bratmito Публикувано Септември 19, 2007 Публикувано Септември 19, 2007 (Редактирано) Здравейте, Предлагам няколко семпъла записани с лампово радио Акорд 104(признавам че е модифицирано - прибавено е 2-ро стъпало в предусилвателя,а първото е с променени стойности на елементите.Също така съм разкарал и всички ненужни елементи по веригата,като в момента семата е доста проста).Усилвателя е с 1ХЕл84 крайна лампа и 2 Х EABC80(2 триода) и е около 4-5 вата.Няма потенциометри честотни корекции(сложил съ такива,но нямат възможност за реголиране) - само Master Volume и едно ключе за байпас на едното стъпало. Общо взето радиото ми го подариха,а останалите части струват под 3 лева. Колоната също е правена 1Х12" със Celestion G12-65 и въпреки че усилвателя е с малка мощност тресе джамовете в нас и за вкъщи е предостатъчно. Китарата е в ценовия диапазон около 100 лв. с единични адаптери. Микрофона е компютърен. Но стига толкова приказки. Акорд 104 Clean Акорд 104 Overdrive - това е драйв само от Акорда изрязан до край. Акорд 104 + Boss DS-2 - Този семпъл е с Boss - DS-2 включен в акорда. Пак с Boss-a,но с малко по-различно разположение на микрофона. Записите не са обработвани по никакъв начин. Като за 3 лв (като изключим колоната) е идеално за вкъщи и съвсем не е слабо.За репетиции с озвучаване през централното също става.Едно такова радио не се преработва никак трудно ако можете да запоявате и знаете какво правите. Ще се радвам ако някой друг сподели някакви други нискобюджетни решения и идеи като за бедни студенти и ученици. "От прадня боя не става" ама поне може да се опитаме. Редактирано Септември 19, 2007 от bratmito Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 мааалии...семплите с Бос-а ме утрепаха...верно малко се усеща кофти микрофона (или акустика?) ама май това е най-доброто в ценовия рейндж е, неговия драйв малко се чува едно изпърдяване, също и чистия семпъл не е особено впечатляващ...ама от комбинацията с камиончето аз лично почти се катурнах от стола Цитирай
bratmito Отговорено Септември 19, 2007 Автор Отговорено Септември 19, 2007 (Редактирано) И от кофти акустика и от кофти микрофон е тоя пърдеж.Просто като се изреже до край някак си в стаята звука се компресира всичко почва да ехти и да резонира,а понеже микрофона е на около половин метър от говорителя хваща и звука от стаята.Даже в единия семпъл с босса се чува нещо като щракване на копче,а звука не се променя - това е падащ поялник. Редактирано Септември 19, 2007 от bratmito Цитирай
рахата Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Евала пич! Аз също си мисля този вариант за свирене в къщи-вместо скъп пауър атенюатор по-слабичък и по-евтин лампов амп от този калибър! Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 хе-хе,аз си изрових един радиограмофон Респром А 102,лампов.Със Санс-ампа е лудница направо. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Имаш кривене в семпъл 2 и по-малко в семпъл 3, което не от радиото/преампа, а е най-вероятно от записа. Или от микрофона, или от предусилвателя на звуковата карта. Пробвай да си балансираш нивата. Освен това за да намалиш влиянието на акустиката в стаята, можеш да приближиш микрофона го говорителя. Цитирай
bratmito Отговорено Септември 19, 2007 Автор Отговорено Септември 19, 2007 Ммм нямам почти никакъв опит в записването.Звуковата ми карта е вградена на дъното,а микрофона както казах е компютърен така,че не ем учудва.Как да балансирам нивата?Нямам Ди бокс. А и честно казано ме мързи да записвам.Знам,че записа щеше да стане по-добре ако е по-близо до говорителя,но ме мързеше да местя усилвателя,а кабела на микрофона е къс.Исках просто да предложа една идея на хората с ограничени финанси. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 На мен звука ми допада(е понакривява малко де..).Напомня ми на първото ми кубе-лампов респром,мисля че беше 6 вата,между другото още работи безотказно и си го пазя Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Браво Звучи доста прилично за тези пари На мен чистата китара ми хареса като tone. Цитирай
One_Voice Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 много яко ,ще пращам скоро радио Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 26, 2007 Отговорено Септември 26, 2007 евала - звука много кефи и клиина бива (като се има в предвид че е с някви евтини керамични адаптери и други кофти фактори) - за няколко лв си изкарал звук по добър от евтините кубета Цитирай
TONY Отговорено Септември 28, 2007 Отговорено Септември 28, 2007 Stone free - и аз се присьединявам. клийн канала е по - добьр - оттам и звука с боса на драйв. собствения драй - кеф ти го пускаш, кеф ти - не.( той не впечатлява) за целите ти е идеален Цитирай
bir4o Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Eвала ти правя свалям шапка за усилията . Пробай и с дист на МXR пред преампа няма да се разочароваш утепало се е за бустване в лампово стъпало . Цитирай
Efo Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 Братко Димитър сложи една снимка да го видим Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 12, 2007 Автор Отговорено Октомври 12, 2007 ^ Това към мен ли е насочено,защото аз не се казвам Димитър? Но и да не е към мен,ето една снимка с кофти качество (уеб камера). Това от горе е Акорда,а това от долу е един пимпнат Христо Ботев,на който обаче,само шасито и дървенията са си негови. Цитирай
Recommended Posts