musicman Отговорено вчера в 16:17 Отговорено вчера в 16:17 Разгледах го, вижте какъв стил открих: Russian Afrikaner Folk 1 1 Цитирай
yamaha Отговорено преди 15 часа Отговорено преди 15 часа (Редактирано) 10 hours ago, musicman said: Russian Afrikaner Folk То не е далеч от истината - покрай четиригодишния руски напредък "на час по лъжичка" по украинските територии, ония вече са петимни да приемат помощ не само от севернокорейците, ами и от всеки, когото изобщо успеят да изнудят и да го хвърлят в месомелачката, вкл. и такива като тези долу. А що се отнася конкретно по темата, не смятам да се изказвам дълго по въпроса, въпреки, че съм имал досег със Suno и Udio далеч преди някой изобщо да отвори каквато и да е тема за AI във форума. Единствено бих казал, че силно се обезценява труда на композиторите, аранжорите, текстописците и изпълнителите, повечето от които най-вероятно са започнали изграждането си като музиканти още от детска възраст. За съжаление няма какво много да се направи по въпроса и единствено ни остава да се пригаждаме към новите условия. Развитието на положението с AI си личеше накъде ще върви още преди десетина години и си беше ясно, че рано или късно някой ще напише "хитрия алгоритъм" за систематизиране и обучение, а в комбинация с мощния хардуер и хората с много пари, по някое време ще заживеем като във фантастичните филми, които сме гледали навремето...само дето не предполагах, че всичко ще се случи чак толкова бързо. И не знам дали осъзнавате, че в музиката на Suno и производните му няма много AI-авторство, защото софтуерът се е изучил от милионите човешки композиции, които после комбинира по зададените критерии и ако тази база данни от композиции я нямаше, нямаше да го има и Suno. AI не композира, той комбинира и го прави много добре, дори и да си му дал не особено добър промт ; същото е и с чат джипити-то - няма много разсъждение, но има светкавично комбиниране на наученото, а което не го знае, може бързо да го намери в момента...и цялата тази симулация също я прави много добре, дори понякога може да те заблуди, че разговаряш с жив човек. Затова и всяко приложение с AI вече съм го приел просто като един допълнителен инструмент за работата и ежедневието ми...лошото е само, че напоследък нещо много ме гони мързела и нищо не ми се прави покрай всичките тия улеснения, които ми предлага AI. Редактирано преди 15 часа от yamaha 2 Цитирай
musicman Отговорено преди 8 часа Отговорено преди 8 часа Мисълта ми беше, че явно хората си правят майтапи с това, да може би доста хора го използват за нещо смислено, ама повечето май си правят майтапи Дайте да не обръщаме темата "за или против", имаме вече такава тема. 1 Цитирай
solo5 Отговорено преди 5 часа Автор Отговорено преди 5 часа (Редактирано) Днешното парче 🙂 https://suno.com/s/VZz8OegqEK67SXFL А колкото до това, че AI не композира е ясно на всички. Всеки AI трябва да се обучи и след това всичко е алгоритми. Със сигурност ще обезцени на много групи хора, но си представете някой, който иска да се учи, колко много може да научи чрез него P.S. Между другото платих за месец Pro версията и v5 е доста по-добър от v4.5 P.S. 2 https://suno.com/s/8ogE8j9ruWvZo1mX - Bonus Track 😁 Редактирано преди 5 часа от solo5 Цитирай
yamaha Отговорено преди 2 часа Отговорено преди 2 часа 3 hours ago, solo5 said: ...но си представете някой, който иска да се учи, колко много може да научи чрез него Какво имаш предвид за ученето - в коя област? Цитирай
solo5 Отговорено преди 1 час Автор Отговорено преди 1 час (Редактирано) Че може да подпомага обучението, разширява много цялостната картина и давс много по-широк поглед P.S. В момента SUNO бил оценен на 2,45 млрд долара, но още не се търгува на борсите. Ако задържи лидерство в следващите години може да мине 50-60 млрд... Pro и Premium за разлика Free версията дават права върху песните и доколкото разбрах можеш да използваш песните комерсиално. Все пак не е изчистено, защото в някои държави като САЩ си има други закони. Така или иначе законодателството при АI не е много ясно какво засяга https://suno.com/s/DseQKuy4OGOWUQax Редактирано преди 1 час от solo5 Цитирай
solo5 Отговорено преди 1 час Автор Отговорено преди 1 час https://suno.com/s/OhvcnO0CRus5FL6A Цитирай
Recommended Posts