Jump to content
Българският форум за музиканти

Резонансна кожа на каса


Recommended Posts

Може би доста от вас са се сблъсквали с проблема, когато си купят нова кожа без така наречения Muffling ring какви ли подръчни материали да използват ( защото в нито един български музикален магазин не продават такъв обръч, а и от моделите кожи, които прегледах в нета само Evans го предлагат ) и дали след това няма да се скъса кожата?За това реших да споделя това, което аз направих:

1.Купих една съединителна гума, която се слага между тръбата и тоалетната чиния (Гумата е с размер 5 инча,(както при оригиналния Evans )и може да се купи от всеки железарски магазин)

22102010496.jpg

2 Очертах вътрешната окръжност с маркер и след това , с горещ поялник изрязах кожата.

3 Отрязах два пръстена от гумата и намазах повърхността на 1вия пръстен от вътрешната страна и повърхността на резонансната кожа около отвора и ги оставих да засъхнат за около 2-3 мин.След което ги залепих.

И на финала всичко изглежда ето така:

22102010499.jpg

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята я срязах с DVD диск и макетен нож. Трябва да се застопори добре върху твърда и равна повърхност (за да не се мандахерца диска) и да се натиска И силно И равномерно (за да не "тръгва" настрани ножа). Малко търпение и внимание и става!

Вече няколко месеца я търкалям и нямам ник'ви грижи. ;)

 

Ремо имат специален комплект за изрязване и залепяне, но знам в БГ предлага ли се... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм изрязвал с макетен нож , но ножа набръчква повърхостта на кожата и оставя остри ръбове, и ако не се сложи такъв пръстен след време резонанса започва да я цепи.

В Динакорд, които са най-големия вносител на Ремо и Еванс ми казаха: Ти си единствения,който ни пита за такива аксесоари.

Нямат.Продават само с Еванс фабрично изрязани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ползвал нагорешена кутия от боб (голяма разфасовка). Слагам я на газовия котлон консервата докато се нагрее и после само да я допра до кожата и си прави перфектна дупка, без опасност резонанса да прични някакви щети !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Бързо,лесно и полезно........

 

 

А някой може ли да обясни защо има резонансни кожи за каса с два отвора,при положение че е препоръчително "дупката" да не е по-голяма от 5-6 инча?

В момента и аз съм много запален по kick port-a, ама нямам инфо дали може да се купи от БГ и колко струва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Има отделна тема за пробиване отвори в резо кожата на касата, използвай търсачката. Този метод доказано НЕ върши работа. Повече от един отвор може да е за симетрия и в общи линии гъзария. Няма препоръчителни неща, всичко е въпрос на вкус, може изобщо да не ползваш резонансна кожа, особено в студийна обстановка, както често се получава.

Кик-порта го намери в Томан, после драсни на Динакорд (има тема в Говорилня) и успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре сега............. :singer:

1.Извинявам се на целия форум (и особено,на тези които се "дразнят"),че Ви занимавам със стари теми ,които сте обсъждали,

но както се вижда с просто око,се "качвам на влака от междинна гара".

2.Пробвах "търсачката",като написах "направа на отвор на резонантна кожа на бас барабан......изрязване на дупка в резонантната кожа на касата" и какви ли още не комбинаци ,не знам защо не ме прати директно по някоя ключова дума,ама накрая си прерових съдържанието и стигнах до въпросната тема от 2009г.

3.Не виждам защо трябва да приемеме метода за "провал",при положение че от клиповете ясно се вижда,че метода "работи",да не говорим за няколкото колеги,които са успяли......а,щях да забравя,ама и аз се "справих" ;) .

4.Може би,трябва да дискутираме твоите "неволи" с този експеримент и да обясним защо се е получило така.Аз лично първо си очертах мястото,където ще е отвора,загрях много добре въпросния тенекиен съд и с много бързо движение натиснах с кутията,за да "няма време"

да се разтопи кожата отстрани на отвора.Всичко това се случва при положение,че кожата е опъната върху касата!За "тайната" на твоя неуспех мога само да гадая.

5.Принципно отделям време на тази тема,защото и рязането с ножица или макетен нож също крие своите рискове.При този метод,както и при всички останали трябва да се подходи с внимание и нужното старание.Мой съвет към всички е да не изхвърлят старите скъсани или много износени кожи и да "тренират" метода първо с тях.

6.Странно ми е ,че си предложил нещо без изобщо да си пробвал дали "работи",най-малкото един коментар,че не си и там нещо от сорта,та хората да внимават.Добре, че за тия 4 месеца,когато пишеш отново,някой не се е "опарил".

 

За KICK PORT-а,мерси за инфото ,само да кажа,че въпреки че съм нов във форума,съм също и обикновен интернет потребител :thumbs_up: .

Идеята ми беше да го видя в някой магазин,евентуално ако е монтиран,да го пробвам,да сравня цената с тази в Щатите,малко сладки приказки с продавач - консултанта.........и така.

 

Извинявам се ако изказването ми е прозвучало остро."Конфликт" е последното нещо,което бих търсил на подобно място.

 

П.С. заел съм се да изчета цялото съдържание на форума (има полезни и интересни неща все пак),за да мога "да се кача на влака от начална гара" :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто зимаш една консерва слагаш я на котлона да загрее хубаво след това я зимаш с един парцал да не ти пари и я допираш до кожата и леко натискаш това е .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Консервата не е вариант !

Оригиналната кожа на сета ми я направих с консерва и при нормално свирене ,за 1 месец си отиде!

Най-добре е да си се вземе кожа с изрязана дупка от производителя !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:surprise: добре де,никой ли от тези които са го пробвали ( а те не са един или двама)не е имал подобен проблем?

Да не би да е имало някаква цепнатина още при пробиването?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

На скоро сменяхме консумативи на барабаните, та 22" е касата аз взимах кожите взех "Аquarian" не съм барабанист и не разбирам но ми харесва как звучи. Сега по темата дупката я правихме с макетно ножче, като използвахме CD (диск) за шаблон. Ножчето трябва да е много наострено. След като се отреже дупката се получавали шуплички от макетния нож върху кожата, които в последствие тръгват и разкъсват кожата от вибрациите. Та след като се отреже с макетния нож вземаш една шкурка и зашкурваш среза и си ти. Дупката на нашата каса стана като чели е стокова и няма никакви ядове. :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.