Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Аз доста неща изчетох знам за почти всички модификации по "Блеки" и червения страт.Само не мога да си обясня специално за бендовете като свирих на скуайъра на един приятел ми бяхя по-лесни отколкото на моя ибанец.Занчи за сега продължавам да си издирвам разни ефекти,пък като се опарича ще си взема някой скуайър да си го модвам. :recourse:

С какви струни свириш и мазал ли си тремолото с нещо при струните за да не се претриват? Лекотата на бендовете ти зависи от дебелината на грифа и напрежението на струните (tension). Плюс това виж и колко са натегнати пружините на флойда. И не на послендо място - не харчи пари за прахоловки, инвестирай ги разумно. Ако искаш все пак читав скуайър ми се обади.

Отговорено (Редактирано)
Аз доста неща изчетох знам за почти всички модификации по "Блеки" и червения страт.Само не мога да си обясня специално за бендовете като свирих на скуайъра на един приятел ми бяхя по-лесни отколкото на моя ибанец.Занчи за сега продължавам да си издирвам разни ефекти,пък като се опарича ще си взема някой скуайър да си го модвам. :recourse:

Тва го пиши на сметката на грифа.

До сега съм хващал само два Ibanez-а и в при двата модела не ми пасна ръката на грифа.

Може би защото съм свикнал вече до голям степен с грифа на Скуаера ми, но самото движение на ръката ми е по-леко и не изисква толкова услия като при при двата Ibanez-a.

Пак казвам, тва е може би защото съм свикнал с грифа на Скуаера.

А колкото до Rock Forever - често срещани проблеми при Скуаерите са пръщене при смяната на позициите на адаптерите, както и въртенето на потенциометрите. Също и когато докоснете струните с пръсти се чува пукане и брум.

Това до голяма степен се оправя с екраниране на китарата.

Моя Скуаер единствено има брум, когато превключа на Neck или Bridge пикъпите.

Само да добавя за Flanker - Скуаерите до голяма степен имат неизползваемо тремоло. :rocker:

Разстройва доста, а самите сплави, от които са превени леглото и самото рано(ръчката) са доста меки и двете резби се изпиляват. От там луфта става много голям... Навиваш тефлонови ленти.. навиваш...

Редактирано от Slide
Отговорено

Нормално е бендовете да са по-лесни на Скуаяр-а ,защото радиуса на фингърборда е по-малък - сиреч фингерборда е по-объл ако мога така да си изразя.

Ибанците са с по-голям радиус на фингърборда т.е. с по-плосък фингърборд.

Отговорено (Редактирано)

колко излиза - не помня точно но примерно ето основните неща:

3 адаптера Фендер съм сложил на моя - 150кинта 2ра ръка горе-долу, ГИлмор е със ЕМГ- значи доста повече

ключ за адаптерите - май 15-20

нови потенциометри и копчета за тях - 20-40лв според зависи какви :recourse:

ново тремоло фендер с стоманено блокче - 200 горе-долу, само тенекииките (string saddles) са 80лева стоманените от огъната ламарина - може да направиш като мен - поръчах на фреза да ми направят масивно тежко блокче от стомана и сложих дебела ръчка като на флойд (понеже преди тва строших оригиналната)

нови прагчета - около 20лв

нови ключове ако оригиналните са калпави - 100-120лв примерно за някакви хубави

смяна на нът със кокален - 1кило телешки кокали за кучета и няколко часа занимавка

в общи линии това е най-вече но дали ще стане добре никой не знае - ако е калпава дъската под адаптерите звука пак ще смуче

едит: забравих най-важното - ако не може да направиш някой от горните неща смятай и труда на лютиер...

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Аз малко си побърниках EQ-то на кубето и клийна уж го доближих до гилморския.За адаптерите той доста повече е ползвал за записи, от 2000 и някоя насам блеки с пасивни адаптери.Явно доста скъпичко излиза едно такова начинание.Колкото до тремолото тоя проблем е ясен те и флойдовете на по-евтините китари за от сплави като пластелин :recourse:

Отговорено

Пак за бенд-овете да се обадя, както каза и по-горе един колега. Провери какъв размер струни ползваш. Според мен 0.08-0.42 при стандартна Е настройка биха били повече от идеални за целта. Аз лично свиря с много-много по-дебели и по-ниска настройка де, но бендовете ми се получават без проблем. Има и особености в техниката за свирене на бенд-ове, но предполагам като Гилмор фен си запознат с тия неща. :blink:

Отговорено

С нормалните бендове нямам проблеми.Въпроса е примерно оня на "Another brick in the wall".Явно е от радиуса на грифа,както каза Total_Overdrive.Ползвам 0.09-0.42 в Ми.

Отговорено (Редактирано)

O, ako за 80 кинта можеш да вземеш скуаера - взимай го без да мислиш.

После, ако има проблеми, можеш да го дадеш да ти сменя доста ЕФФТИНО и добре позициите(нещо като хоби ми е, правили сме упражнението със съфорумци) и да го сетъпна, и след като вземеш електрониката, може да ти я сложа, пак евтино.

Обичам да бъзикам китари, и да правя от евтините дъски китарки, които свирят приятно, удобно и вярно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

С тези думички пропускате най-важното - тоноизвличането и отношението към инструмента. То е основното - от там, нататък и китарата на Гилмор да имате, заедно с неговото оборудване, без отношение, нищо няма да направите.

Сега, да не кажете "Е, да, прав си, ама.." - няма "ама" - взимате първата китара до вас, пускате я чиста, даже може и в усилвател да не я включвате и докато не зазвучите като Гилмор, никви ъпгрейди, ефекти и т.н., ясно ли е!

Отговорено
O, ako за 80 кинта можеш да вземеш скуаера - взимай го без да мислиш.

После, ако има проблеми, можеш да го дадеш да ти сменя доста ЕФФТИНО и добре позициите(нещо като хоби ми е, правили сме упражнението със съфорумци) и да го сетъпна, и след като вземеш електрониката, може да ти я сложа, пак евтино.

Обичам да бъзикам китари, и да правя от евтините дъски китарки, които свирят приятно, удобно и вярно.

Да взема и аз да мина, та да ти дам моята дъска... :hysterical:

Купища материали съм изчел за бъзикане на китари и тн.

Е, малко практика ми липсва, ама най-вече желание. ;)

Знам колко време събирах само и само да си зема тоя Squier и някак си не ми се ще да ми е опитното зайче. ;)

По темата за бендовете, от там за струните. Гилмор (нали за него говорим тука) мисля, че ползва 10-ки.

Аз в момента съм със .012 - .056

Пак биват бендовете, свиква се. ;)

Отговорено (Редактирано)

явно имаш яки пръсти - на мен над 10ки ми идват зор и не успях да свикна с 12ки, а като се има в предвид че някой блусари свирят и с 13ки в МИ ;):hysterical:

и аз преди като ученик ми беше трудно да събера пари за тая китара, но вече взе да не ми пука и я разчовърках яко, а резултата поне на мен ми харесва

ще ми се да пробвам да направя радиуса 7,25" но нямам такова радиус блокче - някой ако може да помогне да се обажда

Редактирано от Overdrive
Отговорено
Само не мога да си обясня специално за бендовете като свирих на скуайъра на един приятел ми бяхя по-лесни отколкото на моя ибанец
Предполагам защото по-мекия флойд-роуз поддава като опънеш,я пробвай на "твърда" китара и кажи как е..

А,я глей как звучал Флоид и с Лес Пол в подходящи ръце ;) -

Отговорено

Ха в И-бей продават мексикански стратове на цената на скуайъри...без коментар! :punk_guitar:

Hillbilly пича във видеотоцепи мрака. :) Обаче диста е доста,но китарта нали е от махагон и звучи убийствено.Явно без компресори,състейнъри и други такива животни не се постига гилморски саунд.

Отговорено

остани си с тази , и аз на моя squier исках да му слагам тремоло флоид но се разобедих , защото винаги е по добре китарата да си го има това ппи покупката !