RockoBG Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Nexxt с правописна грешка е следващия Нон Линеар Едитор. Ревнив съм към занаята, нищо повече. Инача тавана в нелинейния монтаж е АVID Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 А тези твоите защо ги няма в тази класация? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 А има ли читав видео редактор, който да не се инсталира (портабъл). Или поне да не засира пейзажа с хиляда DirectShow филтъра, както обича да прави Пинейкъла примерно. Цитирай
the_gorer Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 (Редактирано) Това е като да ползваш ТФТ през D-Sub изхода на видеокартата. Лоша идея! А аз точно така правя поради липса на DVI кабел. Обиколих света да намеря, минах през абсолютно всички компютърджийски фирми в града - или те гледат като малоумни и не знаят за какво по дяволите говориш, или нямат, или не продават отделно, или тези кабели и DVI адаптери, които имат в наличност, не стават за входа на моя монитор, понеже са с един клъстер крачета повече, отколкото са входните дупки на куплунга на монитора... (мониторът е доста скромен Philips 190S, но върши работа). Някой имали идея от къде да поръчам DVI кабел и как да разбера дали ще пасне на моя вход? Изходът на картата е с тези прословути крачета в повече, докато входът на монитора ги няма. Демек, кабелът май трябва да е различен в двата си края. /Сори за ОФФ-а, де. Редактирано Август 24, 2007 от the_gorer Цитирай
RockoBG Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 посочените редактори във въпросната класация са ориентирани предимно в кепчър и компресирани формати - ДВД криейтър и пр. Сиреч се разминеват твърде с идеята стандарт дефинишин, където компресията е по-малка и качеството по-високо. Основните цифрови формати в раздела стандарт дефинишън са 4: DV, dvcam, dvspro и dvcpro 50. разликата е, че докато при мпг има липсващи кадри (които се измислят на база преден и следващ в реално време от декодера при СД няма такива) и докато при МПГ на ЦБР 8000 1 час видео се случва около 3.5 Гб при СД форматите няма ВБР и прочее там е ясно Пал ДВ е около 13 ГБ/ 1 час и т'ва. Същата компресия е записана и в/у лентата и съответно през И-линкЪт не се губи инфо, защото процесът е един и същ с Копи Пейст, а не е конвърт. Освен това пак казвам не говорим за ДВД Оторинг програми а за професионален едит, а NEXXT! не е софт,а леко саркастично обръщение към варненския рокер. Щото кара нещата отзад напред. Напълно е възможно една обикновена домашна машина от 1,6 нагоре с 512 рам да стане мощна едит станция (естествено с малко чакане, но преди това иска известно време подготовка от рода на формати, стандарти, технически показатели на комресията (тва не е много точен термин ама минава). Познавам учили композитинг във Франция хора, които твърдят, че премиерата не може да експортва тарги с 32 бита цвят. Те за т'ва ми беше забавно. След това почват едни разговори от рода на А бе тая картина що трепери така, тоя надпис как се друса и прочее. после ще напиша една кратка лекцийка: "Що е Пал и защо има почва у нас, а не УСА" да речем. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Мда, това с предварителната подготовка го знам от личен опит. Като избирах камерката мислех, че просто бодеш в компа и действаш. Но като се зачетох и направо съжалих, че съм се хванал с това. Около 2 месеца само то правих - четох за формати, компресии, деинтерлейс, плъгини и всякакви дивотии по темата. Направо се бях отчаял от живота. Сега нещата са ми доста по-ясни, а в същото време имам чуството, че съм още по-начинаещ. Гадно усещане! Пробвал съм по-голямата част от софтуерите в онази класация (която съвсем не приемам за пълна или пък вярна) и всички продукти имат кепчър и експорт в/от DV формата. Доколко са "Про" (поради липсата на специален харуерен ускорител за ефекти и т.