Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Радвам се, че нещата продължават в правилната посока. По пътищата в София има много дупки, но това по китарите са отвори. И така, отворът е паснал, като се има предвид, че си поръчал друг модел , това си е направо попадение в десетката. Давай нататък, радваме се на твоя успех! Пускай по някоя снимка. Ако искаш вдъхновение виж някои снимки на инструменти на Диката от Пловдив, или Галин Пенев от Казанлък. http://www.pbase.com/dikata/guitarshttp://...vguitars.hit.bg

• Отговори 300
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Страхотно се радвам! Направо ме засърбяха и метна кривите пръсти с проби в самоделни начинания...

Георгиев, ти си същи Прометей бе!

Айде, айде, ако имах чаркалаци свободни, направо ти ги давах!!!!

Ама нямам, батко.

Стискам палци.

И очаквам бурен концерт с готовия chef d'oeuvre...

Отговорено

Ей хора мерси много!! Са съм и ваканция(само от даскало де) така че ще мога да напредна с проекта... Айде алекс да правиме сделка че искам да слушам стържене на струните ..скърцане на на потенциометри...ръждиви звуци от некадърните ми пръсти.

Отговорено

че тремолото изглежда гот!ще свьрши работа.внимаваи при монтажа да е центрирано,да не излизат струни мруни,и с октавите да е ок.остави си пове4е мегдан за корекциа назад,ако ме питаш.

off-rudolff,тия моите снимки,които си цькнал са стари като света,не са ми пьрва гордост.ако искаш ще ти дам други на лс.зарежи ги тия....

Отговорено

Дика, имам твои снимки, но все нещо се случва и не уцелвам по-новите. Ти гледай да ги пратиш на Ицето, защото като те знам колко време имаш...Мен не ме брой - главното е младите момчета да се научат отрано на това какво е качествено и естетично. Абе, защо Галин не влиза във форума? Няколко пъти се опитва човека да ми пише едни писма през Яху, но нищо не излиза и най-накрая се отказа.http://www.penevguitars.hit.bg/ Дика, помоли Галин да се включи в някоя интересна тема за акустичните инструменти. Само така ще можем да си поговорим с него! Весела Коледа, юнаци! Рудолф

Отговорено (Редактирано)
Аве за ф борда ще мисля като си намеря дърво. Сега гледам как ще бъде заоблянето на грифа и се спрях на С варянт от тази схема че аз вече съм го направил така.

На моята китара грифа започва като А (където обикновено се свирят акорди) и завършва към тялото като С (където обикновено се свири соло). И това е идея според мен.

Редактирано от Metalix
Отговорено
Аве за ф борда ще мисля като си намеря дърво. Сега гледам как ще бъде заоблянето на грифа и се спрях на С варянт от тази схема че аз вече съм го направил така.

На моята китара грифа започва като А (където обикновено се свирят акорди) и завършва към тялото като С (където обикновено се свири соло). И това е идея според мен.

Сиг това което ми казваш е много полезно но аз нямам никакво музикално образование така че и грам не сванах. :hysterical:

Отговорено (Редактирано)

Еее много се кефя на DIY проекти! Мислех и аз да се опитам да си направя китара ама нямам нито уменията, нито инструментите и машините! Поздравления за резултата и успех в довършването на начинанието! Весело изкарване на новата година! :hysterical:

П.П. Мисля, че колегата в предишния пост има предвид формата на грифа в различните му позиции, съответно C-shape и A-shape

поздрави Иво

Редактирано от МаНиаК
Отговорено
Ако четеш английски, дай си мейл да ти пратя едни книжки за китаростроене.

Ако може на мен да пратиш, ще съм ти много благодарен!

traicho_g@abv.bg

Отговорено (Редактирано)
Сиг това което ми казваш е много полезно но аз нямам никакво музикално образование така че и грам не сванах. :)

Спокойно и на мен като ми говорят нищо не схващам. ;)

Та ето какво имам предвид:

guitarbackviewfullweb20ln7.jpg

На тази китара незнам дали грифа е като моя, просто намерих произволна китара от интернет.

П.С. В предишния ми пост, където съм казал че само на А обикновено се свирят акорди, не е така, извинете ме за грешката. Може навсякъде да се свирят. :)

Редактирано от Metalix
Отговорено

Еххх остана да сложа рот и да се видим със Сашо да взема частите и да ги наместя и съм почти готов. Сега препоръчайте и някакви струни и ще ги купя и опъна. А дам и нът-а от каква кост се прави ако някой си има на идея. Пробвах с телешки кокал ма се сетих че в него има костен мозък, а пък не намерих ребро. Кажете от плексиглас дали ще стане. Ехх много въпроси за един пост.

Отговорено

Всичко ти върши работа... Няма да стане с всеки кокал, но принципно бедрена кост има достатъчно материал. Моят съвет е не се занимавай с кости, ми сложи плексиглас, метал, пластмаса - просто нещо друго, или просто си купи един за 1,50... Струните са един дол дренки - взимай първите на д'адарио примерно 9-ки и се кефи...

Поздрави,

Влад