pepito Отговорено Март 22, 2012 Отговорено Март 22, 2012 Ми на мен лично също с твърдото ми е удобно. ще видим за по-нататък какво ще правя. Цитирай
preIbanez Отговорено Март 23, 2012 Отговорено Март 23, 2012 ...не знам на вас дали ви се случва ама аз напоследък така съм навикнал на Дънлоп Джазз 3 че като се случи да пробвам дори някое друго перце и ми се оплитат прастчетата... Цитирай
lyu_records Отговорено Март 24, 2012 Отговорено Март 24, 2012 ^Те това е перото JAZZ III. И аз свиря със същото, даже оня ден си взех резерва от 10-тина, че ги губя. Цитирай
Лими Отговорено Март 25, 2012 Отговорено Март 25, 2012 Аз се пренасочвам и към каменни перца вече, та някой от София да има за продан, но да мога да го пробвам преди това. Иначе свиря само с дебели 3мм, за солови линии и тънки до 1мм за по-мек акустичен ритъм. Цитирай
Isak Seung Hun Отговорено Март 25, 2012 Отговорено Март 25, 2012 Имам им някой мои форми пера,грамаданска колекция,но най-ценното ми е едно Jazz-3,много старо и видяло голяма "служба".Подари ми го един колега кореец в Корея.Там между другото,когато се запознават китаристи имат странния обичай да си разменят перца as sym koreec No jiweq w balgariq Цитирай
Thrashed Отговорено Март 26, 2012 Отговорено Март 26, 2012 И е добре да тренираш правописа ЙО . Аз дрънкам обикновенно с перца на planet waves или dunlop от средните 0.70 мм и си ми е екстра Цитирай
genatawa Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 Dunlop 0.96, 1.5,2mm... Те са ми най-удобни, свирих с доста други но на тези и дебелината ми е доста добре а формата перфектна. Цитирай
~DN Отговорено Март 28, 2012 Отговорено Март 28, 2012 Свиря с каквото ми падне, без значение размер и дебелина /стига да не отиваме в крайности, разбира се/. http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=picture16t.jpg&res=medium Ей така ги режа отстрани да са по-остри - плъзга се перфектно по струните, сякаш само свири. Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 От 6 години свиря само с дървени перца! Напоследък използвам абаносови като тези Цитирай
Trysth Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 ^ Каква е атаката? Представям си, че биха звучали доста меко, но все пак кажи как се получава при теб. Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Звучи по-плътно с абаносовото, чуй саунда от клиповете ми : http://www.youtube.com/atanasshishkov Само ще кажа, че при смяна с пластмасово или каменно перце, звукът тотално се променя и то към по-зле! Цитирай
Лими Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 И аз си купих абаносови пера 3мм за акустичната ми китара, но за съжаление не стават за твърди и дебели акустични струни. Леки са, нямат мощност и струните бързо ги "изяждат". Трябва ми "мощно" плътно и тежко перо. Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Прав си, Лими - за акустична китара дървеното перо не е удачно! И аз съм пробвал, но резултатите бяха същите, както си ги описал. Побвай с каменно, мисля че ще се получат нещата )) Цитирай
synchu Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Най-обикновено пластмасово перце за акустичните използвам аз (а най-често пръсти или thumb pick). Те са си консуматив (перцата,не пръстите ).... Иначе пробвах какви ли не варианти за акустична.....пластмасата си е добре... Друг близък вариант, но значително по-скъп е http://www.guitarsaddles.com/PICKS.asp .Тонът е по-хубав и звънлив, но леко скърцат кофти по струните. Каменните същия ефект имат. Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Март 30, 2012 Отговорено Март 30, 2012 Лично аз, за акустична китара ползвам пластмасови с дебелина 3 мм. Цитирай
Recommended Posts