Evtim Djerekarov Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Някой друг от вас пробвал ли е Cobra и Queen? На мен ми се струват много удачни решения за ежедневна практика вкъщи, и на непретенциозни места. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 1.Ernie Ball - Моя фаворит сред масовите струни по музикалните магазини в София. Издръжливи на късане и на продължително свирене. Губят си тона сравнително бавно. 2.D'adario - Много здрави струни (поне тези на които аз съм попадал). Единственото лошо е че пърявите три струни си губят тона много по-бързо от Ърни бол-а и Кобра-та. 3.Cobra - Много удобни струни. Държат си тона около 2 седмици всекидневно свирене. Единствения им проблем е че ги късам много. ....... Нататък вече не взимам. Пробвал съм с какви ли не други струни (от тези които се продават в магазините и са един вид шир-потреба) и определено не ми харесват. Много бързо им се скапва тона, потъмняват за две-три свирения и общо взето са загуба на време и нерви. Примерно последния Стагг който взех преди около година ми издържа точно 5-6 часа и започна да си губи тона, макар и да не се потя много. Queen също са ми неприятни струни и са от марките които не бих взел, освен ако съвсем не съм го закъсал и ми трябват спешно струни. Просто ги късам по две-три наведнъж и то всеки път, защото се изхабяват около китката ми с главоломна скорост. Fender - Същата работа като Стагг-а. Не са издръжливи при мен и не ми харесват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Ами Queen съм пробвал единствено за бас китарата си, ако може да се сравнява изобщо - ужасно издръжливи струни и доста дълго време запазват хубавия си тон Но пък така нямам наблюдение върху голите (неувити) струни, дали ръждясват/потъмняват и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NitroBGA Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Queen за 5 или 6 лв комплект, за акустичната (орфейката, разбира се) съм предоволен. Иначе за фендъра (акустик) струните Фендър си звучат не-зле. Дийн Маркли в момента се оказват добри, макар, че тонът им е по-глух (по-затворен) - така ми се струва. GHS и прочие дето ги изредихте - не бих казал, че са лоши. За електрическата като сложих Gibson малко ми се вдигна нивото в сравнение с другите марки (Ърни Бал, GHS, Fender и прочие), но пък все още не съм пробвал Дийн Маркли. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Аз също бях свирил преди с Queen на класическата си китара. Наистина много яки струни - евтини и държат. За жалост по едно време изчезнаха от СтЗ и редувам Дадарио и Ърни Бол. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fanatik_Priest Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Не съм голям специалист и като се има предвид, че сменям на половин година комплеките, мнението ми няма да е много издържано, но основно съм пробвал Ernie Ball u GHS. За мене и двете марки са добри откъм здравина, но като че ли Ърни си губят по-бързо звъна. А като цяло ГХС са по-метъл ориентирани (или поне така казват всички и на тебе почва така да ти се струва Велика Конспирация!!!) и в началото са доста нахъсващи за свирене, но и те бързо окапват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nightmare81 Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Е нека се иазкажя и аз по въпроса .... Не съм от супер манияците , но все пак имам някакво наблюдение ...Значи съгласен съм напълно с мненията ви за ФЕНДЕР струните - НЕ СА КАЧЕСТВЕНИ ...Пробвал съм ЯМАХА 10-ки и съм доволен . Да потъмняват , но не си губят тона и като се окислят се чистят лесно. За Дадарио мога да кажя че са добри - поне на класическата ми китара.....Но имам едни струни , на другата класическа китара - дано не ви излъжя за името им , но мисля че се казваха ЛА БЕЛЛА (американски) от 1-ва до 3-та са черни на цвят...Тези струни са от 7 години , И ПОВЯРВАЙТЕ НЕ СА МРЪДНАЛИ . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Smokejack Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) В последните 10 години свирех само с Да дарио и никога не съм късал струна а аз си блъскам доста.Изпробвал съм абсолютно всички марки,които са ми познати(Дийн Маркли,Ърни Бол,Джи Ейч Ес и т.н...да не ги изреждам всичките) и никоя от тях не ми е пасвала така както Да дарио-то да не говорим,че в повечето случаи ги късам.Много е важно също да се има прeдвид факта,че повече от 3,4 седмици не използвам един и същи комплект струни.Преди 1 месец минах на Дънлоп-Зак Уайлд сигничър-10/46 и мога да кажа че ми харесват повече и от Да дариото,много са здрави,много издръжливи,звучат страхотно и смятам занапред да карам с такива.Изобщо на Дънлоп с каквото и да съм се сблъсквал винаги е било най доброто решение за мен. Редактирано Септември 5, 2007 от Smokejack Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3DL Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Не съм въртал много марки, ноето мнонието ми за тези които съм пробвал: Фендер (9-ки) - много бързо си губят качествата. Излъгас се точно веднъж и за 2 дни им падна хрома, тона ... с една дум ЗЛЕ ! Джи Ейч Ес (10-ки с няква Суб Зеро технология май бяха) - кофти тон след първата седмица или 2 Дийн Маркли (10-ки сигничър серия) - удачни ми се видяха, не лош тон издъражаха доста време Д'адарио (10-ки) - От към 1,5 - 2 години. Най-добри сред тези които съм използвал. Хабав тон, траен и издържливи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) Аз от доста време ползвам само Yamaha,най-ми харесват спрямо другите с които съм свирил. Д'дарио съм слагал веднъж и няма да повторя-скапаха се много бързо,за една седмица. Fender не са лоши ,тонът им ми допадна ама се късат на поразия,и малко по издръжливи от Д'дарио. Стаг са си ужас направо-даже и чисто нови нямаха никакъв тон,за после да не говорим.Ама за 6 лв толкова. Преди около 3 седмици сложих Elixir(благодарение на Baby Thomas ) и смятам да сменям марката-за това време нито са потъмнели, нито са си изгубили тона.Също така ми допадна и звученето им. Вярно че цената им е по-висока,но си заслужава-качеството си е качество. Редактирано Септември 5, 2007 от shadow Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistik Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) Честно казано от известно време и аз минах на Yamaha, и да ви кажа съм довололен. Ползвам най вече 9 и 10 и съм доволен от към издръжливост и свежест на тона. Иначе преди това ползвах Ърни бол, но специално при мене много се късат. А преди тях ползвах Дадарио, но и аз както някои попадах няколко пъти на много скапани компекти и сега вече няколко години ме е страх да си взема. Мисля да се пробвам скоро обаче. Редактирано Септември 5, 2007 от mistik Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Бях на Fender, но именно защото се скапват много бързо минах на Ernie Ball. От няколко години карам на Ernie Ball и не мисля скоро да сменям марката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 До сега съм ползвал само Ямаха и Ърни Бол (не точно). По принцип си ползвам Ямаха, щото Динакорд Варна ми е на 1 минута като съм си във Варна. Но реших да пробвам и Ърни Бол веднъж, но след като смених 5 струни и тръгнах да слагам 6тата, се скъса 1ва струна. Става дума за ЪБ 9ки. В следствие на което реших да си остана с Ямахата. Не знам дали случайно се е скъсала Ърни Болк-ката, но определено останах с лошо впечатление за тях. В скоро време ще си купя Д'Аддарио или Дънлоп да си поразширя струногледа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 ...с няква Суб Зеро технология май бяха хахахах П.П. нищо лично, брат, просто не се сдържах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 5, 2007 Share Отговорено Септември 5, 2007 Хубави струни за мен - DR Strings,Elixir,Cleartone,GHS,Dunlop,La Bella,Skull,Martins,D'addario,Dean Markley,Rotosound. Смешно ми става като чета някои мнения - пичове,в зависимост от конкретния човек,КИТАРНИТЕ струни имат ефективен живот 5-6/15-16 часа свирене,след това всичко е компромис. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts