XeRo Публикувано Декември 1, 2007 Публикувано Декември 1, 2007 Доста съм болен(яко бронхит ме мъчи) ама повелих да запиша сега с 200 зора 2 парчета да кажете какво мислите сори за кофтия запис ама това ми позволяват възможностите в домашна обстовка Явно съм мазохист.... Click here to watch XeRo---Elmaz-i-styklo Click here to watch XeRo---Soldier-of-Fortune Цитирай
coh-da Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Пееш много престорено, до откровено тенденциозно. Изобщо може да се каже, че не пееш а постоянно сякаш се стараеш да пееш. Започни да пееш, както ти си пееш... просто се отпусни и започни! Тогава ще коментираме повече... Цитирай
Caruso Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Доста съм болен(яко бронхит ме мъчи) ама повелих да запиша сега с 200 зора 2 парчета да кажете какво мислите сори за кофтия запис ама това ми позволяват възможностите в домашна обстовка Явно съм мазохист.... Click here to watch XeRo---Elmaz-i-styklo Click here to watch XeRo---Soldier-of-Fortune Пич, виждам, че си поработил в сравнение от нещата от преди, не се дереш кат заклан. Явно човека с който работиш ти поднася разбираемо нещата и ти си поработил давай така. Само направи записите си по приятни за ухото да не се измъчваме като ги слушаме - много е просто! Цитирай
Грация Отговорено Декември 2, 2007 Отговорено Декември 2, 2007 Не зная за какъв бронхит говориш, но гръдния ти регистър си звучи съвсем стабилно.. Нещото, което веднага ми се забоде в мозъка (буквално) е театралниченето, с което пренасищаш песента (специално първата, при втората почти отсъстваше това). Мисля си, че емоцията трябва да се предава с динамика и нищо друго, което идва вповече. Преди време обсъждахме с един приятел изпълнението ми на Робърт - Милена Славова. Тогава той ми каза, че на припева изрязвам една харатерна за парчето извивка и доколкото си спомням добавях друга, което никак не му звучеше Ок. Сега напълно разбирам какво е имал предвид. Според него има характерни моменти в някои парчета, които не бива да се променят и други места, на които можеш да импровизираш - напълно прав е! За да импровизираш трябва да знаеш парчето перфектно в оригинал. На някои места, където си вложил "творчество" ми се струва, че не си сигурен за точните тонове в оригиналното канто, заради което звучиш малко фалшиво.. Втората е далееееееееееч по-добре!Там гласа ти звучи по-овладян. Използваш добре различните регистри, имаш много приятно естествено вибрато (ето това ми е мъка на мен) и тембъра ти е точно по мой вкус Всъщност не знам от кога пееш, но определно звучиш като напреднал. Ако по-малко се замисляш как звучиш отстрани, ще прозвучиш по-добре, сигурна съм! Успех! Цитирай
XeRo Отговорено Декември 2, 2007 Автор Отговорено Декември 2, 2007 Благодаря много за коментарите Като се пооправя малко ще ги презапиша, като хората понеже нямам нуждния въздух вмомента с който да искарам глас ) coh-da напълно съм съгласен с теб, жената която работи върху гласа ми вмомента ми го казва всеки път, но просто не намирам песен с която да започна да си отпускам гласа, тоест трудно намирам такава гледам да пресъздам самата песен в същатата тоналност, за да прозвучи изцяло като оригинала, което е доста трудно и почти невъзможно :/ , което ме връща на коментара на Грация. Грация, личната лекарка ми постави диагноза остър бронхит и замалко да лепна плевмония и ме боли ужасно гърлото, но става ли въпрос за музика се старая при взимане на по високи тонове умирам.Пея от няколко години, мисля че 3-4, но с гордност мога да кажа, че сам успях да постигна нещо през тези години, защото преди звучах УЖАСНО! Caruso ще се постарая да станат по-добре следващия път Доста съм се постарал последния 1 месец да променя начина на пеене и да се надяваме напредвам засега. Благодаря ви много за съдействието приемам всякакви критики, ако ще и убидни Цитирай
XeRo Отговорено Декември 2, 2007 Автор Отговорено Декември 2, 2007 Продължавай в същия дух. Thank you ! Цитирай
mravata Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Наистина не звучиш отпуснат, но има развитие от предишните неща, които си споделял. Стреми се на по - мощните 'излияния' да се дърпаш леко от микрофона, че иначе се получава 'УАУ' ефекта ии по мое мнение не е съвсем правилно да се опитваш да я правиш в същата тоналност. Ако не ти е 'удобна' - транспонирай, може би там се крие тайната с отпускането на гласа. успех!! Цитирай
ronia Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 (Редактирано) Болен, здрав, в удобна тоналност или не - опитай се да пееш неща, които са писани след 2000 г. и са по-качествена поезия Нямаш нужда от тия архаични рокаджийски техники. Харесва ми преиграването ти в пеенето: с малко повече съзнателно ползване, на сцена може да излезе нещо яко. Важното е да знаеш защо го правиш. Не защото Наско от БТР го прави, нали? Той обикновено не знае защо, питала съм го Друг път не записвай болен. Това звучи като извинение за слабото изпълнение. По-смело! Редактирано Декември 3, 2007 от ronia Цитирай
KhanAttila Отговорено Декември 3, 2007 Отговорено Декември 3, 2007 Какво мислите? Пич, според мен остра критика към теб не може да се отправи изобщо, защото си се справил доста добре. А и имай предвид, че няма такъв човек, който да ти даде 100% адекватна оценка и правилен акъл, поради простата причина че никой не може да ти влезе в гърлото или да почувства това, което ти усещаш докато пееш. Все пак гласът е до голяма степен невидим инструмент, а тук впечатленията ни са само слухови. Така че не взимай всичко писано за чиста монета, субективно е. По темата "отпуснатост" - моето мнение е, че си общо взето спокоен, а и въобще не мисля, че песните не са подходящи за тебе, напротив - комфортни са ти. Моя съвет (изцяло според МОИТЕ преживявания) е да търсиш ТВОЯ глас, ТВОЯ начин и стил, така че да звучиш максимално безусилно. Та без повече философии - bravo and keep it up! P.S. Най-важно е какво ти мислиш за себе си. Винаги е полезно да имаш предвид и отзивите отстрани, но ти можеш да бъдеш най-добрият си учител, ако си аналитичен и честен към себе си. Сигурен съм, че много добре знаеш какво ти куца и имаш представа как може да стане по-добре, така че "just do it" без много приказки. Цитирай
XeRo Отговорено Декември 3, 2007 Автор Отговорено Декември 3, 2007 Благодаря ви отново С доста мнения съм напълно съгласен, тук таме мисля, че прочетох нещо с което не съм много съгласен, но до известна степен да . Транспонирането не бих желал да го ползвам, а да стигна до нагласа на самия глас, за изкарване на даден тон от дадена песен, която знам, че подхожда на гласа ми и на възможностите, тоест да избягвам по-трудни моменти и да ги заличавам с нещо мое измислено и все пак звучно и мелодично. Тези дни ще драсна нещо, което ми дойде на акъла днес и да се надяваме, че ще стане добре . Изглежда, че найстина трябва да открия най-накрая своя стил и начин на пеене, мисля че начина почти съм го открил, който от голяма степен е от типа на Наско от бтр и на васку киеца само да не ми доде нещо пак на ум и да се втурна в друг стил с друг начин на пеене и пак да стигна до кривата круша . Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 24, 2007 Отговорено Декември 24, 2007 21 дни мислих какво да напиша и най-накрая измислих Наистина си задобрял много, за което те поздравявам Но коленопреклонно те моля, не се ограничавай само до Кеца и БТР-еца. Имаш толкова характерен (в добрия смисъл на думата) тембър, че имитациите никак не ти се получават. Винаги съм се стряскал от хора, които пеят, все едно са си пъхнали диск с оригинала в задника... Може да те разочаровам (но скоро ще разбереш, че всъщност е много яко), но при тебе 1:1 имитация няма как да се получи, понеже вече природно имаш нещо, което те отличава (тембъра). Майката му е да подчертаеш това, което те прави уникален (и тук идват вече техника и прочие...). Представи си едно ято гарвани - всичките черни, а някъде там има един бял. Кой ще ти стане най-интересен? Кой ще гледаш най-много? Естествено - белия. Така е и с певците -интересен е който е различен. Мисля, че скоро ще намериш своята различност Цитирай
XeRo Отговорено Декември 24, 2007 Автор Отговорено Декември 24, 2007 21 дни мислих какво да напиша и най-накрая измислих Наистина си задобрял много, за което те поздравявам Но коленопреклонно те моля, не се ограничавай само до Кеца и БТР-еца. Имаш толкова характерен (в добрия смисъл на думата) тембър, че имитациите никак не ти се получават. Винаги съм се стряскал от хора, които пеят, все едно са си пъхнали диск с оригинала в задника... Може да те разочаровам (но скоро ще разбереш, че всъщност е много яко), но при тебе 1:1 имитация няма как да се получи, понеже вече природно имаш нещо, което те отличава (тембъра). Майката му е да подчертаеш това, което те прави уникален (и тук идват вече техника и прочие...). Представи си едно ято гарвани - всичките черни, а някъде там има един бял. Кой ще ти стане най-интересен? Кой ще гледаш най-много? Естествено - белия. Така е и с певците -интересен е който е различен. Мисля, че скоро ще намериш своята различност Дай боже да я намеря най на края тази различност това гадно имитиране гледам да го отбягвам ама пак стигам до стягане на гласа и пак почвам с имитиране :/ един гаден дългогодишен навик ми е това, което изобщо не е добре. Изглежда, че яко трябва да поработя върху гласа си Януари месец, че и Мюзик Айдола ни зове))) Цитирай
jaksa Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 http://vbox7.com/play:13eb0454 една идея която се роди ей така измежду нищото .... още е в зародиш Цитирай
XeRo Отговорено Януари 23, 2008 Автор Отговорено Януари 23, 2008 (Редактирано) Click here to watch Sbogom-moq-liubov Исках да стане нещо, като рок вариант, ама каточели не се получи нещо трябва да поработя по началото PS.Jaksa супер парче Редактирано Януари 23, 2008 от XeRo Цитирай
Recommended Posts