Koobenot Публикувано преди 2 часа Публикувано преди 2 часа Този фен е направен обстоен анализ по въпроса. Любопитно ми е да чуя и вашето мнение. Цитирай
yamaha Отговорено преди 44 минути Отговорено преди 44 минути 1 hour ago, Koobenot said: Любопитно ми е да чуя и вашето мнение. Нямах време да изгледам подробно целия клип, понеже е почти 50 минути, но това дето схванах, почти изцяло се покрива с моите разбирания, защото аз имам интерес в областта на психоакустиката и през годините също съм си правил доста подобни тестове и експерименти с различни предусилватели, усилватели, микрофони, озвучителни тела...без тестове, включващи осцилоскоп например - едно че нямам такъв, а и не разбирам много в тази чисто техническа област. Сигурно си спомняш преди години, в някаква тема някой търсеше съвет какъв аудио интерфейс със скъпи предусилватели да си купи, за да му се оправил звука, а на всичкото отгоре по памет мисля, че той самият вече имаше нелоши предусилватели, макар и в някакъв малко по-стар модел интерфейс. Разбира се колегите тогава му казаха, че надали точно новите предусилватели ще му оправят звука, защото има много по-важни неща като акустика на помещението, микрофони, качествени музикални инструменти и др. Така че не само аз съм стигнал до извода кои неща са по-важни от един предусилвател в днешно време. Разбира се преди много години нещата не стояха точно така и скъпият качествен предусилвател даваше разлика, но вече отдавна има безшумни и хубави предусилватели на много ниска цена, с които ако направиш запис, а после повториш записа при едни и същи условия с едно и също ниво, ползвайки някой 5 пъти по-скъп предусилвател, надали ще чуеш някаква разлика между двата записа. Да, вероятно може да я видиш в някой спектрален анализатор, но слухово няма да кажеш кой кой е. Цитирай
Recommended Posts