TONY Публикувано преди 10 часа Публикувано преди 10 часа Понеже явно съм на вагона - давай да купувам плъгини за блекфрайдей, случайно попаднах на това видео... Дали ще се спра , не вярвам, но някой друг може да послуша съветите на автора. Цитирай
yamaha Отговорено преди 9 часа Отговорено преди 9 часа Отдавна съм стигнал до извода, който той прави някъде около 8-мата минута на клипа, може би защото работя твърде отдавна с всякакви плъгини и вече ми се е оформил някакъв по-цялостен поглед над цялото положение с плъгините. Когато започнах да ги ползвам, голямата част от тях бяха в DX-формат и по-малка част във VST (основната версия). Тогава не можех да си позволя да купувам всичко, което ми се рекламираше и което ми се искаше, теглех сума ти трайъл или демо версии, имаше и период, когато теглех всичко ново от торентите, но малко по малко се убедих, че 90% от плъгините или се повтарят функционално из различните фирми и вършат едни и същи неща, или просто не са добри, или пък просто нямам нужда от тях. Като изключим китаристите с амп-симулациите, където разнообразието е много голямо, реално човек като мен спокойно може да се справи с десетина читаво направени основни VST-та (EQ, компресори, ривърби и дилеи) + няколко от новите с AI за разделяне (макар, че могат да се пропуснат, защото вече и сайтовете го правят), както и някой пакет за спектрално чистене на дефекти (Izotope RX примерно). Всичко останало е просто повторение на нещо чуждо, което вече работи добре. Човекът си го казва във видеото (перифразирам) - "защо ми е да се напъвам с часове да хвана някой половин децибел в дадена честотна област при тест на 2 сходни плъгина, след като разликата която единият плъгин спрямо другия ще даде в крайния продукт е толкова нищожна и която разлика публиката с нетренираните си уши никога няма да чуе, а основно ще слуша дали парчето й харесва като композиция и изпълнение...". Та така, мнението ми е да не си губите времето като мен в началото и да качвате стотици добавки, някои от които даже ще забравите за какво са, а когато решите да пробвате някой нов VST, дето ви се е сторил интересен - ако първото ви впечатление е "Баси, това е много яко", да си го вземете, но ако вече имате друг, който върши абсолютно същата работа и по същия начин като новия, просто да го пропуснете. 2 Цитирай
TONY Отговорено преди 9 часа Автор Отговорено преди 9 часа (Редактирано) Може би тряба да отворим отделна тема за плъгините. Вкл и за взаимопомощ, на плъгин пристрастените. Примерно съвети - купи това, това не - просто не ти трябва... Тема за, хора като мен, които се разпъват между - I WANT IT ALL ... AND I WANT I IT NOW ( Queen - в случая за Пристрастяване към купуване на всякакви плъгини , аз също се оказва, че имам разни дето ми се дублират....– едно дяволче ми я пее в лявото ухо. А едно ангелче пее в дясното - Сприии се , Аз моля спри се ( Кавър на Фрий ми от Сигнал) Ето тези на УА ще ги взема, на Богрен ще си взема, на IK Multimedia ( имам 37 евро бонус от предни покупки, ще намалят цената) и още разни други дето постоянно изкачат пред погледа , като UFX REVERB Version 2 за 5 ойро, Decapitator saturation - 49 ойро. И ето ти Blackfriday....money are gonne. ( Последното може да се изпее като мега Дейв Мъстейн) Редактирано преди 9 часа от TONY Цитирай
yamaha Отговорено преди 7 часа Отговорено преди 7 часа 1 hour ago, TONY said: I WANT IT ALL ... AND I WANT I IT NOW – едно дяволче ми я пее в лявото ухо. А едно ангелче пее в дясното - Сприии се , Аз моля спри се Дано поне са в една тоналност, че иначе може да откачиш по някое време. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 4 часа Отговорено преди 4 часа @yamaha @TONY Разцепих темата, може да пишем на воля тук. Ще се включа и аз с VST плъгини, които смятам, че всеки трябва да има/ползва. Цитирай
Recommended Posts