Maslarsky Публикувано Януари 29, 2008 Share Публикувано Януари 29, 2008 Здравейте, съжалявам може би за не дотам компетентния въпрос, но ме интересува следното. Вместо да наливам пари за нов синтезатор или keyboard има ли вариант да използвам миди изхода на стария ми Roland имам само миди аут и с миди кабел да го свържа с ЮСБ-то на компютъра? Незнам дали има такъв кабел или трябва с преходници, както и не знам дали са скъпи. Та идеята ми е следната ако стане това свързване има ли вариант да използвам само клавиатурата от стария синтезатор като миди клавиатура, а да ползвам много хубави звуци (бленди) и стилове, като например мотифските на ямаха и какво трябва да се купи, специален емулатор или пък саунд карта или подходящ софтуеар? Въпросът е, че свиря в къщи харесва си ми клавиатурата на роланда, но искам по-качествени звуци, ще се радвам ако ми отговорите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lockfolder Отговорено Януари 29, 2008 Share Отговорено Януари 29, 2008 има кабели които са: миди-------------юсб а за да свириш звуците на мотиф ти трябва мотиф рак, който се свързва по миди с кийборда, но проблема е че ти нямаш миди ин на твоята свирка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Януари 29, 2008 Share Отговорено Януари 29, 2008 Поразтърсвайте малко из форума за подобни теми преди да попитате нещо....тези въпроси сме ги обсъждали поне 100 пъти... Има такъв кабел/преходник: Може също да ползваш midi/joystick порта на дъното ти (ако си с вградено аудио) или същия порт, ако го имаш на аудиокартата си. Ако нямаш такъв порт, може да си вземеш за 5-6 лв. каквато и да е аудиокарта с такъв порт, на която няма да използваш нищо от аудиото, а ще я ползваш само като миди интерфейс - в този случай ще ти трябва само съответния кабел... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Януари 29, 2008 Share Отговорено Януари 29, 2008 За какво пък му е Миди Ин на свирката ? То и миди клавиатурите нямат , да не би да не могат да управляват рак по тая логика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 2, 2008 Share Отговорено Февруари 2, 2008 Поразтърсвайте малко из форума за подобни теми преди да попитате нещо....тези въпроси сме ги обсъждали поне 100 пъти... Има такъв кабел/преходник: Дай съвет откъде мога да си купя такъв кабел в София и каква е ориентировъчната цена ??? Навсякъде пише че има такъв преход , но никаде откаде мога да си го купя . Вчера стигнах до ситуация да се пробвам сам са си правя ЮСБ кабел . Предишният ми комп беше с миди порт , сам си бях направил кабел и работеше , но с ЮСБ-то нещо неможах да се справя . Някой ако знае каде се продават или някой който прави такива кабели да свирка . Поради липсата на кабел съм си персионирал синтезатора да хваща прах , а това е тъпо..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lockfolder Отговорено Февруари 2, 2008 Share Отговорено Февруари 2, 2008 ако имаш познати в чужбина - има сумати такива кабели в ebay Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 3, 2008 Share Отговорено Февруари 3, 2008 Да виждам ,че в чужди включително и руски сайтове се продават такива кабел , за съжаление нямам познати в чужбина които да ги натоваря с тази мисия невъзможна . Странно ми изглежда , че тука не мога да намеря такъв кабел на сносна цена . Намерих в един български сайт за около 90лв . При положение че синтезатора ми е Касио за 350лв е престъпление да дам 90лв за някакъв кабел . Все пак ако някой знае каде в София мога да се снабдя с подобен кабел да пише . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Февруари 3, 2008 Share Отговорено Февруари 3, 2008 За жалост толкова си струват ... Иначе за 70 лева от Алмар може да се вземе M-Audio - USB Uno http://www.almar.bg/welcome/index.php?page...rt&Itemid=1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 3, 2008 Share Отговорено Февруари 3, 2008 За жалост толкова си струват ... Иначе за 70 лева от Алмар може да се вземе M-Audio - USB Unohttp://www.almar.bg/welcome/index.php?page...rt&Itemid=1 наистина за жалост ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anio_paa Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 (Редактирано) пиши на anio_n72@abv.bg и ше ти кажа от къде да си купиш такъв кабел аз съм със същия и перфектен струва 35лв и ше ти го донесат напрао до вратата! Редактирано Февруари 4, 2008 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 пиши на anio_n72@abv.bg и ше ти кажа от къде да си купиш такъв кабел аз съм със същия и перфектен струва 35лв и ше ти го донесат напрао до вратата! - - - - - -- - -- - - - - - - -имаш писмо на мейла и ЛС - - - - - - - - - - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Февруари 9, 2008 Share Отговорено Февруари 9, 2008 Най-обичам някой да напише нещо , да се зарадвам и до тука . Ни вопъл ни стон от anio_paa , така че айде дайте жокер , че взех да се отчайвам . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lordzerg Отговорено Февруари 11, 2008 Share Отговорено Февруари 11, 2008 аз днес си купих кабел но сега не мога да разбера как става самото качване на миди към синтезатора ... значи закачихме синтезатора и след това смъкнах сигурно около 20 програми четох насам натам из гугъл но нищо не направих ако може някои който се е занимава с това да ми помогне : каква програма ми трябва , трябват ли ми нещо като драивъри , и как става самото прехвърляне синтезатора е Stagg STK-520 благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Maestroto Отговорено Февруари 12, 2008 Share Отговорено Февруари 12, 2008 Значи,ако правилно съм разбрал ти искаш да качиш миди файл от компа в синтезатора.Така ли е?Първо няма къде да го сложиш това миди.Нямаш нито оперативна памет,нито харддиск на това клавирче.Ако искаш това на тоя "синтезатор" няма как да стане.Кабела по принцип е за да можеш да си вържеш синта към компа и да го ползваш за миди клавиатура.От там вече да управляваш и свириш в реално време с VST инструменти.Било то през Кюбейс,Рийзън,и т.н. да не изброявам. Най-добре напиши точно какво искаш да правиш,че така да стрелям на посоки...И ще получиш точен отговор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 12, 2008 Share Отговорено Февруари 12, 2008 Миналата седмица някой беше дал подробно инфо къде има евтини МИДИ-то-ЮСБ кабели, но не помня в кои раздел и тема. В БГ. Потърсете и трябва да излезе. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts