Nikifena Публикувано Януари 28, 2008 Публикувано Януари 28, 2008 Намерих в интернет този списък с ефекти които са копия на прословутия туб скриимър: Addrock Not So Ol' Yeller Addrock Ol' Yeller Aramat Green Machine Arion MTE-1 Tubulator Banzai Fireball II BJF Little Green Wonder Bonzai Fireball 3 Overdrive Boss OD-1 Boss SD-1 BrownTone Hoochee-Mama Burris Boostiest Clark Gainster CMATMODS Signa Drive Cusack Screamer Danelectro Fab Overdrive Dubtronics Tubescreamin’ – out of production Digitech Bad Monkey Foxrox Zim Fulltone Fulldrive (1 & 2) Goudiefx TS-808 + HBE Power Screamer Hermida Zendrive Ibanez TSL Ibanez TS5 Ibanez TS7 Ibanez TS808 Ibanez TS9 Ibanez TS9DX Ibanez TS10 Jacques Overtube Jacques Tubeblower Landgraff Dynamic Overdrive Lapido Pride and Joy Lovekraft Mojo Drive Lovepedal Eternity Maxon OD-808 Maxon OD-9 Maxon SD-9 Maxon ST-9 Menatone Red Snapper MI Audio Blue Boy MI Audio Blues Deluxe MI Audio Blues Pro MJM Blues Devil MMFX Tube Killer MohoMods Multi-Screamer Musician's Junkyard Screamer Nobels OD-X n.o.c.3 Pure Drive OLCircuits Mint Condition Onerr Carbon-x PedalMan 818 Pro Pedalworx Tejas Overdrive Pedalworx Texas Two Step Retro-sonic 808 Reverend Drivetrain II - out of production Rodenberg 828 Rogue ODV-5 Shannon Overdrive – out of production T-Rex Alberta T-Rex Moller TC Jaugernig's DGTM Tone Freak Abunai 2 Visual Sound Double Trouble Visual Sound Jekyll & Hyde Visual Sound Route 66 (overdrive side) Visual Sound Route 808 Voodoo Lab Sparkle Drive Vox V810 Valve-Tone Way Huge Green Rhino Xotic Ac Booster Xotic BB Preamp Xotic Rc Booster XTS (Xact Tone) Precision Overdrive Естествено в повечето е взета само основната идея и са добавяни различни опции или са променяни само някои от елементите. Списъка не е пълен, но за сега толкоз Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Полезно. Тук може да се чуе сравнение на някои от тях като буустър: ЛИНК Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Само искам да вметна,че може би било по правилно да се каже,че са подобни, а не копия.Пробвал съм Boss OD-1 ,Boss SD-1 ,Danelectro Fab Overdrive,Digitech Bad Monkey ,Fulltone Fulldrive ,Ibanez TS7 ,Ibanez TS808 ,Ibanez TS9,Ibanez TS10,Ibanez TS9DX,Maxon OD-808 ,Nobels OD-X ,T-Rex Alberta ,Visual Sound Jekyll & Hyde и повечето от тях се различават къде по опции,къде по саунд,а често и по двете от тюбскриимъра.Бих казал,че Максон од808 беше съвсем подобен. , Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Азпък съм чувал че boss SD1 е преди тюбскриймъра,ма знаеш ли.. Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 28, 2008 Отговорено Януари 28, 2008 Мерси за линкчето със сравнения на различни бустери - много полезно, макар че ми се струва че някои от педалчета не са съвсем добре настроени - примерно DOD YJM308 - звучи доста зле в тези сравнения и аз съм успявал да докарам толкова отвратителен звук от него, но само ако прекаля със Gain/Volume - забелязал съм че това педалче се държи най-прилично при 50 - 60% Gain и 40 - 50% volume. На Boss SD1 хич не ми допадна - мазня и жужене. Най-много се изкефих на Fulltone OCD, но май ще е трудно да си го намеря тук. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 28, 2008 Автор Отговорено Януари 28, 2008 Само искам да вметна,че може би било по правилно да се каже,че са подобни, а не копия.\ Да, прав си! грешно се изразих. Имах предвид ефекти взаимствали схемите на тубскриимър. Ясно е, че като звук ще имат разлика Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Ники, струва ми се, че си изпуснал един много важен модел... Аз имам цели три от тия играчки. И много ме кефят и се чудя дали да не започна да си ги колекционирам... Цитирай
Recommended Posts