ukeil Публикувано Ноември 4, 2007 Share Публикувано Ноември 4, 2007 Здравейте!Искам да ви помоля да си дадете мнението какъв дисторшън да си взема.Свиря траш.Например:Kreator,Sodom,Slayer...има и една нова групичка Evile не са лоши .Та дайте си мнението и все пак ако може да е горе долу съобразено до 150-тина лв.Мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 Ами може да намериш я някой Metal Zone на Boss на старо, я някой Metal Master na DigiTech, също на старо, или един чисто нов SansAmp от Nikifena от нашия форум, който по нищо не отстъпва на другите два, даже е доста по-универсален (ако някога решиш да свириш друго, освен метал). Тези съм пробвал - за тези ти казвам че са ОК...само имам известни резерви към Metal Master-а защото съм предубеден към "камиончета" без регулиране на Drive-а (кровоча ). Последният е подходящ само в малки транзисторни кубенца, по мое мнение, и става само за домашно свирене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 Гепсай това на Никифена. Много метъл има в тази машинка.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 4, 2007 Share Отговорено Ноември 4, 2007 true Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukeil Отговорено Ноември 5, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2007 ок,а може ли да го видя на снимка или пък записи с звука мъ ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Ноември 5, 2007 Share Отговорено Ноември 5, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7622 http://nikifena.data.bg/muzika/Glasgow%20Kiss.mp3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukeil Отговорено Ноември 5, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 5, 2007 Аха,да,звучи готино и това едва ли са единствените му вазможности.Ще си помисля и може би ще се свържа с Nikifena. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 И аз един глас за Санс-а на Ники. Страшна джаджа! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 +1 за санс амп-а на никифена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Преди да вземеш каквото и да било, чуй семплит на всичките ефектчета, и си предцени. Меалзона е готин ефект, но звучи малко среднисто, което не харесва на много хора. Зависи в какво го включваш. Има си еквилайзер с параметрични среди, който дава известни възможности. Аз правех такива преди време, но сега съм се отдал на работа и по-амбициозни джаджи. В общи линии ефекта е добър, но не е твърде универсален. МетълМастер- не съм го слушал достатъчно. Санс Амп - хубава машинка, която има доста възможности. Е, ако тръгнат да ти разправят колко НЕВЕРОЯТЕН звук има, малко прекаляват. Свирил съм с такава(не копие на Никифена, а копие на behringer). Звука на машинката не е лош, даже е много добър, в сравнение с повечето педалчета. Но не звучи чак като да кажем яка глава. Има си чист канал, по-лек дисторшън, и по-брутален дисторшън. Има и кабинет симулация. Изобщо можеш да изкараш поне няколко различни използваеми и приятни звука от нея. Оригинала не знам на коя фирма беше. Ефектчето на Никифена е много добре направено(може би по-добре и от оригинала) - имал съм допир с него, ако го вземеш, няма да съжаляваш. А и с Никифена отдавна се познаваме... добри джаджи прави. Но с нито един от трите ефекта, не очаквай звук като в записите, които слушаш без допълнителни ефекти(и без необходимото ниво на свирене). На знам в какво ще включваш педалчето. Според мен, може да се замислиш и за малко по-хубав процесор, ако нямаш педалчета за ехо, реверб, и т.н. От всичко изредено, ми се струва, че процесора ще ти даде най-много възможности. Е, няма да има точно аналоговия звук на педалчетата, но няма и да е твърде далече от тях(ако е по-нов). Ако си имаш ефекти, обаче, най-вероятно с джаджката на Никифена ще изкараш най-благ звук от трите. Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukeil Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 8, 2007 Аха,ами аз имам сега ще ви кажа какво точно имам от скоро започнах да се занимавам с ел.китара.Взех си ел.китара Jackson JS30DK Dinky: http://www.jacksonguitars.com/products/sea...rtno=2900012585 . И едно кубе Fender Frontman 15g : http://fender.com/products/search.php?partno=0231500000 .Това е и сега искам да си взема някакъв ефект.Както вече казах свиря траш.Ако обичате,колеги,дайте си мнението какво ще е най изгодно да си взема съобразно качество и финанси .Дали камионче дали процесор..ма за това кубе не знам.Очаквам вие да ми помогнете в избора ми.Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Според мене, на това кубе най му се връзва едно процесорче. А хубавите ампове са скъпи, а до колкото виждам, на тоя етап не си добре с бюджета. Гледай обявите в "продавам" и питай. Мисля, че около 200-ина лева може да изпадне нещо прилично. Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ukeil Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 8, 2007 Според мене, на това кубе най му се връзва едно процесорче.А хубавите ампове са скъпи, а до колкото виждам, на тоя етап не си добре с бюджета. Гледай обявите в "продавам" и питай. Мисля, че около 200-ина лева може да изпадне нещо прилично. аха а аз прегледах форума и видях този процесор Digitech RP250 не останах с лошо впечатление за него мислиш ли ,че е добър варянт? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 Не съм свирил с такъв повече от 2-3 пъти, но мисля, че свири. Нека и колегите кажат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 Според мен човека има кубе нека си остане с аналогов чейн - Моя съвет е да си купиш аналогово камионче . В момента свиря изброените от тебе банди и не ползвам никакви други ефекти освен драйва на ампа ми. Процесоря не би ти свършил никаква работа в случая. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts