Dankata0071 Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Аз почнах на 13 Някъде през март 2010 Цитирай
asen93 Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 Започнах на 15-16 години но съжалявам че не съм започнал дори от по-рано. За това всички които се колебаят да го направят ако са по-малки няма да съжаляват Цитирай
Melanholia Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 На 12 години хванах нещо приличащо на класическа китара (боклук!) и дрънчах парчета на Бийтълс и Боб Дилън, 5 месеца по-късно - електрическа, ии сега съм на 14 и се мъча с неокласически метъл Все още не съм почнала да свиря... може би след няколко години... Но не съм спирала дори за 1 ден. Някъде четох че свиренето трябва да е като обличането - като се събудиш не си казваш `да се облека ли тази сутрин?` просто е немислимо да не се облечеш. Така трябва да е и със свиренето. Идвода - не е късно да почнеш, както се видя, по-голямата част от съфорумниците са почнали на 15, важното е да не спираш, защото се губи форма и техника. Цитирай
Veli345 Отговорено Декември 12, 2010 Отговорено Декември 12, 2010 аз на китара свиря от 13 годишна възраст сега съм на 14 но свиря на цигулка от 5 годишен и това ми помогна до някъде със китарата Цитирай
дедо Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 От 1970г.КИТАРАТА НЕ Е КРАСТА ,А МОЗЪЧНО УВРЕЖДАНЕ. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 ^ така е.. аз късничко,към 16, след жестоката война с майка ми да ми купи китара..,тя щото разведена с баща ми и с ужас установи ,че отрочето тръгва по неговия път и неще да става стругар - той си беше музикант и учител по музика. Цитирай
jabs Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 1988. В казармата, с едно ксерокопие на незнайно откъде попаднали ми табове от албума World Wide Live на Scorpions. Още ги пазя Адски ме кефят всички 15-16-17-18 годишни, които са хванали китарата вместо да зяпат ц*ц*те на Гергана/Румяна/Петкана.. Моите уважения ! Цитирай
fildi Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 на 5 години започнах с цигулка (по собствено желание), към 12 годишен на китара (ама вече нищо не мога ) и после към 20 на барабани, но и това си ми е само хоби Цитирай
metalista95 Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 на 14 години но чак на 15 започнах да отделям много време за свирене Цитирай
Annonnymоus Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 Аз пък си взех класическа китара... и ми беше толкова кеф да свиря на нея, че от Коледа до 13 Септември почти не научих нищо да свиря. От както си взех Уорлока съм по-сериозен, та ако се счита от него, на 17... Е, така и така ще дрънкам за кеф, така че не ми пречи късното започване. Цитирай
golemana Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 На 9 на тамбура четири години и след това на 15 на китара.Много неща пропуснах.Сега ако се върна назад бих променил много неща. Цитирай
Bobolin Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 (Редактирано) Да си кажа и аз моето мнение касаещо темата, понеже усещам как някой съжаляват, че са почнали да свирят едва ли не късно (да кажем след 15 годишна възраст). НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ кой кога е започнал да свири доколкото това касае визирам основно техническото развитие на даденият човек. Човек и на 30 да е започнал да свири, с целенасочени и правилни редовни занимания може да достигне нива далеч над хора свирили по 20,30+ години на китара. Пак казвам технически умения. Постигането на добра техника, позволяваща акуратното и свободно изпълнението на сложни, бързи и т.н. неща (сега никой да не ме плюе) е абсолютно сравнимо със спорта - редовни, целенасочени упражнения и най-упоритите и устремени в поставената си цел гонещи я с правилна методика просто го постигат. Неизбежно е да не стане. Това е спортната част на нещата постижима за всеки човек. Но чисто музикалната, възможностите за композиране са едно друго нещо, което вече е строго субективно и което в многото случаи прави разликата. Та личното ми мнение е никой да не съжалява, че е почнал "късно". Всеки е почнал в правилният за него момент, когато е почувствал, че иска да се научи да свири. Било на 8 или на 38 години. От там нататък само от него си зависи докъде може да стигне. Граници няма. Редактирано Декември 14, 2010 от Bobolin Цитирай
daniel.hristov Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 На 12-13 някъде почнах, ама изобщо не е критерий щото аз примерно само си губя времето с глупости оттогава насам. Вярно е че колкото по-малък се зарибиш толкова по-добре, ама не се отчайвай ако се чувстваш позакъснял - музиката си е влак без крайна спирка та не е чак толкова важно в колко часа ще го хванеш. Важното е да се свири системно, всеки ден и свиренето да е ефективно (т.е. допитвй се до хора, изгради си среда от хора с които да свириш и никога не зацикляй само в една посока). Сигурен съм че за десет-петнадесет години сериозна всекидневна работа могат да се постигнат доста брутални резултати :-) Може да изглежда множко ама наистина минават адски бързо ... Цитирай
Tozi Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 И аз съм от закъснялите. Почнах на 14 и така досега без спиране. Цитирай
Recommended Posts