Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво мислите?


XeRo

Recommended Posts

Доста съм болен(яко бронхит ме мъчи) ама повелих да запиша сега с 200 зора 2 парчета да кажете какво мислите :) сори за кофтия запис ама това ми позволяват възможностите в домашна обстовка ;)

Явно съм мазохист.... :surprise:

 

 

Click here to watch XeRo---Elmaz-i-styklo

Click here to watch XeRo---Soldier-of-Fortune

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пееш много престорено, до откровено тенденциозно.

Изобщо може да се каже, че не пееш а постоянно сякаш се стараеш да пееш.

 

Започни да пееш, както ти си пееш... просто се отпусни и започни!

Тогава ще коментираме повече...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста съм болен(яко бронхит ме мъчи) ама повелих да запиша сега с 200 зора 2 парчета да кажете какво мислите :rockon: сори за кофтия запис ама това ми позволяват възможностите в домашна обстовка ;)

Явно съм мазохист.... :happy:

 

 

Click here to watch XeRo---Elmaz-i-styklo

Click here to watch XeRo---Soldier-of-Fortune

 

Пич, виждам, че си поработил в сравнение от нещата от преди, не се дереш кат заклан. Явно човека с който работиш ти поднася разбираемо нещата и ти си поработил давай така.

Само направи записите си по приятни за ухото да не се измъчваме като ги слушаме - много е просто!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не зная за какъв бронхит говориш, но гръдния ти регистър си звучи съвсем стабилно..

Нещото, което веднага ми се забоде в мозъка (буквално) е театралниченето, с което пренасищаш песента (специално първата, при втората почти отсъстваше това). Мисля си, че емоцията трябва да се предава с динамика и нищо друго, което идва вповече.

Преди време обсъждахме с един приятел изпълнението ми на Робърт - Милена Славова. Тогава той ми каза, че на припева изрязвам една харатерна за парчето извивка и доколкото си спомням добавях друга, което никак не му звучеше Ок. Сега напълно разбирам какво е имал предвид. Според него има характерни моменти в някои парчета, които не бива да се променят и други места, на които можеш да импровизираш - напълно прав е! :thumbs_up:

За да импровизираш трябва да знаеш парчето перфектно в оригинал. На някои места, където си вложил "творчество" ми се струва, че не си сигурен за точните тонове в оригиналното канто, заради което звучиш малко фалшиво.. Втората е далееееееееееч по-добре!Там гласа ти звучи по-овладян.

Използваш добре различните регистри, имаш много приятно естествено вибрато (ето това ми е мъка на мен) и тембъра ти е точно по мой вкус :)

Всъщност не знам от кога пееш, но определно звучиш като напреднал. Ако по-малко се замисляш как звучиш отстрани, ще прозвучиш по-добре, сигурна съм!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за коментарите :thumbs_up:

Като се пооправя малко ще ги презапиша, като хората понеже нямам нуждния въздух вмомента с който да искарам глас ;))

coh-da напълно съм съгласен с теб, жената която работи върху гласа ми вмомента ми го казва всеки път, но просто не намирам песен с която да започна да си отпускам гласа, тоест трудно намирам такава :) гледам да пресъздам самата песен в същатата тоналност, за да прозвучи изцяло като оригинала, което е доста трудно и почти невъзможно :/ , което ме връща на коментара на Грация.

Грация, личната лекарка ми постави диагноза остър бронхит и замалко да лепна плевмония и ме боли ужасно гърлото, но става ли въпрос за музика се старая ;) при взимане на по високи тонове умирам.Пея от няколко години, мисля че 3-4, но с гордност мога да кажа, че сам успях да постигна нещо през тези години, защото преди звучах УЖАСНО! :)

Caruso ще се постарая да станат по-добре следващия път ;) Доста съм се постарал последния 1 месец да променя начина на пеене и да се надяваме напредвам засега.

 

Благодаря ви много за съдействието ;) приемам всякакви критики, ако ще и убидни ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина не звучиш отпуснат, но има развитие от предишните неща, които си споделял. Стреми се на по - мощните 'излияния' да се дърпаш леко от микрофона, че иначе се получава 'УАУ' ефекта :) ии по мое мнение не е съвсем правилно да се опитваш да я правиш в същата тоналност. Ако не ти е 'удобна' - транспонирай, може би там се крие тайната с отпускането на гласа. :metalist: успех!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Болен, здрав, в удобна тоналност или не - опитай се да пееш неща, които са писани след 2000 г. и са по-качествена поезия ;) Нямаш нужда от тия архаични рокаджийски техники. Харесва ми преиграването ти в пеенето: с малко повече съзнателно ползване, на сцена може да излезе нещо яко. Важното е да знаеш защо го правиш. Не защото Наско от БТР го прави, нали? Той обикновено не знае защо, питала съм го :rolleyes:

 

Друг път не записвай болен. Това звучи като извинение за слабото изпълнение. По-смело!

