peppito Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Jim Dunlop Big Stubby 2mm. [/Е те това е истината вече пета година...Откак съм ги открил. Цитирай
dbocho Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 (Редактирано) Аз ползвам на Dunlop 0.94 и следващите по-големина 1.14, избирах ги по-цвят, а се и оказаха удобни. (онези лилаво- розовите). Цифрите почти сьм ги уцелил, a ? Редактирано Септември 17, 2007 от dbocho Цитирай
ipo Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Jim Dunlop Big Stubby 2mm. А ве,пичове как свирите с тия прасюндери от по над 1 и 5 ве ?!? Това си е направо за бас?! иначе се губи почти напълно смисълът от такова перце . съвсем ме вкарахте в недоумение , от къде го видяхте това преяло перце ,. кой свири с такова ? Цитирай
ZVER0 Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 И аз се чудя как може с перца над 1.5 да се свири Аз по принцип разцъквам с Dunlop sharp .88 - 1.5 ама с по дебели не мога.. уж били по-добри за шред ама.... Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 (Редактирано) ...абе незнам, ама аз свиря с 1мм от почти година и вече ми е неудобно ..имам чуството че 2 ще ми е тамнан, всеки с ...пръстите си. Редактирано Септември 18, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
the_gorer Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 А ве,пичове как свирите с тия прасюндери от по над 1 и 5 ве ?!?Това си е направо за бас?! иначе се губи почти напълно смисълът от такова перце . съвсем ме вкарахте в недоумение , от къде го видяхте това преяло перце ,. кой свири с такова ? Аз свиря с 3 мм перо и даже съм мислил дали да не си направя малко по-дебело. Не си представям как свиря ритъм (па и соло) със струни 0.11 и с перо под 2,5 милиметра. Много зависи какъв е материалът на перото, какво усещане предпочита свирещия между пръстите си, с какви струни и с каква китара е оборудван, ако щеш и с какви адаптери е... Например, ако перото е от закалена неръждаема стомана, и 0.5 милиметра дебелина ще бъде ОК, ама тия на мен ми се губят между пръстите и не знам държа ли перо или не. Очевидно при избор на дебелина на перо играят роля много повече фактори от самата дебелина в милиметри и няма нужда да се дивите защо някой си свирел с еди-какъв си размер перо. Ако нямаше смисъл, фирмите нямаше да произвеждат пера за китара над 1,5 милиметра. Цитирай
_SuicideMachine_ Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 ..а пък аз си имам супер яко и удобно перце Fender .60mm но... не свиря с него защото си имам по яко което не знам каква марка е... не знам колко е дебело(малко по тънко е ... може би .50) но ми е от много много скъп човек и... с него наистина влагам чувство в свиренето си (btw споменах ли че е с формата на сърце ) Цитирай
ivivdim Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Jim Dunlop Big Stubby 2mm. А ве,пичове как свирите с тия прасюндери от по над 1 и 5 ве ?!? Това си е направо за бас?! иначе се губи почти напълно смисълът от такова перце . съвсем ме вкарахте в недоумение , от къде го видяхте това преяло перце ,. кой свири с такова ? Поеди много години, когато ползвах едни перца, които тогава често се срещаха - бяха залепени на картонче по четири (като четирилистна детелина) и бяха толкова тънки, че чак леко прозираха, бях видял в една школа обяснение, че перцата се изработвали от пластмаса или метал. Тогава това ми се стори направо невероятно - какъв метал бе?!... . Но сега, когато от години ползвам дебели перца от много твърда пластмаса знам със сигурност, че написалият го ни най-малко не е бил под влияние на алкохол или наркотични вещества Цитирай
NitroBGA Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 По принцип свиря с дънлоп биг стъби 3 мм или с Дънлоп Jazz III, но по случайност ми попадна едно Стъби от 1.00 мм и останах очарован - страхотно пиквам с него. Цитирай
Cupatincho Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Ми свирих с едно Planet Waves 0.96 и ми беше удобно на класическата ама много бързо се прецака като почнах да свиря с него на ел. китара , доста се поизтри и вече не ми е удобно...Та днес си взех един Fender 1.14 лилав много удобно перо и едно Dunlop 1.00 също доста удобно...Но определено предпочитам нещо или 1 или над 1 ... с по-меки ми е по-неудобно.. Цитирай
FREAKISH Отговорено Септември 21, 2007 Отговорено Септември 21, 2007 Аз пък свиря с Dunlop Stubby Triangle 3.0 mm. Мразя тънките перца (въобще не чаткам как някои свирят с некви по 0.50, адски се огъват, баси!). С трите милиметра ми е доста по-сигурно и по-удобно... А от по-нормалните, харесвам 1.20 милиметра. Цитирай
Malmsteen Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 (Редактирано) Дебело 1.2мм но меко тристранно перо Редактирано Септември 23, 2007 от Malmsteen Цитирай
Recommended Posts