the_gorer Публикувано Декември 31, 2007 Публикувано Декември 31, 2007 Искам да си взема китара с Ренди Роудс форма (споко, не съм заебал проекта за правене на RR). Целта ми е да имам и едно Менте, което да е с Флойд . По принцип мразя тремола, но за сегашния ми проект ми трябва за солата и се уморих да се мъча с еднопосочното тремоло на Скуайъра. Поразрових се и намерих в немския Ибей следните две супер евтини Ментета с Флойд: Менте 1 За това Менте (Rocktile) говорих с хора от Швабско които имат такава китара и всички я превъзнасяха - за безумната цена от 99 евро качеството било по-добро от на всяка нормална китара в ниския клас. Дотук добре. Проблем при него е, че се продава само от Musikhaus Kirstein, а тази фирма не изпраща за България (нищо, че в описанието пише, че пращат за Европейския Съюз - нас все още не ни броят към ЕС). Говорих с тях, без успех да ги убедя да пратят и до БГ. Менте 2 Това Менте (Bakers) изглежда много добре - зловещо е с тази обърната глава. И формата на тялото е доста зла с тези обирания около нек покета. И е с 24 прага. По-скъпо е с около 40 Евро, което не ме стряска. Проблемът при това Менте е, че не знам с какво качество е. Не можах да намеря и да говоря с хора, които да имат от този вид Ментета (Bakers). Питането ми е: дали някой от форума се е докосвал до някое от тези две Ментета и кое от тях ще препоръча? Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 Защо трябва да е менте, Jackson нисък клас за 600лв. няма ли да свърши работа? Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 Горер- брат, за тебе всичко под "3-те нули" ли е "менте"? Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 1, 2008 Автор Отговорено Януари 1, 2008 (Редактирано) @edgecrusher, aми тези Джаксъни от по 600 лева са без флойд. Най-скапаният Роудс с флойд е към хиляда лева и е с гнусни триъгълни инлеи по фретборда (шаркфинс). Само заради тези триъгълници никога не бих си купил Джаксън. А Ментетата са с Флойд и са точно пет пъти по-евтини. Освен това са с нормални точки, а не с "метълски" триъгълници, което ме радва. @cRyStaL_gUiTaR, под "Менте" разбирам евтина китара от световнобезизвестна марка, което имитира модел на голяма китарна фирма. Редактирано Януари 1, 2008 от the_gorer Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 (Редактирано) @ gorer - бате,тая втората като я гледам мога да ти гарантирам че няма да отстъпва по абсолютно никакъв начин на Jackson-ите от ниския клас - ако могат да ти я доставят я взимай за таквиз пари.. като се замислиш - кво като не е известна марка - тя затова е по-евтина...при по-скъпите марки си плащаш за марката а не толкова за качество (когато става дума за китарите нисък клас Редактирано Януари 1, 2008 от chris_barnes Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 И аз съм за Менте № 2, заради обърнатата глава и пише, че тялото е от масив, т.е. не е някакъв талашит. Но Erle не знам какво е. Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 1, 2008 Автор Отговорено Януари 1, 2008 Erle е елша. Трудно е по картинки да се определи кое е по-доброто Менте. От друга страна, виждам, че никой във форума не се е докосвал на живо до тези две съвършенства. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 @edgecrusher, aми тези Джаксъни от по 600 лева са без флойд.Най-скапаният Роудс с флойд е към хиляда лева и е с гнусни триъгълни инлеи по фретборда (шаркфинс). Само заради тези триъгълници никога не бих си купил Джаксън. А Ментетата са с Флойд и са точно пет пъти по-евтини. Освен това са с нормални точки, а не с "метълски" триъгълници, което ме радва. Хех, това обяснява нещата. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 Разгледах основно повечето им модели, Bakers-a определено хваща окото. Най-добрия начин да се провери как е китарата е да си купя една! Харесах си и още нещо, за което си бях мислил преди - китара за самостоятелно сглобяване: Теле не ми е любимата форма, но пък има възможност за повече авторска намеса от колкото един Страт или Лес Пол. Сериозно се замислих за двете оферти. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 +1 за втората талпа. Поне от снимките изглежда много по добра от първата, някак подсъзнателно човек остава с впечатление за добра изработка. Дори размислям ако решиш да поръчваш да се включа и аз за една такава бройка, да си делнем шипинга. Цитирай
ukeil Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 И аз съм за втората!Само да отбележа обаче,че Джаксъните с флойд са в РФ 519 лв...вчера разглеждах... Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 леле форрмата и флоида само за 99 евро леле не ми пука дали е менте или не хора това е 200 лева !!!!!!!!!!!!!! Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 1, 2008 Автор Отговорено Януари 1, 2008 ^ Точно така. И мен ме подмамва основно цената от 190 лева, защото е излишно да обяснявам, че съм най-стиснатият задник на тази планета. Както казах, според десетките ревюта, които изчетох и според собствениците на китара от тази марка, с които говорих, тези китари Rocktile са убийствени. Проблем е, че няма как да се вкарат директно в България. Просто тия не пращат за насам и не им дреме какви обяснения им пускаш, както не им дреме и за това, че сме в ЕС и прочее евтини трикове, които се опитах да приложа върху тях, за да ги накларам да ми пратят китара. Пращат само за страните, чиито флагове се виждат надолу в листинга. Единственият начин да си вземеш такава китара е сделката да премине през някой, който е в чужбина (в една от Онези, Разрешените страни), а това ще ти оскъпи далаверното Менте с минимум 100 лева и то вече няма да е толкова далаверно. За китарите Bakers не знам нищо. Да, наистина, ИЗГЛЕЖДАТ много добре, но това все още не гарантира нищо. Докато не намеря хора, притежатели на такова Менте и докато не говоря с тях, няма да се засилвам към тези китари. Въпросът остава открит: някой по някаква линия докосвал ли се е до тези ментета и какви отзиви ще даде? Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 1, 2008 Отговорено Януари 1, 2008 охххх направо отвътре ме изяжда формата и подмамва нямам думи !!!! Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 1, 2008 Автор Отговорено Януари 1, 2008 ^ Хахахаха, познато чувство. Ако намериш начин за внасяне на Rocкtile (Менте 1), свиркай. Цитирай
Recommended Posts