 

:)

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво мислите?

 

Пич, според мен остра критика към теб не може да се отправи изобщо, защото си се справил доста добре. А и имай предвид, че няма такъв човек, който да ти даде 100% адекватна оценка и правилен акъл, поради простата причина че никой не може да ти влезе в гърлото или да почувства това, което ти усещаш докато пееш. Все пак гласът е до голяма степен невидим инструмент, а тук впечатленията ни са само слухови. :) Така че не взимай всичко писано за чиста монета, субективно е.

 

По темата "отпуснатост" - моето мнение е, че си общо взето спокоен, а и въобще не мисля, че песните не са подходящи за тебе, напротив - комфортни са ти. Моя съвет (изцяло според МОИТЕ преживявания) е да търсиш ТВОЯ глас, ТВОЯ начин и стил, така че да звучиш максимално безусилно.

 

Та без повече философии - bravo and keep it up! :rolleyes:

 

P.S. Най-важно е какво ти мислиш за себе си. Винаги е полезно да имаш предвид и отзивите отстрани, но ти можеш да бъдеш най-добрият си учител, ако си аналитичен и честен към себе си. Сигурен съм, че много добре знаеш какво ти куца и имаш представа как може да стане по-добре, така че "just do it" без много приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви отново :greenangel:

С доста мнения съм напълно съгласен, тук таме мисля, че прочетох нещо с което не съм много съгласен, но до известна степен да :bravo: . Транспонирането не бих желал да го ползвам, а да стигна до нагласа на самия глас, за изкарване на даден тон от дадена песен, която знам, че подхожда на гласа ми и на възможностите, тоест да избягвам по-трудни моменти и да ги заличавам с нещо мое измислено и все пак звучно и мелодично. Тези дни ще драсна нещо, което ми дойде на акъла днес и да се надяваме, че ще стане добре ;) .

Изглежда, че найстина трябва да открия най-накрая своя стил и начин на пеене, мисля че начина почти съм го открил, който от голяма степен е от типа на Наско от бтр и на васку киеца :) само да не ми доде нещо пак на ум и да се втурна в друг стил с друг начин на пеене и пак да стигна до кривата круша :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

21 дни мислих какво да напиша и най-накрая измислих :D

 

Наистина си задобрял много, за което те поздравявам;) Но коленопреклонно те моля, не се ограничавай само до Кеца и БТР-еца. Имаш толкова характерен (в добрия смисъл на думата) тембър, че имитациите никак не ти се получават. Винаги съм се стряскал от хора, които пеят, все едно са си пъхнали диск с оригинала в задника... Може да те разочаровам (но скоро ще разбереш, че всъщност е много яко), но при тебе 1:1 имитация няма как да се получи, понеже вече природно имаш нещо, което те отличава (тембъра). Майката му е да подчертаеш това, което те прави уникален (и тук идват вече техника и прочие...). Представи си едно ято гарвани - всичките черни, а някъде там има един бял. Кой ще ти стане най-интересен? Кой ще гледаш най-много? Естествено - белия. Така е и с певците -интересен е който е различен. Мисля, че скоро ще намериш своята различност ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

21 дни мислих какво да напиша и най-накрая измислих :bravo:

 

Наистина си задобрял много, за което те поздравявам:) Но коленопреклонно те моля, не се ограничавай само до Кеца и БТР-еца. Имаш толкова характерен (в добрия смисъл на думата) тембър, че имитациите никак не ти се получават. Винаги съм се стряскал от хора, които пеят, все едно са си пъхнали диск с оригинала в задника... Може да те разочаровам (но скоро ще разбереш, че всъщност е много яко), но при тебе 1:1 имитация няма как да се получи, понеже вече природно имаш нещо, което те отличава (тембъра). Майката му е да подчертаеш това, което те прави уникален (и тук идват вече техника и прочие...). Представи си едно ято гарвани - всичките черни, а някъде там има един бял. Кой ще ти стане най-интересен? Кой ще гледаш най-много? Естествено - белия. Така е и с певците -интересен е който е различен. Мисля, че скоро ще намериш своята различност ;)

 

Дай боже да я намеря най на края тази различност :cheers: това гадно имитиране гледам да го отбягвам ама пак стигам до стягане на гласа и пак почвам с имитиране :/ един гаден дългогодишен навик ми е това, което изобщо не е добре. Изглежда, че яко трябва да поработя върху гласа си Януари месец, че и Мюзик Айдола ни зове:wallbash:)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Click here to watch Sbogom-moq-liubov

 

Исках да стане нещо, като рок ^_^ вариант, ама каточели не се получи нещо :) трябва да поработя по началото

 

PS.Jaksa супер парче :P

Редактирано от XeRo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.