fluti Отговорено Март 26, 2008 Share Отговорено Март 26, 2008 Най-добре направи щаблона да включва не само фингърборда с позициите, ами цялата дължина на мензурата. Така ще можеш да намериш точно местата за бриджа и нъта, а и ще можеш да видиш дали съвпадат със сегашните => дали ти е точен шаблона. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Март 29, 2008 Автор Share Отговорено Март 29, 2008 (Редактирано) Днес си играх с фрезата и направих леглата за адапторите. Довечера ще постна снимки. И реших да пробвам как ще свири та вързах един кабел към уредбата и извади приятен звук със съвсем малко шум( понеже не съм запоил жиците а само ги омутах). Обаче се сетих че трябва да има и земя към тремолото. Та вързах тази земя както е показано на схемите и след това като докоsна струните и излиза шум, като я откача и шумът се маха но звукът е по слаб. Моля за просветление Редактирано Март 29, 2008 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Март 29, 2008 Автор Share Отговорено Март 29, 2008 (Редактирано) Извинявам се за снимките ма са от тел... http://img525.imageshack.us/my.php?image=dsc00069ht9.jpg http://img440.imageshack.us/my.php?image=dsc00071xn6.jpg Тази втората снимка е ръба на китарата, фрезичката има много готин накрайник дето заобля ръбове и просто се изкуших да я мина.... Редактирано Март 29, 2008 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 29, 2008 Share Отговорено Март 29, 2008 не е ли много навън издълбано там където е за потенциометрите? а жака как ще го слагаш и той ли в кухина или отстрани Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Март 30, 2008 Автор Share Отговорено Март 30, 2008 всичко е точно, пробвано, мерено. А дам мисля да сложа жака отстрани защото не ми се търси такъв тип за отгоре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 30, 2008 Share Отговорено Март 30, 2008 и мен по ме кефи отстрани като на телекастер и леспол Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Март 30, 2008 Share Отговорено Март 30, 2008 Щом си премерил всичко и става, това е важното! Поздрави, Влад П.П. Абе, що се сговняса изгледа на форума Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Март 30, 2008 Share Отговорено Март 30, 2008 хаха да не ти изкарва всяко мнение по отделно (на мен така ми стана днес) - цъкни горе оптионс и стандарт Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Март 30, 2008 Share Отговорено Март 30, 2008 Пфф - а, блажен да си - помилва няколкото ми останали мозъчни клетки от сигурна смърт в борбата с тоя другия изглед Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruidolff Отговорено Март 31, 2008 Share Отговорено Март 31, 2008 "Най-добре направи шаблона да включва не само фингърборда с позициите, ами цялата дължина на мензурата. Така ще можеш да намериш точно местата за бриджа и нъта, а и ще можеш да видиш дали съвпадат със сегашните => дали ти е точен шаблона." Това предложение на fluti наистина е конструктивно. Тоя човек ме смайва с добрите си идеи. Ице, наистина ме интересува дали ще успееш да разпечаташ точен шаблон и с каква мензура ще работиш?! Имам една молба към теб, когато направиш разпечатката, ако е възможно да ми изпратиш една. Искам и аз да я сметна и да я проверя. Рудолф Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 4, 2008 Share Отговорено Април 4, 2008 Ами, Рудолф, идеята на този вид манипулация - разпечатване и използване на разпечатката е много полезно - това е така, защото на специализираните програми за чертане могат да се зададат много точно размерите, които ползваме - до хилядни от милиметъра, а след това разпечатващата машина (вид голям принтер, плотер май се казва) печати по размерите, които са му зададени от програмата 1:1, тоест на екрана може да изглежда една педя, но след като е зададено, че нещо трябва да е еди колко си милиметра, да кажем, на машината ще излезе толкова, колкото трябва. Тази практика се изпозлва в правенето на всякакви шаблони върху хартия, различни пластмаси, при рязането с лазер и т.н., техниката е сходна. А и в Интернет могат да се намерят такива готови (и качествени) шаблони не само на определена мензура и разположението на прагчетата, но и на всякакви форми на тела на китари с точните извивки, места на дупките за адаптерите - всичко, което може да потрябва (като шаблони) за изработката на една китара. Ако ти давам стара за теб информация - извинявам се, ако ли не - радвам се да помогна и на теб, и на всички, които евентуално биха го прочели и е ново и за тях. Жоро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Април 6, 2008 Автор Share Отговорено Април 6, 2008 Прав си много си прав.... искам само да допълня че плотера е ролкова мащина на която се зареждат предимно фолия.. реже във зададената форма с точност до 0,001 мм. Ножа е направен от диамант така че няма вариянт при изтъпяване да даде отклонение. Може да се сложи и писец вместо нож и да се ползва за начертаване на каквото се сетите. Купих си струни днес.... но неискам да ги опъвам защото тръст рода не ми е готов още и да не изкривя дървото... обикалям по магазините за крепежни елементи с надеждата да намеря глуха гайка но засега уви. Имам питане за оптимален резултат на рода, каква трябва да е дъгата на огъване ако изобщо тя е от значение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOKICH Отговорено Април 18, 2008 Share Отговорено Април 18, 2008 чакаме новини от сагата "как се прави китара за продан"....еваларка за ентусиазма и пускай по някоя и друга снимчица да зарадваш съфорумниците Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icohohi Отговорено Май 8, 2008 Автор Share Отговорено Май 8, 2008 (Редактирано) Малко беше замръзен проекта ма добре че ме тресна грипа да намеря време и за китарката. Понапреднах малко, както се казва бавно но славно. Да започнем с една от най-важните операции: 1. Понеже не намерих глуха гайка затова реших да си направя ПЪК. Обикалях доста и намерих от тези дългите гайки, повечето се сещат за какво става дума неможах да и запомня името само. После взех болт с глава шестограм и прерязах резбата почти до главата на болта останалото от резбицата намазах с епоксидна смола и завих от едната страна на гайката (извинявам се ма по въображение). И от др страна остана за шпилката. Та дотук с тоз проблем. След набутването в посоченото място за рот/д се получи това от горната страна. О И тамън по случайност може да се борави със шестограм през предвидения отвор. 2. С много пот на челото направих извивката вътре в канала за род-а. Добре че беше фрезата иначе незнам как щях да го направя (очаквам въпроси, как измери колко да е извивката, как разбра дали е точна и т.н. ми не съм мерил нито разбирал така по преценка) и след като напълних със кит за дърво и боядисах от долната страна се получи това О 3. От един фр взех дъгата на грифа направих шаблон от дърво за най-дебелата и най-тънката част сложих шкурка на шаблона пък като зашкърих и взе че се получи точно като неговата извика. 4. Не можаш да боядисам китарата като хората но затова си боядисах главата доста добре. http://img505.imageshack.us/my.php?image=dsc00120rr8.jpg 5. Друго което не бях мислил беше мястото за жака. Отидох в един магазин на Лъвов мост и си купих жак и потенциометри за 6 лв и монтирах на китарата, но от къде да намеря пластинка която да закрие отвора в магазина е 30лв а аз не бих дал толкова както знаете, затова взех един стар СД диск и го изрязах във формата на правоъгълник един спрей отгоре два винта отстрани и ето кво стана О 6. Намерих сиво фолио в работата и лепнах отпред да има малко вид преди да намеря кой да ми я боядиса като хората, и стана доста успешно с този недостатък че отпред е сребриста отзад калпаво черна О Много голям проблем ми е да намеря време да отида да взема едно дъсче от някой склад и да го баицвам така за спорта, и вече да мъча праговете. Мисля първо да го нарежа да наредя праговете пък тогава да го лепя. Има ли някой против и да даде акъл ако не е добре да се прави. Идеята ми е да не оплескам нещо с реденето че е голяма философия и после да не мога да махна ф борда. Идея дали на гитар прото е добър тунера за китари защото неска по него си настройх китарата :/ Редактирано Май 8, 2008 от icohohi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Май 27, 2008 Share Отговорено Май 27, 2008 До къде стигна с проекта? Нареди ли праговете? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts