spongebob Отговорено Ноември 5, 2007 Share Отговорено Ноември 5, 2007 ^^^Тва за големия китарист просто не е вярно,но няма значение.Класиката си е класика,пък ел. китарата предимно е приложима в рока и попа.Едно е сигурно-да свириш класическа китара не вреди на останалите стилове.Аз ти давам съвет-прецени какво ти се свири Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4ky Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 Аз бързам толкова заради това, че докато стана на 18 години(другия месец навършвам 15) искам да стана като 18-годишния John Frusciante, може да не сте го чували но ми е един от любимите китаристи, започнал да свири в една от най-великите групи Ред Хот Чили Пепърс, та проблемът е, че той е започнал да се учи на 12 години, а аз 14... искам да компенсирам разликата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Ноември 6, 2007 Share Отговорено Ноември 6, 2007 @mita4ky Аз ти давам съвет И си изказвам мнението, spongebob също. Та прецени какво искаш да правиш и да свириш и си избери един от двата варианта. @spongebob Та все пак това е тема за КЛАСИЧЕСКА КИТАРА ,а не да си спорим кой наш кумир е свирил на такава като е почвал да се занимава с музика. Вместо да си намираме кусури от типа : "Тоя не е свирил с класическа китара...в грешка си" и тн. Защо не вземем да си обсъждаме нашите недостатъци в свиренето на класическа китара. Темата не ограничена пише просто "Кл.Китара" може да обсъждаме всичко по тази тема. А ние вместо това си спорим кой с какво е свирил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 Аз бързам толкова заради това, че докато стана на 18 години(другия месец навършвам 15) искам да стана като 18-годишния John Frusciante, може да не сте го чували но ми е един от любимите китаристи, започнал да свири в една от най-великите групи Ред Хот Чили Пепърс, та проблемът е, че той е започнал да се учи на 12 години, а аз 14... искам да компенсирам разликата Фрушанте сме го чували - не сме от Тамбукту.(ма сигурно и там го знаят). Сигурно ще ме намразиш , но ще ти кажа една супер неприятна истина. ( обикновенно хората (ме)мразят - по причина - когато чуват истини , които са неприятни и не искат да чуят). Ти ( или кой да е друг на тази планета ) - никога, ама никога няма да стане(ш) като или втори Фрушанте,Фли, Стив, Вай, Ингви , Ван Хален или кой да е друг човек. Всеки по своему е уникален и неповторим. Няма никакъв смисъл да губиш живота си, стараейки се да бъдеш еди кой си. По добре работи, за това да станеш Митачки, който може да свири добре и прави качаствена музика, която го кефи най - вече него самият, хората с които свири, а още по - добре и публиката, която ще го слуша.(няма лошо да имаш чужди влияния, разбира се - ние всички ги имаме). Въпроса е в това ,че цели като - искам да стана за 5 месеца; до 18 годишнината, си точно като еди кой си - само ще ти попречат и тъй като най - вероятно няма да постигнеш желаният резултат - ще те обезсърчат. Още нещо важно - китаристи като Крис Риа , например са започнали много късно - в случая след 21 годишна възраст - а са станали супер музиканти.( тоест, няма значение кога започваш). Нуно Бeтeнкурт беше казал - научи се да свириш като себе си - тогава никой не може с пръст да те пипне и да ти каже копче (тук копчето си го добавям - предавам по смисъл - точното изказване, не е пред мен за да го преведа буквално). Успех в ученето и Enjoy the music! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 (Редактирано) "...а не да си спорим кой наш кумир е свирил на такава като е почвал да се занимава с музика. " Ни най-малко не споря или да отричам,просто едното не е непременно да води до другото.В тоя ред на мисли ако пича иска да свири класика-да свири!Ма я помисли ако не иска...насила хубост не става. Редактирано Ноември 7, 2007 от spongebob Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4ky Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 Няма да те намразя!!!Даже ти благодаря, щото си много прав!Всеки един е уникален по собствен начин.Просто искам музиката ми да радва хората, както неговата е радвала когато той е бил на 18 Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 и аз съм му фен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Django Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 Аз бързам толкова заради това, че докато стана на 18 години(другия месец навършвам 15) искам да стана като 18-годишния John Frusciante, може да не сте го чували но ми е един от любимите китаристи, започнал да свири в една от най-великите групи Ред Хот Чили Пепърс, та проблемът е, че той е започнал да се учи на 12 години, а аз 14... искам да компенсирам разликата Фрушанте сме го чували - не сме от Тамбукту.(ма сигурно и там го знаят). Сигурно ще ме намразиш , но ще ти кажа една супер неприятна истина. ( обикновенно хората (ме)мразят - по причина - когато чуват истини , които са неприятни и не искат да чуят). Ти ( или кой да е друг на тази планета ) - никога, ама никога няма да стане(ш) като или втори Фрушанте,Фли, Стив, Вай, Ингви , Ван Хален или кой да е друг човек. Всеки по своему е уникален и неповторим. Няма никакъв смисъл да губиш живота си, стараейки се да бъдеш еди кой си. По добре работи, за това да станеш Митачки, който може да свири добре и прави качаствена музика, която го кефи най - вече него самият, хората с които свири, а още по - добре и публиката, която ще го слуша.(няма лошо да имаш чужди влияния, разбира се - ние всички ги имаме). Въпроса е в това ,че цели като - искам да стана за 5 месеца; до 18 годишнината, си точно като еди кой си - само ще ти попречат и тъй като най - вероятно няма да постигнеш желаният резултат - ще те обезсърчат. Още нещо важно - китаристи като Крис Риа , например са започнали много късно - в случая след 21 годишна възраст - а са станали супер музиканти.( тоест, няма значение кога започваш). Нуно Бeтeнкурт беше казал - научи се да свириш като себе си - тогава никой не може с пръст да те пипне и да ти каже копче (тук копчето си го добавям - предавам по смисъл - точното изказване, не е пред мен за да го преведа буквално). Успех в ученето и Enjoy the music! Подкрепям Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
villy Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 +1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Azwraith Отговорено Ноември 9, 2007 Share Отговорено Ноември 9, 2007 И аз в момента свиря на акустична китара и хода на уроци Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hellrider Отговорено Ноември 13, 2007 Share Отговорено Ноември 13, 2007 Е, хайде де нали не мислиш, че има само 3-4 които свирят на класическа китара тук? Аз лично съм начинаещ, но пък много ме кефи и не смятам да минавам на електрическа... Иначе свиря на една стара китара "Кремона" модел "Роза" и съм много доволен - за ливада като мене става Ако искаш дай координати да се запознаем лично, защото на мене ми е много зор да се запозная с класически китаристи за да добия малко опит, да ме ориентират (и по възможност да са в София ) Иначе и аз имам проблем с намирането на една песен - No face, no name, no number на Modern Talking. Не е класическо произведение, но мн ме радва Ако някой ми помогне много ще се радвам. Да бате, сички мислим така първоначално... "Аз ше си свиря класика, ел. китарата е за лигльовци" и после хоп, опа, кво стана - ел... Успех все пак с творческата дейност Поздрави!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Django Отговорено Ноември 13, 2007 Share Отговорено Ноември 13, 2007 За мен класическата китара е основа за всеки китарист Трябва поне 4-5 години да се свири сериозно и после ако човек реши да мине на ел.китара. PS:Пичове свирете яко Бах,там има всичко-полифония,хармония и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Ноември 13, 2007 Share Отговорено Ноември 13, 2007 За мен класическата китара е основа за всеки китарист Трябва поне 4-5 години да се свири сериозно и после ако човек реши да мине на ел.китара. PS:Пичове свирете яко Бах,там има всичко-полифония,хармония и т.н. <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_guitar2.gif" alt=":virtuoz:"> Ми значи аз не съм китарист,защото за първи се занимавах с класика преди 3 години,а свиря на китара от 18 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 13, 2007 Share Отговорено Ноември 13, 2007 не си - хич не те бива Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Ноември 13, 2007 Share Отговорено Ноември 13, 2007 (Редактирано) Ако това, което колегата Джанго казва беше вярно, музиката след 1850г. е правена изцяло от смотани и неграмотни китаристи. Колко жалко за музиката......... Редактирано Ноември 13, 2007 от kitaratapesho 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts