Jump to content
Българският форум за музиканти

Проби с различни микрофони


kolio_k

Recommended Posts

Днес записах няколко семпъла с различни микрофонии резултата доста ме учуди.Разликите между записите,които иначе са правени с абсолютно един и същи саунд,що се отнася до китара , настройка на ефектите ,разположение на микрофона спрямо говорителя,настройки на кубето,стая и тн.,са доста по големи отколкото си представях.

 

Използвах следното

 

Фендер Стратокастер/NS 2 Boss/Tubescreamer-за бустер с гейн на 10 часа/Fulltone OCD distortion/Boss dd5 delay/Boss RV5 reverb/различни микрофони насочени по средата между центъра и ринга на говорителя /Engl Thunder 50 кубе.

 

1.AKG C1000s -кондензаторен с малка мембрана fender-s-akg-c1000

 

2.AKG C3000b -кондензаторен с голяма мембрана fender-s-c3000b

този изкара страшно различен и не много добър по мое мнение звук,ако някой знае,ще се радвам да ми каже защо

 

3.Shure 545 -динамичен fender-s-545

Това ми е любимия микрофон,за нищо не си го давам,сравнявал съм го с СМ57(докато имах такъв,същият вече си има нов стопанин от форума)и го харесах повече ,така че легендарната 57ца замина да радва новия си собственик

 

4.Shure 545 s Gibson LP gibson-s-545

Гибито ми беше под ръка и врътнах семпълче,колкото да се намирам на работа

 

Ще се радвам,ако споделите кой от микрофоните ви допада най много.Постарах се да свиря максимално подобно всеки път за да е по реалистично.При записите на различните семпли не съм променял саунда от кубето и ефектите.Само за този с Гибсъна,гейна на Тюбскриймъра е на минимално,а не на 10 часа,защото хъмбъкърите са доста по силни като ниво.

 

п.п.От компютъра съм разделил китарата в ляво и дясно ,иначе няма нито динамични и честотни обработки,нито ефекти.Всичко е от настъпикутийките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

eтo моята класация

 

1. Shure 545

2. AKG C1000s

3. AKG C3000b

 

аз лично бих пробвал и записи с 2 или 3 микрофона едновременно и после бих си поиграл с микса.

 

Поздрав

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля като теб,в смисъл най много ми допадат тези със Шура.Иначе не бих се занимавал с микс и тн.Целта ми е просто да подавам качествен сигнал най вече в ситуции от тип свирене на живо.Познанията ми по звукозапис са посредствени и като цяло се кефя на добър саунд , с който да мога да свиря в момента,а не да го човъркам след това-има си много по добри от мен хора на които второто им е работа и си я вършат много добре.

 

Много ти благодаря за отделеното време и коментара :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от това което съм чел за Shure 545 е че е една идея по-добър от класиката shure sm57 ... дали е така или не не мога да кажа защото никога не съм имал възможността да направя директно сравнение.

 

при висчки положение този микрофон е много добър избор за Live ...

 

на мене лично ми беше доста интересено и информативено твова сравнение на микрофони

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шуъра определено според мен звучи най добре, иначе и с АКГ-то С1000S доста добре звучи, ама СЗ000B :) е то не му е и това работата,

специално за китара говоря, иначе за глас звучи хубаво, просто хубаво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ... СЗ000B ... нещо не му се получава с китарата ;) А иначе с Шура звука сякаш най-добре , ама то си зависи и от останалите инструменти в групата . Мен ми се струва , че в микс C1000s ще звучи най-добре .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не му се получава на 3000, защото първо като звук не е подходящ и второ е прекалено кардиоид и много стая се вкючва. Иначе има един куп (вкл. и хард рок албуми), в които електрическите китари са записвани с Нойман У87 - само , без динамични;)

Разбира се ако го дръпнеш някой друг метър напред и нагоре, т.е. използвайки го като room mic, резултата ще е различен и може и да свърши работа като втори трак смесен с динамичния (като съответно трябва да се внимава за фазови разлики) ...

 

Иначе 545 ол дъ уей :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като правя нормално записите в къщи,слагам голямото АКГ по принцип по далеч от ампа и често зад кубето и го комбинирам с Това,което най много ме кефи в резултата е ,че разликата е наистина ушевадна и ясно показва,колко много всъщносъ зависи саундът от това какъв е мика и къде точно е позициониран.Благодаря на всички за отделеното време и коментарите.Имам още няколко динамични микрофони(Електровойс и АКГ) и в скоро време ще врътна още няколко семпъла за сравнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.