Fashion Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Кolio_k, направо ме разби със звук. Предполагам ,че си записвал със сингъл адаптер ,но пък тона звъни като от хъмбекер.Ти ще обадиш. А сега, понеже блусарите в този форум не записват ще слушате ,как стар хели метъл се мъчи да свири блус : Давай Цитирай
ultramega Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Kolio_K, браво за яката идея за джем Супер яко си забил Fashion също А ето го и моят скромен БЛУС Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 ^само на мен ли ми се чува,че не си в тоналност? Цитирай
TNT Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Не само на теб.Да се надяваме че е поради липса на тунер. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 УлтраМега наистина си по висок,вероятно причината е че моята китара е пренастроена в Еб за записа.Ако имаш време пренастрой половин тон надолу и врътни още един трак.Фешън е ударил много гот . Благодаря ви и на двамата за участието и се надявам идруги да се включат .Хайде,май няма много кандидат блусари в този форум Цитирай
nip Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Супер! Тази тема започва много да ме кефи! Браво! Интересно ми е каква китара мислите че съм използвал-със сингълкоил адаптори или с хъмбъкъри(ритъм китарата е Фендер,но солото не е ) и какво мислите за саунда Мен лично саунда и изпълнението много ме кефят, но това не е новина за Кольо_K. По отношение на адаптерите не съм спец, но ми идва нещо шеговито като хъмбъкъри с емулация на лек брум като от сингълкойл. п.п.Хайде колеги,никой ли не ще да посвири блус Аз искам, ама то само с искане не става... Определено съм много далеч от това, което се изисква за да се направи смислена импровизация и още повече върху този бекинг трак. Аз по-скоро бих се пробвал на интрото, но имам 2 малки проблемчета... ако Кольо_К намери време и помогне би било супер! 1. Ако не е проблем можеш ли да качиш само бакинга като бас и барабани - без китарка? Ако ти се струва безсмислено - няма проблеми. 2. Имам проблеми с едно рифче към края на интрото. Просто ми идва космически бързо... има ли някакъв трик, който да помогне - чудех се дали се пикват всички ноти или тези след пул-офф-ите и слайдовете са изцяло на "фантазия": 10х! п.п. Какво се чудя и аз, че ми е бързо... къде съм тръгнал да се меря със СРВ?! Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 Всички бяха прави донякъде,що се отнася до адаптерите.Съответните са синглкоил(Бартолини) с повечко намотки и са доста силни и плътни в сравнение с фендерските,имат повече баси и не знам защо но по малко шум. Иначе,днес като чух записа,никак не ми допадна и затова реших да врътна още един с по различен саунд и по малко гейн.Този път и китарата е Фендер,а адапторите-нормални синъли. maryjam2 Надявам се да ви хареса.Общо взето на такива парчета не е лесно да се свири особено като не си във форма. @nip На това парче му нямам записа и го свиря по спомени от преди десетина години,но мисля,че автора на нотите ти има нещо такова предвид(повече или по малко-чух някакви записи в Youtube,но имаха разни дребни разлики помежду си и това трябва да се явява нещо като среден вариант Click here to watch riff-36-99 Врътнах го на видео за да можеш да видиш пикинга.Надявам се че би могло да ти е полезно по някакъв начин. А ето и само плейбека без китарата mary-bez-kitara п.п.Кой саунд ви допада повече(имам предвид от моите два опита).На мен втория,но ми е интересно и вашето мнение Цитирай
Fashion Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Кольо . Не мога да избера кой от двата убиййствени записа е по-добър. Може би поради липсата на монитори ми звучат доста сходни.Но и на студийните ми слушалки също са близки като саунд. за мен и двата трепач. Цитирай
nip Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Супер! 10х много на Кольо К. за времето, което е отделил за чистия бакинг и особено за видеото! На мен определено ще ми е от полза, а и ми се струва, че ще бъде интересно и за други съфорумци! Относно нотите, които постнах - би трябвало да са доста близо до истината, защото са от една пдф-ка, която изглежда доста официално. Естествено вече кой ги е табвал там нещата е друг въпрос... Относно харесването на версия 1 и 2 - и двете са супер - най-вече с факта, че имат доста различни елементи и всяка от тях си е яка по свой си начин. По отношение на саунда на мен ми допада повече 1вата версия защото звукът е "напомпен" (гейн / драйв / лампи) и на мен ми прилича на звученето на Стиви. Има го при него едно такова дето е трудно да се обясни, ама като леко "прогаряне" на звука от гейна, което ми е любимо! Евентуално може би вариант 1 носи на малко по-малко гейн, ама малко. 2рият вариант звучи много по-чисто и също кефи като саунд, но по мое мнение му липсва това гейн / драйв украшение в стил СРВ. Обещавам да се пробвам тия дни да запиша "моя версия" на интрото - то остава и да не го направя след целия тормоз за чист бакинг трак и т.н... Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 EB Mery Blues Чете се спелувано (особено ако си Иванчо) Фалшиво ама от сърце. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 6, 2007 Автор Отговорено Октомври 6, 2007 Готино свирене друже.Мерси за участието,аз вече си мислих че джема е умрял(може би защото е в Ебемол,а не на всеки му се пренастрйва заключена китара).Само ми се стори,че китарата е малко тиха в началото,но иначе саунда много го докарва на Джимарски фъз. Цитирай
RockoBG Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 Тенкс. Никакви ръчки и заключвания. Звука ми е какъвто дойде. Само софтец. Ебем-Ол е един прекрасен тунинг. Цитирай
nip Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 Мен ме съдраха от бачкане и командировки... Все не успявам да стигна до "звукозаписното студио", ама обещавам да постна нещо макар и аматьорско... дано само да е скоро... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2007 Отговорено Октомври 16, 2007 И като опънем жуците ще се оформя и аз. Даже може един гитар батъл да спретнем. Нещо като охлюва срещу костенурката Цитирай
spongebob Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Yeahh!Второто изпълнение на kolio_k кърти зъбки...чак почнах да уригам на бира Цитирай
Recommended Posts