тук в BG го продават някъде колкото 5 Boss-чета DS-1 (от Tc electronic си знаят цената) Редактирано Април 3, 2008 от Alex V. Цитирай
bratmito Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Boss DS-1 освен ако не свириш с лампов усилвател или добър нелампов,не е най-добрия избор.Хората обикновенно го ползват за буустване на лампови стъпала , а самия дисторшън не криви много(ако свириш по-тежка музика - не става). От друга страна с Boss-а можеш мач да играеш и пак да работи, а за беринджър и дума неможе да става. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Добре е да кажеш каква китара имаш какъв усилвател и какъв стил свириш..... Цялсотния саунд е комплексен и може да се окаже,че инвестицията за боса няма да е рентабилна. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) едва ли ще звучи по-шит от берингера, но вярно - зависи от стила Редактирано Април 4, 2008 от Overdrive Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Абе въпросът е ако играеш мач с DS-1 как ще завърши срещата. Аз прогнозирам 2:0 ако бос са домакините. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Април 4, 2008 Автор Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) Моля без излишни коментари.Предимно метъл искам да свиря с него.Това питам дали ще си платя за марката или ще звучи по-добре от Behringer-а Редактирано Април 4, 2008 от zeratuL_x Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 Оооооо, да, мамо. Като говориш вече ще мълча. ПП: Чуй началото на 'Memories' или 'The Mystical Potatoe-Head Groove Thing' на Сатриани. Ето това е DS-1. DS-1 за метъл не става. . . освен ако не го включиш в крънч канала на някое мощно ламбово кубе. По-добре си вземи UM100 или UM300 (копията на Metal Zone от Behringer). . . щом ти се свиди да плащаш 'за марката'. В случая става въпрос за дилема между 50лв и 90лв. . . едва ли си струва чак такова замисляне. Като те влече опитай - по-добре вярвай на ушите си за такива неща, не на форума. Цитирай
swifter Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Здравей! Аз имам Boss MT-2 Metal Zone и Behringer X-V Amp и ми харесва повече звука от процесора. Звука на Boss-а е по метален. Ако трябва да направя тъпо сравнение, за да ме разбереш точно, трябва да кажа, че сякаш диста на Boss звучи като "жжжжжжжжжж" докато на Behringer-а е твърд и тежък. Може би звуки по скоро като "ррррррррр" . Дано съм ти помогнал Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Здравей! Аз имам Boss MT-2 Metal Zone и Behringer X-V Amp и ми харесва повече звука от процесора. Звука на Boss-а е по метален. Ако трябва да направя тъпо сравнение, за да ме разбереш точно, трябва да кажа, че сякаш диста на Boss звучи като "жжжжжжжжжж" докато на Behringer-а е твърд и тежък. Може би звуки по скоро като "ррррррррр" . Дано съм ти помогнал OMG ... ЖЖЖЖ...РРРР...ЗЗЗЗ... Вече в онлайн магазините трябва да слагат подобно описание вместо семпли ПС .. Не се заяждам, просто много ме изкефи израза Цитирай
Valserp Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 Значи имам Ultra Distortion на Behringer и се чудя дали да го сменя с Ds-1 на Boss.Ще има ли някаква разлика в звука или ще платя повече,защото е Boss? Да сравняваш Ultra Distortion с DS-1 е като да сравняваш моркови с портокали. DS-1 е правен за по-лека музика. Но BOSS Metalzone или BOSS Metalcore определено са много по-добре от Behringer UD. Най-добре е да имаш кубе с жесток драйв, което няма нужда от външни кутийки, но ако свириш на по-малки системи и имаш нужда от външен дист - BOSS ис дъ уей ту гоу. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 Пичове, и Boss, и Behringer произвеждат дисторшъни, които звучат добре, когато са подбрани правилно за съответната музика. Behringer нито шумят повече, нито пък имат по-евтина електроника в тях, от дистерите на Boss. В интерес на истината, повечето настъпикутийки на която и да е фирма използват едни и същи утвърдени ширпотребски евтинджос - компоненти, които се ползват и в телевизори, радиоприемници, компютри, грамфони, кастфони, мастфони..... Името Бос принципно е по-утвърдено и педала марка Бос винаги е по-продаваем след покупка. Друг е момента, че Behringer са по-МЕХАНИЧНО НЕУСТОЙЧИВИ, което е можеби най-големия им минус. Просто надеждността при тях е по-ниска - не че не се ремонтират лесно, но не можеш да разчиташ така на берингер, както на бос. Ако това не е проблем, и на тях се свири предимно в домашна обстановка - педалчетата на берингер имат напълно приличен и съизмерим звук с педалчетата на по-скъпите фирми. При тях просто механичната "сглобка" е 2 идеи по-евтина, и това неминуемо има своите последстия. Сравнение на конкретни педали: Бос DS-1, както Ibanez Tube screamer, Dod Distortion+, YJM distortion и други подобни педалчета са повече буустери отколкото дисторшън педали - те се използват предимно при включване в драйв/крънч канал на усилвател. Педалчетата от рода на метълзон, дет метък, твоя берингер, и др. са по-тежки дисторшън педали, които обикновено се включват в чист канал на усилвател - там дисторшъна си идва от самото педалче, а усилвателя се използва предимно за усилване - той не изкривява допълнително(или поне не много) звука. Цитирай
RockoBG Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 Значи имам Ultra Distortion на Behringer и се чудя дали да го сменя с Ds-1 на Boss.Ще има ли някаква разлика в звука или ще платя повече,защото е Boss? Моля без излишни коментари.Предимно метъл искам да свиря с него.Това питам дали ще си платя за марката или ще звучи по-добре от Behringer-а Въпроса ти е излишен. На Беринджър логото е задраскано ухо - сиреч за глухи. И д'е'а половината свят свири с ДС-1 и никой с беринджър. Чудно каква ли е причината? Аре чудете се и обяснявайте за цялостния риг за пореден път. Цитирай
Liquid Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 На Беринджър логото е задраскано ухо - сиреч за глухи. :) Иначе камиончетата на берингер се славят най-вече с издържливост. Аз лично счупен БОСС не съм виждал. Ама Берингери дето днес работи, утре - не има под път и над път. Плащаш си първо за звука и второ за контрола на качеството, който при Берингер и направо несъществуващ. Цитирай
Recommended Posts