Jump to content
Българският форум за музиканти

Бъдещ китарист


LucaTurilli

Recommended Posts

@yellow nEuphoria никой не е казал че единичните адаптери са гадни. Просто единичните си имат характерен звук който е подходящ за правене на един стил музика двойните за 2-ри Дръж се малко на положение :) и не искам да се заяждам но ингви далеч не е най-добрия китарист чуй ерик джонсън послушай малко джаз китаристи и т.н.

@Ignos Ако човека иска да свири на електрическа нека свири на електрическа кухарката както я нарекохте ( класическа или акустична) има толкова общо с електрическата китара колкото и баса!

Редактирано от Fender_str
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ееее, ти пък изкара, че има някаква огромна разлика. Съгласен съм, че акустичната и електрическата имат някои разлики, но не се различават по нищо кой знае какво (като излючим електрониката и звука (ефекти...); говоря за теория, ноти, скали, акорди и т.н.). Тъй че според мене не можеш да кажеш, че са като два различни инструмента. Иначе човека да си прави купува и прави каквото си иска, не е задължително всичко да се прави по някаквъв точно определен начин или както казват другите. Просто всеки изказва мнението си. Всеки си решава за себе си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна понеже спомена за скали и т.н. При класическата китара идеологията и техниката за свирене се въртят около това да е максимално събрано, при електрическата гамите се развиват по дължината на грифа и "(не съм запознат, но са ми казвали, а и е логично да е така)" не ми звучи много компетентно не се заяждам но целта на форумите е да си помагаме един на друг с АДЕКВАТНИ отговори когато не си сигурен в мнението което изказваш по-добре не го прави :) През живота си като китарист съм имал два периода единия в който свирех по-добре и имах по-добра техника при свиренето на класическа китара и сега когато е обратното. Другото което е на класическа китара се свири класика и техниката е друга на класическата се свири с пръсти, на електрическата с перо начина на извличане на тона е много различен. Ако имаш възможност - някой познат с електрическа помоли го да ти даде да посвириш на нея с дисторшън и тогава пак пиши ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти нужната информация в сбит вариант:

 

- 200лв до никъде няма да те отведат. Най-много китара на старо, но за тези пари въобще няма да имаш лукса да избираш между различни адаптери и т.н. Ако заделиш към 300 имаш по-добър шанс.

 

- Електрическата китара си звучи най-обикновенно, когато я включиш в уредбата - нещо като акустична китара с по-гаден глас. Електричката трябва да мине през ефекти - най-нужният от които ти е т.нар Дисторшън(Distortion)(това, дето прави джъ-джъ-джъ).

 

- Има си специални усилватели(т.нар "кубе" или "Amp"[от Amplifier]), направени за ел. китари - повечето от които са с вграден дист. Един задоволителен като за твоите нужди усилвател струва около 200-250лв.

 

- Има и процесори - това са едни кутийки, които възпроизвеждат много различни видове от гореспоменатите ефекти. Процесорът може да се включи в уредба или в компютър и да звучи - то-ест елиминира се нуждата от кубе; и освен това с богатият си набор от ефекти те "образова" за това какви ефекти съществуват по белия свят и какви са техните функции. Има и ефтини процесори от около 100лв., които не вършат чудеса, но са си добре за новаци.

 

Та... за малко пари чуден звук няма да чуеш, но съм сигурен, че ти ще му се радваш... най-вече защото ще идва от твоите ръце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За стотен път - който има мерак да свири на електрическа, да си търси електрическа. Който има мерак да свири на акустична - да си търси акустична. Всичко друго са пълни глупости и чесане на езиците.

 

Теми има много - поне тая за начинаещите трябва да се прегледа.

 

Има раздел "Купувам-продавам-предлагам", всеки може да се осведоми за цени. Има магазини, все ще се намери приятел, който да свири и ще се купи някаква китарка, която в най-лошия случай пак ще свърши работа, като за начало.

 

После крастата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това, на което свири Игви, само външно наподобява Фендър и носи такъв надпис. Няма нищо общо освен използваният материал, което не е кой знае какво, защото и много други марки го ползват
:)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле вече почвам да се изнервям от такива теми ... едно време аз като исках да се образовам, ходех по магазините и питах, както и четях форумите.Не мога да разбера защо си си направил труда да пускаш такава тема, вместо да прегледаш форума .... има специален раздел за НАЧИНАЕЩИ КИТАРИСТИ. Съвета ми е първо да изчетеш всичко за електрическите китари, кубета, педали и т.н и чак тогава ако не ти е ясно нещо питай.

