Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Хайде, всички приказват за Стратокастъри, тук-там Телекастъри, но това, което ме интересува е:

Fender Jaguar

Някой няма ли такваз брадва тук, или поне да е свирил, да е имал някога, да сподели информация от първа ръка? И ако има, ако драсне някой семпъл, ще е много гот. Аз мога само да кажа, че на външен вид е ултимативната гръндж дъска :greenball:

Редактирано от Icarus
Отговорено

ех каквото пипне този кърт кобейн все става на злато сигурно ако беше ползвал само стратове мустанга и джагуара никой нямаше да ги знае на мен малко ми прилича на амеба, но ме радва не бих отказал да свиря на такъв :greenball:

Отговорено

като каза гръндж аз веднага се сетих за мустанга - никой из форума не съм чувал да говори за такова нещо а и в България май нещо не се срещат тея талпи - мустанга и джагуара изглеждат яко и с тоя шортскале гриф може би ще са качествени за жица...

за съжаление не ми е попадало такова нещо и не съм чувал някой да има

Отговорено

ми имал суъм честа да свиря веднъж на такъв басс , май беше скуиер( не помня много добе, беше преди годинка),

бих ти казал 2 неща:

- от гледна точка на електрониката- тва волюми,бленди,тон корекции - много малко басове с пасивна електроника имат такива корекции на звука

-от гледна точка на вида- грифа ми бе по удобен от тези на джазз басовете, а за формата за мен няма кой знае какво значение , но все пак готиното е че е различна

Хайде, всички приказват за Стратокастъри, тук-там Телекастъри
така си е!
Отговорено (Редактирано)
ех каквото пипне този кърт кобейн все става на злато сигурно ако беше ползвал само стратове мустанга и джагуара никой нямаше да ги знае на мен малко ми прилича на амеба, но ме радва не бих отказал да свиря на такъв ;)

Ягуара и Мустанга са си легендарни китари доста преди Кърт Кобейн да придобие известност. Доста блус музиканти в Щатите свирят с тези модели......Иначе на ZZ Top им е запазена марка. Иначе Jaguar e използван и доста често от Jimi Hendrix в студиината му работа. .........също и Rolling Stones .... :)

Редактирано от mistik
Отговорено

Охо, пичове, имах честа до като бях в странство миналата година да пипна Ягуар! Искам да ви кажа, че е УБИЕЦ! Беше някакъв делукс от 80те години, но е седяла предимно в хард кейс. Била на един пич на баща му, а той свири джангъри и не и се густи.

Искам да ви кажа, че китарата има много характерен тон, според мен е нещо средно между телекастър и страт като звучене. Някой хора твърдяха, че била с тъпа форма, ама аз не съм съгласен. А грифа е уникално здрав!

Отговорено

мистик може и да са били, но в щатите за останалия свят имам чувството че именно кОбинката ги е хм как да кажа...направил известни, а и отбелязвам имам чувството, а не че е задължително да е така ;)

Отговорено

свирил сьм на ягуар от 60-те ,вьрти ми се 62,ама не сьм запомнил.ами много характерен готин звук,обаче са дялани с тесла и не са удобни-мое мнение.старите дьржат бая цени.

свирих и на мустанг бас-е това не мога да го вьзприема вече...няма усещане за инструмент.за жени сигурно е удобен...

Отговорено (Редактирано)
Иначе Jaguar e използван и доста често от Jimi Hendrix в студиината му работа.

наскоро гледах документален филм за него и там свиреше и с мустанг :rolleyes:

а това на кобейн е някакъв грозен хибрид

Fenderjagstang.jpg

ужъсс....

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Аз си знаех, че темата ще се извърти "някак" към Кърт Кобейн, но мисълта ми беше за китарите и пряк достъп до тях от някой от форума.