kalinpetkov Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Много чегърташ по китарата за това ги късаш... Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Тва май го пуснах в другата тема,стар номер,ма златен Цитирай
Manolev Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Hилбили, тоя номер верно върши работа? Ти какво слагаш точно? Аз го правих преди с един много як термошлаух. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Ако се къса точно там, точно преди излизането от бриджа е повече от логично да има файда! Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 на винтидж страт сериозно ли се късат там мислех че са с качествена изработка, но май не съм мислил правилно Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 ^ако се използва ръчката повечко е зле за струните точно там където излизат,защото опират в седлата (така ли се казваха?),аз почти не ползвам тремолото но изолацийките от кабел си седят и въобще не късам струни (все пак зависи доколко аграрно се свири ) Цитирай
Azwraith Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Аз същото много яко ги хамаля струните свиря със Стратокастър Скуер и до сега за 1 година не съм късъл струните от свирня но пък като си зех китарата ми дадоха 1 тунер и аз реших че е качествен и така замина 1рва струна А за проблама мисля че има някакви неравности. Цитирай
elKobo Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 Не искам да обиждам никого!!!, но как за бога,..... на мен никога не ми се е случвало това толкова често ?бас струна (6-та) съм късал най много 2-3 пъти за 8 години.Ползвал съм доста китари и доста не са били никак качествени.Китарата е като жената, ако си груб й се къса сърцето(в случая струната).Искам да се извиня още веднъж ако в случая проблема е чисто хардуерен. не искам да показвам неуважение към никого, най-малко към колегата 'liquid_death' , но когато струната се удари по-силно има доста по-голям пънч, отколкото ако се гали... което си проличава най-вече при акустичните бленди... ако свириш с дистър няма такова значение... а и жените понякога го обичат грубо Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 (Редактирано) това много си личи с лампов амп настроен на крънч - свириш леко и звънтят тоновете приятно, блъскаш здраво и излиза жица обаче стигам до извода че късането на струни не е от това колко силно се свири, ами колко добре е направен хардуера там където минават струните - например имам един орфей зебра който ползвах извесно време и бях скъсал няколко струни при бриджа защото е направен супер кофти и струните се огъват направо на 90град, а на скуаиъра ми от 2-3 години никога не съм късал струна, при положение че съм тормозил тремолото до изкъртване на ръчката и развиване на болтовете му Редактирано Декември 25, 2007 от Overdrive Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 С една китара трябва да може да се свири и силно и тихо като всеки друг инструмент.Ако се късат струни преди да им е дошло времето(в смисъл когато остареят или пък ако са лоши по принцип),значи нещо не е наред със хардуера на китарата или пък е некачествен по принцип-често срещано положение при евтини инструменти,поправя се относително лесно с пиличка. п.п.Когато свиря блус удрям страшно силно и понякога достигам с бендовете до голяма терца.Струните се късат само ако са стари,откакто минах изцяло на Еликсир не съм късал Цитирай
resistor Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 Колега все пак коригира ли нещо по китарата и продължаваш ли да късаш често? Питам защото се хванах за главата с моята. Значи късам само 6-та струна. Понякога издържа не повече от 3-4 репетиции с групата по 2-3 часа. Свиря 1 път седмично и 6-та струна не ми е изкарвала повече от 3 месеца. Най често на 2рия се къса а за 2 месеца свирим максимум 6-7 пъти с групата. През останалото време в нас изключително рядко свиря, то остава ли му време на човек деа и животеца....Та и при мен винаги се къса при бриджа точно на сгъвката. Китарата е Скуайър Страт HSS . Досега съм пробвал с Дадарио (3 пъти), Ърни Бол (3 пъти) и Фендър (2 пъти) всичките от xxxx размер 10-46. Задръстих се с комплекти струни само 6-та нямам Цитирай
spineless Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 @resistor, качи някоя снимка на бриджа. Цитирай
resistor Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 @resistor, качи някоя снимка на бриджа. Оки ще кача но петък или събота че сега китарата не е при мен Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 ... и аз си мисля че трябва да е от китарата - откакто свиря на читави инструменти (последните десетина години) нямам оплаквания с късането на струни, преди това рядко издържаха седмица ... Цитирай
abductor Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 Щом се къса само 6-та, при това - само на бриджа, значи вероятността да е от тремолото е поне 90%. Аз лично бих му щракнал едно макро с апарата да го огледам добре и после - с пиличката лекичко би трябвало да се реши проблема. Цитирай
Recommended Posts