н.) е друга тема. Въпроса беше за някакво софтче, с чиято помощ да можеш да свалиш материала от камерата, да направиш някакъв едитинг, да го експортнеш в подходящ за нуждите ти формат и да го ползваш после. От всички тук най-не_гаден ми се струва ВидеоСтудиото, затова и го препоръчах. Но винаги съм готов да експериментирам, още повече то ужасно ме дразни с три неща. 1 - слага хиляда DS филтъра; 2 - има настройки за проекта на няколко места и докато не ги пипнеш всичките да си съответстват все ще се обози нещо; 3 - импорта на картинки (във 11 версия не знам) беше с трагично куолити. Но предвид новата ми концепция "На един Уин повече от 5 софта инсталирани - НЕ" определено търся алтернатива. Нещо, което да се ползва портабъл както да речем Main Concept H.264 Encoder. Цитирай
RockoBG Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 Настройките са неизбежни така или иначе. Вероятно по т. 3 т'ва е пиниза. Някъде има нещо за цъкане. по въпроса за про-то. Важно е да запазиш качеството, иначе няма значение къде работиш. Принципно вегаса е най-юзър френдли, но има и маса недостатъци. Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 24, 2007 Автор Отговорено Август 24, 2007 NEXXT! не е софт,а леко саркастично обръщение към варненския рокер. Щото кара нещата отзад напред. КО ДА ПРАЯ...УЖ СЪМ ОТ СЕЛО И УЖ С ТЕХНИКАТА СЪМ В ЧАЗЗЗЗЗЗЗ... Цитирай
RockoBG Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 (Редактирано) Няма грижи питай, ще отговарям. Просто основната част по връзките вече ти я бяха обяснили. Останалото е занаят - научава се! После идва голямото иВскуство. Разказ, динамика, прочее режисьорски и драматургични мо'абети. До про-клипове е много дълъг пътя, а аз разбрах че това искаш да правиш. И както във всичко най-важния пиниз е един КИНТИ!!!! Кофти резолюция, с кофти камера, на кофти осветление = кофти редакция, кофти прилагане на ефекти и т.н. п.с. А от мен по-прост DIGITALEH СЕЛЯНИН няма. И за да няма съмнение, че знам какво говоря пак шъ съ похваля: ej na Редактирано Август 24, 2007 от RockoBG Цитирай
abstract iv Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 А тези твоите защо ги няма в тази класация? На мен ми се струва че Avid Liquid e от съвсем друг клас продукти сравнено с тези (както май и Adobe Premiere Pro!) ! То се вижда и от разликата в цените само, а и пълен Liquid 7 май върви само с хардуеар: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/P...Advanced+Video/ Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 24, 2007 Автор Отговорено Август 24, 2007 ами профи , профи , колко да е профи... то мойто да е като музиката ми дето си я правя в нас..та си викам: освен да снимам задници и цици по плажа,да си подкрепя дрънченето с малко картинки...може пък да се получи нещо и да се радваме Цитирай
RockoBG Отговорено Август 24, 2007 Отговорено Август 24, 2007 (Редактирано) Avid Liquid - в къщи върви като слънце, но е някак си сватбарски ориентиран. Има доста цигании вътре, които лесно се джуркат. http://www.avid.com/ е сайта аз говоря за Xpress DV or Pro, or ProHD. А ве рокере. дай да се сменим - аз да зяпам цици, пъ' ти да мааш кепчъри, а? Редактирано Август 24, 2007 от RockoBG Цитирай
Rumenman Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Здравейте. Пробвал съм доста видео редактори,но като цяло "Sony Vegas" (дори и по старите версии) поне за мен е най-удобния и функционален редактор.Множество писти както за видео така и за аудио тракове, микс на картините, възможност за "син екран" (Става и със зелен ), различни layer. Въпрос само на свикване. За енкодването до Mpeg2 ,се разчита на нещо различно (аз ползвам tmpgenc 3), но и "Sony Architect", ще ти свърши работа.Пробвай и Pinnacle studio-Доста "потребителско е направено. С продуктите на Abobe(premiere) ,поне за мен беше доста трудно и ги оставих настрана. Успех , и ще чакаме да видим клиповете. Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 събирам материал за сега...за да е по динамично...и все пак в темата на музиката Цитирай
Da_Fuse Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 Роко клипа е силен много! Хвала на такива хора като теб. Сори за офф топика, твой ли е и сценария? Цитирай
Recommended Posts