Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Ебахти, перце от метеорит! :D

Аз съм сменил бая перца, но имам афинитет към по - дебелите, може би защото ползвам и дебели струни.

Та затова последните години ползвах само тези сигнъчър на Сатриани - идеални ми бяха.

Въпросът е, че колкото повече свиря ритъм на акустична китара, толкова повече усещам, че не ми дават много добър контрол, точно защото са дебели и не могат лесно да минат през всички струни, за да се чуе акордът - май свиря с прекалено много атака, от което пък динамиката куца.

От друга страна с тънки също не мога, защото се огъват и за по - бързи пасажи изобщо не стават.

Ще трябва да пробвам някакви нови, а тези от ахат определено ми грабнаха вниманието.

Може скоро да си поръчам от тях. Поздрави!

Отговорено
Честно казано на мен не ми се хлъзга, но ще пробвам и едно с грип и десен бевел...

На предната страница те бях попитал колко е доставката, но явно не си видял..

Отговорено (Редактирано)

^^ Брой ме и мен, Baby Thomas. Искам такова без грип, обаче. Като това, което ти си си взел. Изглежда ми примамливо, мамка му...

Редактирано от Vasil Pavlov
Отговорено (Редактирано)

Днес заранта си измайсторих ей тази шукария :music: Първоначално ей така щото ми беше скучно, ама се оказа хубава инвестиция на време и сега само с него свиря :Piano: Много е мьетълско :)

цък me

Редактирано от Yves
Отговорено (Редактирано)

Някаква алуминиева сплав, която за нещастие ми е малко дебела (над 1мм е, а аз най обичам 0.88). Но с малко повече усилия и това може да се коригира. За бързи сола няма какво да коментирам - номер 1 е. Малко материи могат да предоставят такова сцепление с метал както...метала :Piano: Аз мислех, че заради твърдостта няма да е удобно за ритъм, ама не е баш така. Палм мютинга става много брутален :)

Иначе самата форма е очертана от нормално перце Dunlop Tortex със съвсем леко издължаване към върха :music:

Редактирано от Yves
Отговорено

Добре де, никой не коментира как свиренето с метални и каменни перца се отразаява на струните - имам чувството че ще ги захабяват много по-бързо от пластмасовите, бидейки тези перца са по-твърди от струните. Което пък от своя страна си е нерентабилно. Да не говорим, че закупуването на перце от полускъпоценен камък също ми се вижда нерентабилно (освен за подарък), отчитайки факта, че за 10 години съм загубил сигурно 30 перца, а съм захабил от ползване 2 (късметлии) :) .

Отговорено (Редактирано)

Според мен перцето не оказва влияние върху живота на струните(поне не толкова голямо), може и без перо да ги съсипеш много по-успешно.

Относно загубите, продават се джобове за перца, които се лепят на китарата(не повече от 5-6лв.)Аз и на двете китари имам такива и загубата спадна рязко.Разбира се навика да прибираш перото където му е мястото(докато не свириш), няма кой да ти го продаде.

П.П.Само аз ли си мисля, че перцата ширпотреба са пластмасови, защото се изработват лесно и не струват почти нищо(като производство).

Редактирано от SviStyle