Jump to content
Българският форум за музиканти

Хубава звукова карта.


aheron

Recommended Posts

ама дай и ценови диапазон защото "хубава" е много разтегливо понятие .. има от 100 лв та до 2000 лв карти и все "хубави" за парите си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава звукова карта е изключително субективно понятие. В сравнение с Realtec-а който имаш, всяка нормална звукова карта би била хубава карта. Най-евтините карти които биха ти свършили работа са EMU 0404 (около 220 лв) и M-Audio Audiophile 2496 (около 190 лв), като втората е доста старичка и има някакъв шанс да я намериш сравнително евтино на старо. Разбира се, въпросните карти далеч не влизат в категория хубави звукови карти, но са така да се каже минимумът. Ако нямаш възможност да си купиш карта подходяща за звукозапис, най-евтиният но и доста некачествен вариант е да си вземеш някое Audigy, но трябва да имаш в предвид, че с ASIO драйверите им ситуацията никак не е розова и са доста шумни карти, макар и малко по-добри от твоя Realtec.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва са доста пари. Е виж аз няма да правя звукозапис ще си свиря за кеф :) Нито ще купувам хубава китара нито ще искам някакъв страхотен звук. Просто да си свирукум за кеф :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аудиджито не е много кофти чак - с мойта ползвам хардуерното асио на 5мс латенция и бива, само шума е огромен недостатък, предимство пък е че могат да се качат KX драйвери и да си правиш каквото си искаш - с оригиналните е пълна боза и има някакви "енхансмънти" които скапват тотално звука :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да свързвам компютъра с китарата ...

Предполагам искаш да вържеш китарата с компютъра ? :)

 

Вземи си това за тази цел:

jamlab.jpg

http://www.m-audio.com/products/en_us/JamLab-main.html

 

 

Иначе зад думата "хубава" се крият различни неща :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Виждам, че темата е старичка но от скоро и мен ме вълнува този проблем, та за какво служи това нещо. Сори за тъпите въпроси но всеки е почнал от някъде нали :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам една Аудиджи 2 за продан ако някой се интересува. SNR не е мега голямо 106dB но встрани от студийните звукозаписи картата си върши повече от добра работа.

Повече инфо - тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=43903

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как вярват някои на спекулативните параметри давани от Крейтив балъците. Тия 106 dB са за самия чип. По цялата верига има още сума ти елементи, които прецакват работата и реално тази стойност ще е доста по-ниска... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.