Talic_Zealot Отговорено Ноември 5, 2007 Отговорено Ноември 5, 2007 Точно затова споменах разпределителите... Имам предвид ония неща дето разпределят струните на фендерите.(сега са с по 2 а преди и на vintage-ite с по 1) Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 6, 2007 Отговорено Ноември 6, 2007 ^да,но те само натискат струните надолу и са над тях,не знам ако трябва да "завива" струната как ще се държат. Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Отговорено Ноември 7, 2007 (Редактирано) Такам сега прави сте че ще опират. Но аз искам разположението на ключетата да е по формата на главата ( то иначе няма да ми стигне дължината на ключето да излиза на вънка че да е удобно за въртене) решенията са две: да сложа разпределител като на стратокастерките дето 1 и 2 струна са прихванати там с няква закопчалка. Или да направя някакви декоративни елементи на главата който да насочват струните без да се търкат една друга. Разбира се съм помислил и ъгълът да не е много голям да се намали триенето. Иначе пак благодаря за съветите. Поръчах си на един приятел тремоло и той каза че ще ми намери за 28 кинта. Към края на месеца ми обеща да ме намери и да видим как ще правим прехвърлянето ако дотогава съм си в София. Редактирано Ноември 7, 2007 от icohohi Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2007 Отговорено Ноември 7, 2007 Абе ако беше помислил малко, щеше да се светнеш, че е добре ключовете да са разположени така, че струните, като минават през магарето, да не правят чупки встрани... Цитирай
vlex Отговорено Ноември 7, 2007 Отговорено Ноември 7, 2007 Вече ти обянсиха, но все пак да повторим - 'онез неща' по фендерските глави са държачи, натискащи стурните надолу, за да падат под определен ъгъл спрямо нъта, а не да променят посоката! Иначе не пречи да забиеш 2-3 видии или пирона, но няма да се отрази особено добре на струните, вероятно и на звука, на визията да не говорим Поздрави, Влад Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Отговорено Ноември 7, 2007 Ок щом тези държачи може да притискат струните надолу значи какъв ще е проблема да ги притискат и настрани. При всички случай се създава някакво напрежение върху струната, сега че посоката не е същата е малко вероятно да промени звукът. За следващият път ще измисля "отварачка за бира" на която ключетата да са по гункционални. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 7, 2007 Отговорено Ноември 7, 2007 да но по-вероятно е да се разтройва след 5минути или да къса струни или да изкочи някоя от видиите първо се мисли - после се реже Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Отговорено Ноември 7, 2007 Тва ще го мислим като се стигне до там, и ще видим резултата накрая. Такам по важен въпрос 1во- потенциометри жичкаджийте да помагат че аз само от прекарване на кабели по строежи разбирам. Пластмасови или железни тела, по схема са 250 к ома, типът за volume,bass, treble какъв трябва да е (моно, стерео или нещо др). Понеже че слагам потенциометрите от долната страна колко трябва да оставя от дървото че да е достатъчно здраво (няма да има гард върху тях). За превключвателят също да питам дали мога да си го взема от хубав ел.магазин, че в музикалните дерат кожи (и какво трябва да са изискванията за превключвателя) и 2ро- евентуално си търся адапторчета, идеята ми е два single coil и един humbucker. Ако не три сингъла цена макс 55 лв за трите сингъла, със уговорка да се пробват. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 7, 2007 Отговорено Ноември 7, 2007 има подходящи потенциометри по левче някъде в жичкаджийските магазини - със шлиц е оста и са метални, изглеждат горе-долу TAKA, щом ще слагаш и хъмбъкер може и с 500к да го направиш и без TONE потенциометри - само с едно усилване примерно може да си вземеш някакъв въртящ се галетен превключвател за 2-3лева, но едва ли ще е удобно като на фендер ключа Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2007 Отговорено Ноември 7, 2007 На мен ми е трудно да намирам логаритмични потенциометри А500К, но за сметка на това наоколо гъмжи от линейни потенциометри. За моите китари, често ползвам линеен потенциометър B1M, с 500К, или 250К резистор, за имитация на логаритмична крива. Най-големите логаритмични, които се намират лесно тук, са 100К. Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Мерси и на двамата до колкото съм разбрал линеен, логаритмичен и за humbuckera 500 К За превключвателя не търся удобство аз даже не знам къде ще го забия още . Остава въпроса колко място да оставя за да може хем да стигат до отдругата страна потенциометрите и превключвателят хем да е здраво дървото. едит: малко изчисления. 10 лв бук-тяло 5лв дъб- гриф 3 лв- полиуретанов яхтен лак 2 лв -шкурки 120 и180 0.60лв-водна шкурка 5лв-спрей 21 лв-ключета (подарък са ма да ги вкл и тях) 28 лв-тремоло (още не е доставено) _________________________________________ 84 лв дотук + до към 50-60 лв адаптори на старо +10 кинта за обрудване с потенциометри и превключвател и тва ще да му е.... Редактирано Ноември 8, 2007 от icohohi Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 да но по-вероятно е да се разтройва след 5минути или да къса струни или да изкочи някоя от видиите първо се мисли - после се реже С тремоло 100% ще разстройва,според мен трябва да се резне главата на грифа отстрани за да са в 1 ред ключовете,но дали ще е стабилна така..? Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 Направих обстойни изчисления, цяла нощ го мислих и смятах. Оказа се че средния ключ от лявата страна само ще минава много близко до първият... не мисля да променям главата и разположението на ключовете, сега ако се разстройва китарата здраве да е. Поздравче : http://www.data.bg/f.php?fid=19225429 Цитирай
KingdomX Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Направих обстойни изчисления, цяла нощ го мислих и смятах. Оказа се че средния ключ от лявата страна само ще минава много близко до първият... не мисля да променям главата и разположението на ключовете, сега ако се разстройва китарата здраве да е. Поздравче : http://www.data.bg/f.php?fid=19225429 Ако се разстройва и имаш място можеш да сложиш и горе едино заклшчване + 20лв. и проблема ти е решен Хмм... ти каза , че е тремоло => не може Въпреки, че един френд преди време имаше китара точно така направена - със тремоло и заключване горе. Няма да казвам как си правеше финния тунинг - сетете се Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 @icohohi - поздравления за ентусиазма! По въпроса за потенциометрите - тези, които overdrive ти предлага принципно стават, но ако няма да имаш плочка отпред, а ще дълбаеш отзад кухина за електрониката, имай предвид, че шийката на този модел потенциометри е много къса. На моя бас някой преди мен беше сменял оригиналните потенциометри с такива и беше страшно накопано с длето, за да може да се покаже шийката отгоре, че и да се завие гайката. Да не говорим, че като оставиш дървото толкова тънко там няма да е особено здраво. Аз си намерих логаритмични 500k при капъша - струват по 6 кинта, а шийката им е по-дълга, а и по-широка. Ето снимки, за да сравниш: ето ти ги и с гайките (шайбите не съм ги слагал): и отзад: та от 7 мм като извадиш 2 мм за гайката и шайбата остава да имаш 5 мм дърво ако сложиш от по-малките. От по-малкия диаметър на корпуса, но с дълга шийка и стойност 500k логаритмичен принципно имат в xxxx, но преди седмица, когато ходих да търся, нямаха. Оставих си телефона, казаха, че ще поръчат. И още нещо. На тези малите потенциометри с късата шийка оста е някъде 2 пъти по-дълга отколкото я виждаш на снимките ми. На този пот я срязах, за да бъде еднакъв с другите . Цитирай
Recommended Posts