Sad But True Публикувано Ноември 19, 2007 Публикувано Ноември 19, 2007 (Редактирано) Здравейте, Понеже наближава нова година, т.е. време да се правят подаръци, реших и аз да си направя един. Става въпрос за следното, решил съм да си купувам процесор, но се двоумя между BOSS GT-8 и Line 6 POD X3. Ако някой запознат може да ме посъветва, ще му бъда много благодаре и дори ако се видим един ден ще почерпя. Много ви моля, не започвайте словесни престрелки, просто ми трябват мнения, и не ме питайте 'ама що не си вземеш лампа", просто ме кефи процесорния звук. Благодаря ви предварително. Редактирано Ноември 19, 2007 от Sad But True Цитирай
musicman Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Ако мога да перефразирам един колега "аз понеже съм свирил на BOSS гласувам за Line 6" Сега сериозно по темата. Аз имам BOSS GT8 и съм много доволен от него. Но новия Line6 предлага по-добри стерео възможности. Демек имаш 2 абсолютно независими канала (в единия може да писнеш басиста ) в които можеш да слагаш различни ефекти. Докат отази вункция на флор педала на бос - ефектите сложени в единия канал се чуват и в другия. Но !!!! Цената на Line6 все още е височка а GT8 може да се намери на старо и освен това ако не свириш стерео - горните предимства не те касаят. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Sad But True - много добре си намислил, най - гот е човек да си направи сам подарък за новата, аз го следвам стриктно тоя принцип. Не знам доколко ще съм ти полезен. Мнение имам само за боса - от личен досег. Имал съм ГТ6, пробвал съм ГТ8 - ГТ8 - е с повече екстри ( а звуково се доближават). ГТ - 8 ми харесва как звучи в лампова апаратура. Лайн 6 под 2 - не ( в лампов амп)- или поне по - малко от боса. Line 6 POD X3 - дори не съм го чувал, мнение не мога да дам. Най добре -Ръгаш, Пробваш и Изклюваш. Май има значение - това как възнамеряваш да го ползваш директно към пулт или към амп - резултите МОЖЕ ДА СА РАЗЛИЧНИ - едният да звучи по - добре в амп , а другият - ДИ. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Аз съм за ПОД-а . Не само че съм фен на марката, а й musicman® го каза - 2 независими канала!!! Доколкото съм запознат с процесорите на БОСС - добри симулации имат, но моето мнение, че Лаин6 ги надминават. X3 е направен с изключително лесен интерфейс.Много лесно може да се програмира, от всяка гледна точка. Общо взето е направен за малоумни. Не се налага да търсиш кое къде е, както е в предходните модели , визирам PODXT, въпреки , че й той е направен с лесен интерфейс. Не знам за GT8 дали е направен така, че да се включва и програмира чрез компютър, но X3 със сигурност е, което спестява време при правенето на персети, което при този модел малко се балансира, понеже всичко се визуализира на дисплея И аз смятам да си направя този подарък, или една Vetta II - ка. Ще си помисля, но вероятно ще е главата, понеже тя има всичко, а пространствените ефекти мога да ги ползвам от POD-a. Поздрави, Рендаков!!! Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 (Редактирано) Преди няколко месеца бях пред подобна Boss-Line6 дилема и я разреших в полза на GT8. Не съм чувал новия X3, но при A/B тест на Боса и стария XT Live в пулт в крайна сметка Босът ми се стори по-уравновесен, разнообразен и приятен като звук ... странно, при положение че Line6 се води много по-добър при директно включване, а аз свиря direct, но пък е факт, че и с Боса си вадя страхотен директен саунд. Обаче Line6 има едно предимство, което не може да се отрече - страхотен PC interface срещу почти никакъв на Бос (има там разни писани от доброволци софтуерчета за редактиране, ама нейсе; няма USB - мъка!), които, въпреки че са 'баси марката, са най-зле от всички на пазара в това отношение. От друга страна е всеобщо признато, че Line6 са слаби във взаимодействие с усилватели. Затова, моят съвет е: ако свириш повече в реална обстановка и/или ползваш усилватели - Boss GT8, хем и по-евтинко; ако обаче си падаш и по домашни занимания с компютър - задължително Line6! Редактирано Ноември 19, 2007 от sevenstring Цитирай
Fashion Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 ^Абсолютно подкрепям мнението на sevenstring. Цитирай
Slav Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Колко горе долу струва един BOSS GT8 и може ли да се намери във Варна ? Аз също съм решил да си подаря нещо за Коледа Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 19, 2007 Отговорено Ноември 19, 2007 Замъкни се до Канев , имаше един за (не помня точно) 700 +/- 50 лева , ако не сса го взели Цитирай
Sad But True Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Отговорено Ноември 20, 2007 Благодаря ви за мненията. Нов ГТ-8 струва 809 лв в xxxx. А Х3 не знам колко струва. Ако трябва да съм честен РС интерфейса не ме интересува. А е ще помисля още малко. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 От друга страна е всеобщо признато, че Line6 са слаби във взаимодействие с усилватели. Затова, моят съвет е: ако свириш повече в реална обстановка и/или ползваш усилватели - Boss GT8, хем и по-евтинко; ако обаче си падаш и по домашни занимания с компютър - задължително Line6! Не съм съгласен с това , че са слаби с взаимодействието си с усилватели. Много зависи какъв е усилвателя. Процесора има няколко(мисля5) вида настройки, в зависимост от това в какво се включва. И ако не е настроен както трябва звука е кенеф. Аз много съм си играл с тази част на процесора, докато намеря най- доброто решение с най-добрия саунд, спрямо моя слух и моето виждане. Понеже в репетиционната свиря или директно или в кубе , в нас също свиря директно или в лампов усилвател. Разликите от кубе до кубе също са големи , дори при нулирани корекций. При Peavey с нулирани корекций процесура звучи коренно различно, спрямо Yamaha с нулирани корекций, да не говорим за Marshall - 3 вариант. В единия случай басите идват повече, другия- средите примерно. Различно е . Ако си имаш собствен амп, с който да излизаш на сцена с него - най добре е да е настроен спрямо него. Другия вариант е да имаш толкова еднакви сета, колкото кубета ползваш и ясеки от тях да е настроен дпямо съответното кубенце. А да допълня - дори и в различните пултове директно звучи по различен начин. Поздрави, Рендаков!!! Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 OK, коригирам се - не са "слаби", но доминиращото мнение е, че са значително по-трудни за настройване спрямо усилвател. Лично аз не съм никакъв авторитет по отношение на ползването на процесор с усилвател, защото, както си признах, свиря почти само директно в пулт, но в случая изказването ми се опира на повече от 200 изчетени ривюта и обстойни прегледи на специализираните форуми (повярвайте ми, голямо четене му дръпнах, пред самият аз да тръгна да купувам ) и затова мисля, че би трябвало да е меродавно, най-малкото статистически, ако не друго. Иначе, има две много верни неща, казани по-горе: - всеки читав процесор си има настройки за amp vs. line output и че е желателно те да се използват по предназначение; - и при директно включване резултатът с различни пултове варира сериозно (при Boss май варира повече), така че always beware и пробвай на оборудване, максимално близко до това, на което ще свириш, че и баш на него по възможност!!! Цитирай
Slinky Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 От друга страна е всеобщо признато, че Line6 са слаби във взаимодействие с усилватели. Затова, моят съвет е: ако свириш повече в реална обстановка и/или ползваш усилватели - Boss GT8, хем и по-евтинко; ако обаче си падаш и по домашни занимания с компютър - задължително Line6! Не съм съгласен с това , че са слаби с взаимодействието си с усилватели. Много зависи какъв е усилвателя. Процесора има няколко(мисля5) вида настройки, в зависимост от това в какво се включва. И ако не е настроен както трябва звука е кенеф. Аз много съм си играл с тази част на процесора, докато намеря най- доброто решение с най-добрия саунд, спрямо моя слух и моето виждане. Понеже в репетиционната свиря или директно или в кубе , в нас също свиря директно или в лампов усилвател. Разликите от кубе до кубе също са големи , дори при нулирани корекций. При Peavey с нулирани корекций процесура звучи коренно различно, спрямо Yamaha с нулирани корекций, да не говорим за Marshall - 3 вариант. В единия случай басите идват повече, другия- средите примерно. Различно е . Ако си имаш собствен амп, с който да излизаш на сцена с него - най добре е да е настроен спрямо него. Другия вариант е да имаш толкова еднакви сета, колкото кубета ползваш и ясеки от тях да е настроен дпямо съответното кубенце. А да допълня - дори и в различните пултове директно звучи по различен начин. Поздрави, Рендаков!!! много е ценно това, което споменаваш. Добре е че има хора с такъв опит. Аз имах процесор GNX 3 и директно в пулта звучеше добре. Аз обаче свиря с Маршал валвстейт 100 глава. И през Маршала звука не ми хареса, каквото и да правех. Явно не съм толкова в час с настройките на процесорите и за това. Но вече продадох процесора. Надявам се на новия собственик да му върши добра работа. Аз почвам да събирам аналогова техника. Макар че и процесора си е голямо удобство. Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 20, 2007 Отговорено Ноември 20, 2007 (Редактирано) Много правилно казано Това, може би е проблем , който забравих да споделя. OK, коригирам се - не са "слаби", но доминиращото мнение е, че са значително по-трудни за настройване спрямо усилвател. Иначе, има две много верни неща, казани по-горе: - всеки читав процесор си има настройки за amp vs. line output и че е желателно те да се използват по предназначение; - и при директно включване резултатът с различни пултове варира сериозно (при Boss май варира повече), така че always beware и пробвай на оборудване, максимално близко до това, на което ще свириш, че и баш на него по възможност!!! ... Аз почвам да събирам аналогова техника. Макар че и процесора си е голямо удобство. Правилно си се насочил. И аз съм за аналогвата техника, но нямам възможност да нося толкова много неща с мен, а читавия процесор за българската сцена си е перфектен. Вече за записи предпочитам едно ракче (преди време исках да си правя рак, но ми се наложи веднъж да го нося с мен и се отказах , понеже много ми тежеше), но не се налага да го нося никъде.Ако са само педали в един кейс - супер вариант, но пък ми идва малко скъпичко, за да е с качествени ефекти. Общо взето варианти много, всеки избира кръста който да носи. И се радвам, че съм помогнал на някой Дано да не е само на един Поздрави, Рендаков Редактирано Ноември 20, 2007 от KingdomX Цитирай
Recommended Posts