Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

...не знам на вас дали ви се случва ама аз напоследък така съм навикнал на Дънлоп Джазз 3 че като се случи да пробвам дори някое друго перце и ми се оплитат прастчетата... :greenangel:

Отговорено

Аз се пренасочвам и към каменни перца вече, та някой от София да има за продан, но да мога да го пробвам преди това. Иначе свиря само с дебели 3мм, за солови линии и тънки до 1мм за по-мек акустичен ритъм.

Отговорено

Имам им някой мои форми пера,грамаданска колекция,но най-ценното ми е едно Jazz-3,много старо и видяло голяма "служба".Подари ми го един колега кореец в Корея.Там между другото,когато се запознават китаристи имат странния обичай да си разменят перца

as sym koreec :D

No jiweq w balgariq

Отговорено

И е добре да тренираш правописа ЙО :). Аз дрънкам обикновенно с перца на planet waves или dunlop от средните 0.70 мм и си ми е екстра :)

Отговорено

Свиря с каквото ми падне, без значение размер и дебелина /стига да не отиваме в крайности, разбира се/.

http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=picture16t.jpg&res=medium

Ей така ги режа отстрани да са по-остри - плъзга се перфектно по струните, сякаш само свири.

Отговорено

^ Каква е атаката? Представям си, че биха звучали доста меко, но все пак кажи как се получава при теб.

Отговорено

Звучи по-плътно с абаносовото, чуй саунда от клиповете ми :

http://www.youtube.com/atanasshishkov

Само ще кажа, че при смяна с пластмасово или каменно перце, звукът тотално се променя и то към по-зле!

Отговорено

И аз си купих абаносови пера 3мм за акустичната ми китара, но за съжаление не стават за твърди и дебели акустични струни. Леки са, нямат мощност и струните бързо ги "изяждат". Трябва ми "мощно" плътно и тежко перо.

Отговорено

Прав си, Лими - за акустична китара дървеното перо не е удачно!

И аз съм пробвал, но резултатите бяха същите, както си ги описал.

Побвай с каменно, мисля че ще се получат нещата :)))

Отговорено

Най-обикновено пластмасово перце за акустичните използвам аз (а най-често пръсти или thumb pick). Те са си консуматив (перцата,не пръстите :) )....

Иначе пробвах какви ли не варианти за акустична.....пластмасата си е добре...

Друг близък вариант, но значително по-скъп е http://www.guitarsaddles.com/PICKS.asp .Тонът е по-хубав и звънлив, но леко скърцат кофти по струните. Каменните същия ефект имат.