 

 

 

с уважение, без лоши чувства

Пуснах темата, защото се интересувам от това да ми се каже точен модел на китара понеже има адски много и какво още ще ми е нужно за ваденето на звук.

 

От Варна съм и знам къде е Фактор магазина до Годзилата. Интересува ме да си купя ли на една година китара Stagg I400 запазена за 250 лева без ефекти и нищо просто китарата с двоен адаптер предназначена за метъл и да си купя някакъв усилвател за 100-тина лева?

 

Вече събрах достатъчно пари и първоначално 350-400 мога да похарча пък по-късно и още 100-200 лева. Кажете тази китара на старо запазена или нова от Фактор? Мисля, че тази Стагг ще е добре макар, че хората казват, че не вадят добър звук ;). :) . От много време ме нямаше във форумите, но мерси за мненията все пак :o.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен тоя магазин до Годзилата има още магазини във Варна,където можеш да разгледаш преди да купиш - Динакорд до Винса,Канев до Руското има и още едно малко магазинче Канев с/у Експрес Банк(Кръглата Банка) и още един се сещам ма не мога да ти опиша точно къде беше така че се поразходи и разгледай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да вметна понеже спомена за скали и т.н. При класическата китара идеологията и техниката за свирене се въртят около това да е максимално събрано, при електрическата гамите се развиват по дължината на грифа и "(не съм запознат, но са ми казвали, а и е логично да е така)" не ми звучи много компетентно не се заяждам но целта на форумите е да си помагаме един на друг с АДЕКВАТНИ отговори когато не си сигурен в мнението което изказваш по-добре не го прави :girl_cray2: През живота си като китарист съм имал два периода единия в който свирех по-добре и имах по-добра техника при свиренето на класическа китара и сега когато е обратното. Другото което е на класическа китара се свири класика и техниката е друга на класическата се свири с пръсти, на електрическата с перо начина на извличане на тона е много различен. Ако имаш възможност - някой познат с електрическа помоли го да ти даде да посвириш на нея с дисторшън и тогава пак пиши ;)

 

Свирил съм и на електрическа с дисторшън и с преце и с пръсти, а 4е с перцето е различно спор няма. Явно имаш дооста повечко опит от мене тъй че си мълча от сега :) Краен извод всеки да започва както си иска ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото твърдението че Ингви свири със синли не е вярно. Използва Dimarzio HS3 +YJM +YGM ,които са си чисти хъмбукери нищо,че на вид изглеждат като сингли. Ама за целта музиката трябва да се слуша, а не да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега да, но това с което на времето стана известен и въобще, това,което си струваше от него (80те ) си е правено с най обикновенни Фендери и си личи точно със слушане, а не с гледане.

 

Иначе Фендер е много яка китара, що се отнася до свирене на сола с хайгейн, просто по трудно се борави с нея, но пък звука и е убийствен. И за ритъм си е супер, но наистина не е за траш например и определено не може да се мери с някоя с хъмбъкъри, що се отнася до съвременните тежки стилове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Съгласен. Тоя стегнат звук за нищо не го сменям. И честно казано, дори със сингли на хай-гейн не шуми колкото говорят много хора, особено като чуя как бруми някой супер ултра хай гейн усилвател, то Страт пъхнат в по-нормален канал с много гейн си е направо безшумен.

 

Въпроса е че звукът е далеч от стандартите, което и прави хората доста предубедени към него :)

 

Както и да е, извинете за :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не бях запознат с точната какви адаптери свири Ингви, сега им хвърлих едно око в сайта на Димарцио.

Съдейки от описанието и най вече от аутпута им, те не са по силни от нормални сингли (макар че по същество са хъмбъкъри), напротив доста по слаби да, и са просто безшумни, което е много гот при свирене на хай гейн. Това лично на мен ми обяснява, защо винаги съм мислил, че същия свири със сингъл коили, те просто така си звучат по записите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на моя squier stratocaster имаше факани адаптери, но си взех адаптери като на Ингви, Dimarzio HS-2, HS-3 и са абсолютно безшумни е кабела си дава малко шум, но той се чисти :girl_cray2:

Редактирано от yellow nEuphoria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.