Dylan_101 Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 "Кюбейс технически наистина превъзхожда Сонар" и така на татък... граничат с нисък мироглед Моля ви бъдете адекватни а не озлобени и субективни защото по този начин обиждате хора които работят с даден продукт и то качествено и твърде възможно по качествено от вас /не говоря за мен или за сонар в случая/ Просто че не сте били в състояние да го разучите или просто не ви е било удобно с даден софтуер не го прави лош Ха, верно много тъп и неточен коментар от моя страна, съжалявам. Имах предвид че Сонар има проблеми специално с DFHSuperior, не че е технически по-лош от Кубейс. Тези проблеми са първо че нарежда различните моно канали на левия и десен изходен канал бай дефолт и, второ, че прави проблем с прозорците на VST/VSTi интерфейсите, което в случая на DFHS води до невъзможност да се редактират вече избраните инструменти. Това имах предвид. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Най-важен е резултатът, който се постига, и тъй като вижданията и стилът на работа на всеки са различни, то всеки е свободен да използва удовлетворяващия го софтуер. Любови и интуиции - различни, разнообразие от субективизъм от всеки различен субект в темата, което и тя предполага. За мен конкретно Sonar не е сред най-интуитивните. Макар да има характеристики, които наистина са ме привличали повече и са ми давали удобство, след много мерения сумарно везните се наклониха на другата страна (но там не е сложен Cubase). Разбира се, в правото съм си и на казаното преди не безпочвено кратко мнение, с което не ангажирам никого. Но в никакъв случай не мисля, че Cubase превъзхожда технически Sonar или обратното. На мен вторият ми е по-удобен и интуитивен от двата. Както и не считам, че тук има мнения, които обиждат някого лично (в противен случай щяха да бъдат подобаващо отстранени), но все пак и да се появи някой кон с толкова изкривени капаци, че да ги деформира в лична обида, то това би бил негов избор за проблематизиране, почиващ на психологията му. Нека всеки използва това, което му е удобно и осигурява изискваните от стила му условия. Ето защо считам подобни теми за излишни и неадекватни - нима в тях ще се съдим за личния си обоснован избор предвид, че не се познаваме? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Възможно е проблемът да не е точно в Sonar. Наскоро четох из форумът на Samplitude, че последният ъпдейт на DFHS не работи в Samplitude и Toontrack са наясно с този проблем, затова са изкарали специална версия, достъпна за регистрираните потребители разбира се. Има и други подобни оплаквания и обяснението което дават някои от разработчиците на Samplitude звучи доста логично - VSTi съпорта се прави според спецификациите, но тъй като повечето VSTi разработчици ползват Cubase/Nuendo като хост за тестване и си позволяват да използват недокументирано/некоректно поведение на хоста за да пишат въпросните инструменти. Естествено при хостове, които имплементират според спецификацията VSTi поддръжката (като Sonar, Samplitude и т.н.) тези странични ефекти и недокументирани функции не съществуват. На мен лично Sonar ми изглеждаше като Cubase Може би защото и на двете не им разбирам. Сега проучвам Samplitude (доста добро софтуерче, макар и по-скъпо от Cubase) и на този етап съм стигнал до извода, че човек с каквото свикне, такова хвали, а реално може да постигне същите резултати с който и да е от тези тулове, особено ако си няма особено много вземане/даване с MIDI и разни странни time signatures, за които вероятно ще му отнеме повечко време докато научи подробностите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
coh-da Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Лично аз не харесвам Сонар по една много-много уж несъществена причина... а именно Инсталацията му се разпилява навсякъде из компютъра. А аз обичам всяка програма да си е в собствена папка и само някакви общи файлове или систмни да влизат в C:\Program Files... и т.н. Ето тва ме дразни, иначе - секи на квото си е свикнал Ето например Reaper доста напредва, а е само 4 MB. ??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steeltanto Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Инсталацията му се разпилява навсякъде из компютъра ... А ти сигурен ли си в това, което си написал? