RUINIK Публикувано Февруари 16, 2008 Публикувано Февруари 16, 2008 Интересува ме марката на най-подходящите ел.китари за блус, блус-рок до 400-500лв.. Също така какви струни са най-подходящи за този стил (марка,дебелина) ? Мерси.. Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Според мен най-подходящата марка китара за тези стилове е Фендер.Първото което е повечето известни китаристи са пробвали много китари и са се върнали на Фендер......а и самата китара помага за блус-рок звученето,както и външният вид на китарата е подходящ. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 ^ до 400 - 500 лв Скуаяр Стандарт Стратокастер. примерно Цитирай
boreto Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Според мен най-подходящата марка китара за тези стилове е Фендер.Първото което е повечето известни китаристи са пробвали много китари и са се върнали на Фендер......а и самата китара помага за блус-рок звученето,както и външният вид на китарата е подходящ. Опасявам се, че фендърите почват от 1000 и вървят нагоре. Човека питаше за нещо до 400-500 лева. Моят съвет е да огледаш предложенията на марката Vintage, май имаха доста прилични копия на стратокастъра. Струва ми се, че един приятел продаваше доста приличен скуайър с фендерска плочка и адаптори. Ако се интересуваш пиши едно ЛС. Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Според мен най-подходящата марка китара за тези стилове е Фендер.Първото което е повечето известни китаристи са пробвали много китари и са се върнали на Фендер......а и самата китара помага за блус-рок звученето,както и външният вид на китарата е подходящ. Фендер е универсална и затова по разпространена китара,освен това е по-евтина от Гибсън,които са точно за блус/рок/джаз според мен (достатъчно е да се види повечето блус изпълнители с какво свирят).Друг е въпроса ,че в БГ под блус повечето хора си представят Стиви Рей и Ерик Клептън,които свирят с Фендер основно. Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Хмм за блус мисля, че е най-добре в този ценови клас нещо с пасивна електроника, 23 позиции, 2 хъмбъкера и удобен гриф от раздела "Борса" Цитирай
B.B.King Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Лично аз съм много доволен от Washburn vintage /с хъмбъкери -тип Gibson SG/точно за този стил ,но е повече пари.Зависи и с какъв усилвател/кубе/ искаш да искараш любимият ти звук. Цитирай
B.B.King Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Лично аз съм много доволен от Washburn vintage /с хъмбъкери -тип Gibson SG/точно за този стил ,но е повече пари.Зависи и с какъв усилвател/кубе/ искаш да искараш любимият ти звук. Сори забравил съм да спомена модела -WI 64 Vintage.Разбира се това е много субективно и тук всеки ще е на различно мнение .Хората свирят на Гибсън и Фендер ама ний тук кой на каквото може. Цитирай
Azwraith Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Мисля че един Фендър Скуаер стандарт ще ти доиде добре.Прекрасен е за блус и рок Цитирай
spongebob Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 23 позиции Много се изкефих преди време на Squier Vintage Modified,не са за подценяване,качеството при тези модели е сериозно завишено.Нови са около 600 лева...Vintage също са вариант,за тях има огромна тема тук Цитирай
Recommended Posts