Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall Dsl 401


Fashion

Recommended Posts

Хвърлил съм око на този модел амп и ако някой има такова или е пробвал нека ми каже мнението си за него. За да избегна грешни коментари ще кажа ,че ми трябва за домашни занимания и се интересувам повече от клиин канала отколкото от драйф звука.Не съм професионален музикант , но ценя добрия саунд.А също може да ми препоръчате нещо подобно на приблизително същата цена/около 1500лв/ .Сега да видим ще ме откажете ли или ще ме наивете за това комбо. :wallbash:

Линк ,за да не стане грешка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този Маршал съм свирил. Много е ЯК! КЪРТИ!

 

---

 

Но като стана въпрос за чист канал веднага ми изпадна Богнър марката на главата.

Много са яки!

Цената им обаче е соленичка, но ти имаш възможност да си го поръчаш от САЩ,предполагам.

 

Препоръчвам ти Богнър Шива, ама той не е 1500 лв май... Просто уникална марка кубета.

Редактирано от Manolev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже споменаваш чист канал,ще си позволя да не ти го препоръчам.Доста редовно свиря с най големия модел(главата имам предвид).Вярно,че е с ЕЛ34 ,а не с ЕЛ84,но не вярвам малкия да е с нещо по добър от нея.А тя има страхотен крънч и много приятен,типично маршалски драйв,но за мен чистия и канал е най компромисен.Иначе Богнър са наистина много добри ампове,но и много солени

 

п.п.Разбира въпрос на вкус.Ако ще изписваш,погледни ако искаш в ресора на Вокс, имат едни много приятни малки ампчета с 2 по ЕЛ84,май бяха АЦ15,аз лично съм фен и на Енгл ,имат добри чисти канали и разумни цени.Също и класиката Туин Ривърб,но е доста голям като за в къщи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Manolev , предложението ти е много сериозно ,но нали знаеш ,че само се забавлявам в къщи ,а цената на Богнър Шива е доста над 1500лв. дори от САЩ.

 

Кolio_k ,точно от теб очаквах да ме насочиш .Мисля ,че кубето е с ЕЛ84 ,а главите от същата селрия са с ЕЛ34 /не ,че знам каква е разликата/,но предполагам има значение за чистия канал. Иначе другото ,към което съм се насочил от същия ценови клас е ENGL Tunder 50 E322 или E320. както казваш обаче за в къщи е доста големичко ,не че маршала е много по-малък но от тези марки няма по-малки. А с Воксовете се запознах от първа ръка и наистина имат уникално 15W с 12инча гворител,но аз се насочих към 30W с 2Х12 и е направо трепач ,както и цената му.

 

Благодаря за мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ENGL -а е най-добрия избор,въпреки,че е големичко.Което и от тея да вземеш пак ще е много силно за вкъщи.Дори и 5 ватов лампов усивлател с 12 ичнов говорител усилен до край е адски силно за вкъщи/зависи дали живееш в къща или блок де/.

Ако не държиш на марка можеш да си поръчаш Garland по твой вкус и ще се впишеш перфектно в тоя бюджет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bratmito , и аз мисля че Engl-ла е най-добър ама що не правятпо маломощни кубета не знам. А за Garland съм доста доволен от това ,което чух из форума. :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шефе, да си продадеш Маршала и да си вземеш пак Маршал... Не че нещо, ама... :hysterical:

Освен това тоя е бъкан с операционни усилватели и диоди. Типично по Маршалски. Или all-tube или нищо! :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мтъй... я да се включа, че нещо много анти Маршал стана тук - пък не бива да се забравя какво е рок'н'рола.

 

Абстрахирайки се от началното изискване за хубав чист канал, с което Маршал не са известни, но определно имат няколко усилвателя (вкл. и моя JTM615), които определено са с много хубав чист канал.

 

Освен това - ламба не ламба операционни не операционни - факта е че като шибна китарата само с един кабел във входа на Маршала и като го набримча на 7-8 и си е tone heaven :) Т'ва е рок&метал ту дъ макс ;) Може да не е най-разнообразния усилвател на света, може и контролите на ниски,средни и високи да не са най-чуствителните и много много да не влияят на това какво се случва, но това не му пречи да изкарва страхотен Маршал сигничър звук - един от най-добрите звуци за рок'н'рол въобще :) Същото важи за много модели на марката. То затова е нарицателен този саунд - и няма как да се получи без Маршал един вид ;) Вервайте ми - пробвал съм много. Но докато не изхакаш един Маршал с волюма (почти) на макс - няма как да стане :)

А иначе DSL e много добър амп, TSL също - но чистите не са им сила. А хубав, плътен чист звук без да усилиш амп-а също не е лесна работа.

 

А иначе ENGL не са лоши тоже...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.