Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Hилбили, тоя номер верно върши работа? Ти какво слагаш точно? Аз го правих преди с един много як термошлаух.

Отговорено

^ако се използва ръчката повечко е зле за струните точно там където излизат,защото опират в седлата (така ли се казваха?),аз почти не ползвам тремолото но изолацийките от кабел си седят и въобще не късам струни (все пак зависи доколко аграрно се свири :recourse: )

Отговорено

Аз същото много яко ги хамаля струните свиря със Стратокастър Скуер и до сега за 1 година не съм късъл струните от свирня но пък като си зех китарата ми дадоха 1 тунер и аз реших че е качествен и така замина 1рва струна :)

А за проблама мисля че има някакви неравности.

Отговорено
Не искам да обиждам никого!!!, но как за бога,..... на мен никога не ми се е случвало това толкова често ?бас струна (6-та) съм късал най много 2-3 пъти за 8 години.Ползвал съм доста китари и доста не са били никак качествени.Китарата е като жената, ако си груб й се къса сърцето(в случая струната).

Искам да се извиня още веднъж ако в случая проблема е чисто хардуерен.

не искам да показвам неуважение към никого, най-малко към колегата 'liquid_death' , но когато струната се удари по-силно има доста по-голям пънч, отколкото ако се гали... което си проличава най-вече при акустичните бленди... ако свириш с дистър няма такова значение... а и жените понякога го обичат грубо :greenball:

Отговорено (Редактирано)

това много си личи с лампов амп настроен на крънч - свириш леко и звънтят тоновете приятно, блъскаш здраво и излиза жица :greenball:

обаче стигам до извода че късането на струни не е от това колко силно се свири, ами колко добре е направен хардуера там където минават струните - например имам един орфей зебра който ползвах извесно време и бях скъсал няколко струни при бриджа защото е направен супер кофти и струните се огъват направо на 90град, а на скуаиъра ми от 2-3 години никога не съм късал струна, при положение че съм тормозил тремолото до изкъртване на ръчката и развиване на болтовете му

Редактирано от Overdrive
Отговорено

С една китара трябва да може да се свири и силно и тихо като всеки друг инструмент.Ако се късат струни преди да им е дошло времето(в смисъл когато остареят или пък ако са лоши по принцип),значи нещо не е наред със хардуера на китарата или пък е некачествен по принцип-често срещано положение при евтини инструменти,поправя се относително лесно с пиличка.

п.п.Когато свиря блус удрям страшно силно и понякога достигам с бендовете до голяма терца.Струните се късат само ако са стари,откакто минах изцяло на Еликсир не съм късал

• 2 years later...
Отговорено

Колега все пак коригира ли нещо по китарата и продължаваш ли да късаш често? Питам защото се хванах за главата с моята. Значи късам само 6-та струна. Понякога издържа не повече от 3-4 репетиции с групата по 2-3 часа. Свиря 1 път седмично и 6-та струна не ми е изкарвала повече от 3 месеца. Най често на 2рия се къса а за 2 месеца свирим максимум 6-7 пъти с групата. През останалото време в нас изключително рядко свиря, то остава ли му време на човек деа и животеца....Та и при мен винаги се къса при бриджа точно на сгъвката. Китарата е Скуайър Страт HSS . Досега съм пробвал с Дадарио (3 пъти), Ърни Бол (3 пъти) и Фендър (2 пъти) всичките от xxxx размер 10-46. Задръстих се с комплекти струни само 6-та нямам

Отговорено
@resistor, качи някоя снимка на бриджа.

Оки ще кача но петък или събота че сега китарата не е при мен :)

Отговорено

... и аз си мисля че трябва да е от китарата - откакто свиря на читави инструменти (последните десетина години) нямам оплаквания с късането на струни, преди това рядко издържаха седмица ...

Отговорено

Щом се къса само 6-та, при това - само на бриджа, значи вероятността да е от тремолото е поне 90%. Аз лично бих му щракнал едно макро с апарата да го огледам добре и после - с пиличката лекичко би трябвало да се реши проблема.