Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

В тази тема ще представя продуктите на Michael Soldano

Тва е безкомпромисна марка - the best of best надявам се да се убедите с теченеие на времето и развитието на темата.

Като начало нека започнем с SLO - 100 Super Lead Overdrive Head

front.jpg

rear.jpg

Усилвателя вижда бял свят в далечната 1987 година.

Няма нужда от бустери, дист , фъзз и тем подобни настъпи кутиики.

Плъгваш китарата и ако не ти достига гейна просто усилваш потенциометъра малко повечко ! Саунда е потресаващ!

Slo 100 е изцяло лампов - изкривяването е pure tube без компромиси.

Успеха у се дължи на това че Michael Soldano израбтва усилвателите си ръчно, с висококачествени компоненти и има една от най добрите подръжки на продуктите си .

Тази глава е с доживотна гаранция, ако има някаква повреда изпращаш я на Майки и той я поправя и ти я връща.

Ако някой глупак е нарушил гаранцията Майки го поправя за твоя сметка и ти го връща пак с доживотна гаранция.

Няма значение дали си първи 10 или 15 собственик , отношението е винаги на ниво.

Дизайна и схемното решение са напълно изчистени.

Имаме 2 канала :

-Хай гейн

-Клиин\Крънч

корекциите са следните :

по един гейн за всеки канал , общ еквалайзер (bass middle treble) , по един volum за всеки канал , презънс

Веднага ще изкочат 10 човека за да кажат че тва е недостатъчно но мисля само да замълча.

Истаната е в простите версатилни неща.

Лично на мене повече не ми трябва , а също и на хилядите китаристи по света - за справки прочетете ревютата в нета.

С -Клиин\Крънч канала може говори сам за себе си двата режима се превклучват с ключ на предния панел

Гейна на крънч режима достига до нива добре моднат jcm 800

Някой ще кажат - малко ми е не ми достига сутейн , искам още дисторшън.

Ами просто превключваш на Хай гейн !

Толкова съм пристрастен и запленен че няма как да го опиша - само ще кажа едно - трябва да се чуе.

Лично моето мнение е че Хай гейна е замислен първоначално само за сола но в последствие явно се ползва за жестоки POWER CHORDS

Slo 100 има лооп който е изцяло лампов - никаква загуба на качество !

В края на топика искам да помоля да притежателите на Slo във форума да се съберем в някоя кръчма да си пииваме биричка и си разказваме за нашите ампчета, макара да имаме само клонинги на Soldano поне малко сме се доближили до топлината на оригинала.

Виждам че благодарение на Gregg бройката расте ....(Респект :blush: )

Ако все пак някой който чете тва тук иам оригинално Slo и се намира в БГ искрено го моля да се обади и да отдели поне 30 минути да му се полюбувам

няма значение в на колко километра е паля колата и отивам!!!

Всичко звучи като религия за мене и то наистина е така.

Поздрави Дими

п.с. очаквайте продължение с останалите уникални Soldano продукти.

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

класика в жанра определено. но не бих твърдял че е "дъ бест оф дъ бест". просто... има доста усилватели които са кандидати за тая титла (и всичките са супер де).

Отговорено

Имам SLO/DR от Gregg и е супер. Вярно е, че става и без буустове, но с вградения ми превключваем tube screamer работата става още доста по-здрава. Не става дума за допълнителен гейн, има си предостатъчно и без него, но звука се стяга, особено палм мютовете си зазвучават както трябва.

Отговорено
...няма значение в на колко километра е паля колата и отивам!!!...

Дими, ако си купя такава глава ще ми дойдеш ли на гости? :)

А аз защо имам спомени, че четох на един сайт интервю с Г-н Солданов, който говореше, че само солид-стейт е истината и само такива АМР'с правели и т.н. лиготии. Може ли да е "обърнал резбата" в последните години? :greenball:

Отговорено

Статията е за солид стейт изправяне на променливото напрежение за анодното захранване - ууух какго измъдрих сложно.