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Сонар е по-ненатоварваща за хора, които тепърва се захващат с този тип софтуеър. И аз не можех да погледна към Кюбейс доста дълго време, но когато се поинтересувах какво е и какво се постига с него, някак натежа. Сонар е с по-лесно управляеми менюта за разлика от Кюбейс, поне според мен и това как се чувствах когато започвах да нагазвам в голямото блато на този тип програми Сонар се инсталира доста компактно... има само една отделна папка за ВСТ плъгините, доколкото помня... и това е А ако с този софтуеър си върша работата, ако иска да се инсталира на 7 партишъна в по 45 доректории, всяка с по 1000 подфолдъра, никак няма да се замисля и пак ще го инсталирам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Август 14, 2007 Share Отговорено Август 14, 2007 Желаещите нещо компактно, интинтуитивно, лесно, гъвкаво и леко, но с достатъчна функционалност, може също да опитат Orion Platinum. Чудесен е, макар да има още трески за дялкане. Преди време във форума бе препоръчан Tracktion, но след краткия сблъсък с него аз и мои познати установихме, че е една от най-неинтуитивните програми с ужасен, разхвърлен интерфейс. С всички останали сработването става по-бързо, отколкото с тази. В момента пробвам продуктите на Magix. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mytodoroff Отговорено Август 21, 2007 Автор Share Отговорено Август 21, 2007 Прекрасно! доста мнения от които заключвам че разликата не е съществена а по скоро до лични предпочитания и това с какво всеки от вас е свикнал, а за новак и в двете разликата не е голяма. Лично аз зададох въпроса тъй като си купих въпросната джаджа на EDIROL която върви със сонара и се насочих към него, но забелязах че повечето от вас работят с cubase. Благодаря смятам да пробвам сонара Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steeltanto Отговорено Август 21, 2007 Share Отговорено Август 21, 2007 въпросната джаджа на EDIROL - кой модел е - 220 или 660, цена и откъде, че търся за колега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mytodoroff Отговорено Август 22, 2007 Автор Share Отговорено Август 22, 2007 FA-66 e, само че варианта на сонара е боядисан в зелено а оригиналния е червен в саита на сонара всичко е описано. цената е следната http://www.musiciansfriend.com/product/Edi...mp;src=3SOSWXXA има десетки саитове за продажби само трябва да намериш студентче което да се връща от бригада в USA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steeltanto Отговорено Август 22, 2007 Share Отговорено Август 22, 2007 Благодаря за инфото, вече поръчахме оттук Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Август 26, 2007 Share Отговорено Август 26, 2007 Здравейте и от мен, Май съм разцъкал всичко до тук за РС, а имам и доста години и с Протулс...Еми някой по горе спомена че няма особено значение, важно е да ти е удобно да работиш, Аз лично мравя миди на Кюбейс, а аудио на Самплитуд, а ако трябва да се изфукам на някой, пускам протулса, а после си работя пак на Самплитуда. Така ми е най удобно, и не смятам да се впускам да убеждавам другите...В края на крайщата важното е на драгия зрител да му е гот... 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Август 26, 2007 Share Отговорено Август 26, 2007 ...а ако трябва да се изфукам на някой, пускам протулса, ... Ммм дааа...голям кеф е, особено като го пуснеш на някой и оня те попита "-Тая програма за к'во служи, няк'ъф DJ плеър ли е?" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 26, 2007 Share Отговорено Август 26, 2007 Пробвал съм sonar, samplitude и reaper и винаги безуспешно само и единствено, защото винаги си търсех интерфейса на който съм се учил и който познавам в детайли - този на Cubase. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Август 28, 2007 Share Отговорено Август 28, 2007 айде и аз да кажа преди 8-9 години като пипнах първото целеронче някой ми беше подхвърлил Кекуок 6.беше първия софт по сериозен от уин амп-а,който съм инсталирл на компа си.Бях и абсолютен ламер с комповете..но дори и така след седмица най много имах разни композиции с барабани и цигулки беше много маниашко и бях зарибен до ушите..беше адски интуитивен.штракваш на канала после пиано рол и кев ти на квадрадчета кеф ти на нотички :) голяма веселба беше ..после обаче заебах щото други ветрове ме задухаха. преди няколко години(3) пак се заинтересувах от таквиз софтове щото пак набавих китара и това съвпадна,горедолу, със регистрацията ми във ФОрума от тука чух за Кюбей и си го сложих и.... още не съм успял да напиша един трак на барабани вътре то и нямам времето с което разполагах преди де но като интерфейс го намирам за не чак толкова интуитивен,може и да е защото бях свикнал на Кекуок-а незнам..А и като цяло използвам Кю-то само като магнетофон за запис+малко бъзикни за панорами и това е всичко.За това си и щтракам барабанки с Фрути лупс щот съм, ларж ше взема да туря един Сонар да го разбъзикам пак. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts