kolio_k Публикувано Октомври 13, 2007 Публикувано Октомври 13, 2007 Днес записах няколко семпъла с различни микрофонии резултата доста ме учуди.Разликите между записите,които иначе са правени с абсолютно един и същи саунд,що се отнася до китара , настройка на ефектите ,разположение на микрофона спрямо говорителя,настройки на кубето,стая и тн.,са доста по големи отколкото си представях. Използвах следното Фендер Стратокастер/NS 2 Boss/Tubescreamer-за бустер с гейн на 10 часа/Fulltone OCD distortion/Boss dd5 delay/Boss RV5 reverb/различни микрофони насочени по средата между центъра и ринга на говорителя /Engl Thunder 50 кубе. 1.AKG C1000s -кондензаторен с малка мембрана fender-s-akg-c1000 2.AKG C3000b -кондензаторен с голяма мембрана fender-s-c3000b този изкара страшно различен и не много добър по мое мнение звук,ако някой знае,ще се радвам да ми каже защо 3.Shure 545 -динамичен fender-s-545 Това ми е любимия микрофон,за нищо не си го давам,сравнявал съм го с СМ57(докато имах такъв,същият вече си има нов стопанин от форума)и го харесах повече ,така че легендарната 57ца замина да радва новия си собственик 4.Shure 545 s Gibson LP gibson-s-545 Гибито ми беше под ръка и врътнах семпълче,колкото да се намирам на работа Ще се радвам,ако споделите кой от микрофоните ви допада най много.Постарах се да свиря максимално подобно всеки път за да е по реалистично.При записите на различните семпли не съм променял саунда от кубето и ефектите.Само за този с Гибсъна,гейна на Тюбскриймъра е на минимално,а не на 10 часа,защото хъмбъкърите са доста по силни като ниво. п.п.От компютъра съм разделил китарата в ляво и дясно ,иначе няма нито динамични и честотни обработки,нито ефекти.Всичко е от настъпикутийките. Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 eтo моята класация 1. Shure 545 2. AKG C1000s 3. AKG C3000b аз лично бих пробвал и записи с 2 или 3 микрофона едновременно и после бих си поиграл с микса. Поздрав Алекс Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 11, 2007 Автор Отговорено Ноември 11, 2007 И аз мисля като теб,в смисъл най много ми допадат тези със Шура.Иначе не бих се занимавал с микс и тн.Целта ми е просто да подавам качествен сигнал най вече в ситуции от тип свирене на живо.Познанията ми по звукозапис са посредствени и като цяло се кефя на добър саунд , с който да мога да свиря в момента,а не да го човъркам след това-има си много по добри от мен хора на които второто им е работа и си я вършат много добре. Много ти благодаря за отделеното време и коментара Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 от това което съм чел за Shure 545 е че е една идея по-добър от класиката shure sm57 ... дали е така или не не мога да кажа защото никога не съм имал възможността да направя директно сравнение. при висчки положение този микрофон е много добър избор за Live ... на мене лично ми беше доста интересено и информативено твова сравнение на микрофони Поздрави Цитирай
f1_sound Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Шуъра определено според мен звучи най добре, иначе и с АКГ-то С1000S доста добре звучи, ама СЗ000B е то не му е и това работата, специално за китара говоря, иначе за глас звучи хубаво, просто хубаво Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Това ... СЗ000B ... нещо не му се получава с китарата А иначе с Шура звука сякаш най-добре , ама то си зависи и от останалите инструменти в групата . Мен ми се струва , че в микс C1000s ще звучи най-добре . Цитирай
synchu Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Ами не му се получава на 3000, защото първо като звук не е подходящ и второ е прекалено кардиоид и много стая се вкючва. Иначе има един куп (вкл. и хард рок албуми), в които електрическите китари са записвани с Нойман У87 - само , без динамични Разбира се ако го дръпнеш някой друг метър напред и нагоре, т.е. използвайки го като room mic, резултата ще е различен и може и да свърши работа като втори трак смесен с динамичния (като съответно трябва да се внимава за фазови разлики) ... Иначе 545 ол дъ уей Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Нойман чак преди 2-3 години пуснаха първия си динамичен микрофон. Sorry, само за инфо го казвам. Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 12, 2007 Автор Отговорено Ноември 12, 2007 Като правя нормално записите в къщи,слагам голямото АКГ по принцип по далеч от ампа и често зад кубето и го комбинирам с Това,което най много ме кефи в резултата е ,че разликата е наистина ушевадна и ясно показва,колко много всъщносъ зависи саундът от това какъв е мика и къде точно е позициониран.Благодаря на всички за отделеното време и коментарите.Имам още няколко динамични микрофони(Електровойс и АКГ) и в скоро време ще врътна още няколко семпъла за сравнение Цитирай
Recommended Posts