Старите ампове няма диоди а ламба за изправяне на напрежението (не е имало диоди тогава)- Солдано обаче държи на диодите и тва е в противовес

на господин Рандал Смит който най нагло открадна преампа на сло направи амп и за да е уникален сложи опция за диодоно или лампово изправяне (та даже и го патентова тва )

и от там се роди отрочето Меса дуал Ректо и започна да продава , продава , продава

rectify - изправям > дуал rectifier - 2 изправителни ламби (100 вата)

от там трипъл rectifier 2 изправителни ламби(150 вата) никаква връка с 2 канала три канала и един канал

Та така чичо Майки не признава Vintage захранвания от на баба ми годежа и си държи на солид стейт изправяне .

Тва съм го писал тук там из форума по няколко пъти ама хайде да систематизираме нещата за по новите членове на форума.

Отговорено

Дайте, при положение, че има такива усилватели (макар и правени) из родината, да чуем някой семпъл. Поне да разберем за кво искат 3500 евро в томан.

Отговорено

жесток амп - благодаря на Дими че ме светна навремето да си направя копие - клиина на Солдано бие маршалите отвсякъде, а дистера е най-якия хай-гейн канал който съм правил някога - направен е така че да се извлече максимум гейн от всяка ламба без да омазва - моднвах го за повече гейн (като си мислех че ще звучи по "тежко") и веднага взе да маже.

По-принцип ако се иска по-тежко звучене е достатъчно да се модне тон коректора да кълца средите и тогава става за големи бруталии :hysterical:

Отговорено

A тук изскача и въпроса, какво е необходимо освен техническите познания (респ. умения) за направата на такъв клонинг ?

Има ли нещо сложно/нестандартно/не намиращо се ?

Схеми из нета ?

Отговорено

Схеми има колкото искаш, включително пълни проекти с печатни платки. Все пак това е един от най-клонираните усилватели.

Отговорено

Продължаваме с другите знаменити продукти на чичо Майки:

x88R preamplifier

x88rfront.jpg

Преампа е изцяло лампов съдържа в себе си:

хай гейн канала на slo - 100

крънч канал

клийн канал

Каналите се превключват с фуут суич.

Сигнала минава през входна лампа и от там се разделя за трите канала и за всеки канал има отделни лампи като накрая след коректорите се смесва в последната лампа от тва следва че преампа е скъпо удовоствие защото съдържа в себе си 6 двойни триода 12ах7 !

Всеки канал има отделни корекции : гейн бас мидъл требъл волюм , отделно има ключе за bright на 2 от каналите (без проблем може да се сложи и на третия)

Според мен 3 канала са абсолютно достатъчни за всеки китарист - направен безкомпромисно без никакви солид стейт буфери PURE TUBE SOUND !

Създаден за хора с по високи изисквания (отделен еквалайзер за всеки канал , 3 канала) преампа е приложим със всеки добър лампов усилвател.

Просто го включваме в луупа на ампа и имаме добрия стар Soldano саунд.

Пример :

Имаме стар маршал плекси или фендер басман (и двата нямат лууп но е въпрос на 20 минути мод за да имат ) и ни е омръзнал неефективния амп с един канал и старъчък саунд > включваме х88R и ползваме само крайния амп на главата.

Друг случай - имаме на разположение рак краен лампов амп като MESA BOOGIE 90/90 Poweramp или Marshall EL34 50/50 Guitar Tube Amp

лъгваме преампа и имаме завършена триканална система !

Отговорено
Продължаваме с другите знаменити продукти на чичо Майки:

x88R preamplifier

x88rfront.jpg

За звука не знам, ама визията е яко Вермона или Болшой театър, браточка. :) Дори Грегг прави много по-добър дизайн!!!

Иначе, поздравления за темата и продължавай все така! :punk_guitar: