Fashion Публикувано Февруари 1, 2008 Публикувано Февруари 1, 2008 Хвърлил съм око на този модел амп и ако някой има такова или е пробвал нека ми каже мнението си за него. За да избегна грешни коментари ще кажа ,че ми трябва за домашни занимания и се интересувам повече от клиин канала отколкото от драйф звука.Не съм професионален музикант , но ценя добрия саунд.А също може да ми препоръчате нещо подобно на приблизително същата цена/около 1500лв/ .Сега да видим ще ме откажете ли или ще ме наивете за това комбо. Линк ,за да не стане грешка Цитирай
Manolev Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 (Редактирано) С този Маршал съм свирил. Много е ЯК! КЪРТИ! --- Но като стана въпрос за чист канал веднага ми изпадна Богнър марката на главата. Много са яки! Цената им обаче е соленичка, но ти имаш възможност да си го поръчаш от САЩ,предполагам. Препоръчвам ти Богнър Шива, ама той не е 1500 лв май... Просто уникална марка кубета. Редактирано Февруари 1, 2008 от Manolev Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 Понеже споменаваш чист канал,ще си позволя да не ти го препоръчам.Доста редовно свиря с най големия модел(главата имам предвид).Вярно,че е с ЕЛ34 ,а не с ЕЛ84,но не вярвам малкия да е с нещо по добър от нея.А тя има страхотен крънч и много приятен,типично маршалски драйв,но за мен чистия и канал е най компромисен.Иначе Богнър са наистина много добри ампове,но и много солени п.п.Разбира въпрос на вкус.Ако ще изписваш,погледни ако искаш в ресора на Вокс, имат едни много приятни малки ампчета с 2 по ЕЛ84,май бяха АЦ15,аз лично съм фен и на Енгл ,имат добри чисти канали и разумни цени.Също и класиката Туин Ривърб,но е доста голям като за в къщи Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 2, 2008 Автор Отговорено Февруари 2, 2008 Manolev , предложението ти е много сериозно ,но нали знаеш ,че само се забавлявам в къщи ,а цената на Богнър Шива е доста над 1500лв. дори от САЩ. Кolio_k ,точно от теб очаквах да ме насочиш .Мисля ,че кубето е с ЕЛ84 ,а главите от същата селрия са с ЕЛ34 /не ,че знам каква е разликата/,но предполагам има значение за чистия канал. Иначе другото ,към което съм се насочил от същия ценови клас е ENGL Tunder 50 E322 или E320. както казваш обаче за в къщи е доста големичко ,не че маршала е много по-малък но от тези марки няма по-малки. А с Воксовете се запознах от първа ръка и наистина имат уникално 15W с 12инча гворител,но аз се насочих към 30W с 2Х12 и е направо трепач ,както и цената му. Благодаря за мненията. Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 Според мен ENGL -а е най-добрия избор,въпреки,че е големичко.Което и от тея да вземеш пак ще е много силно за вкъщи.Дори и 5 ватов лампов усивлател с 12 ичнов говорител усилен до край е адски силно за вкъщи/зависи дали живееш в къща или блок де/. Ако не държиш на марка можеш да си поръчаш Garland по твой вкус и ще се впишеш перфектно в тоя бюджет. Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 2, 2008 Автор Отговорено Февруари 2, 2008 Bratmito , и аз мисля че Engl-ла е най-добър ама що не правятпо маломощни кубета не знам. А за Garland съм доста доволен от това ,което чух из форума. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 Хубавото при Енгл е че звучат доста добре и когато са пуснати много тихо Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 2, 2008 Автор Отговорено Февруари 2, 2008 ^ Eто това е доста добре за мен. Везните се накланят в полза на Engl. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Шефе, да си продадеш Маршала и да си вземеш пак Маршал... Не че нещо, ама... Освен това тоя е бъкан с операционни усилватели и диоди. Типично по Маршалски. Или all-tube или нищо! Цитирай
synchu Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Мтъй... я да се включа, че нещо много анти Маршал стана тук - пък не бива да се забравя какво е рок'н'рола. Абстрахирайки се от началното изискване за хубав чист канал, с което Маршал не са известни, но определно имат няколко усилвателя (вкл. и моя JTM615), които определено са с много хубав чист канал. Освен това - ламба не ламба операционни не операционни - факта е че като шибна китарата само с един кабел във входа на Маршала и като го набримча на 7-8 и си е tone heaven Т'ва е рок&метал ту дъ макс Може да не е най-разнообразния усилвател на света, може и контролите на ниски,средни и високи да не са най-чуствителните и много много да не влияят на това какво се случва, но това не му пречи да изкарва страхотен Маршал сигничър звук - един от най-добрите звуци за рок'н'рол въобще Същото важи за много модели на марката. То затова е нарицателен този саунд - и няма как да се получи без Маршал един вид Вервайте ми - пробвал съм много. Но докато не изхакаш един Маршал с волюма (почти) на макс - няма как да стане А иначе DSL e много добър амп, TSL също - но чистите не са им сила. А хубав, плътен чист звук без да усилиш амп-а също не е лесна работа. А иначе ENGL не са лоши тоже... Цитирай
Recommended Posts