Jump to content
Българският форум за музиканти

Steinberg The Grand 2


Telerig

Recommended Posts

Има ли някой който да ползва този плъг ин? Нуждая се спешно от консултация по инсталирането му защото имам проблем и не знам какво не правя като хората за да го подкарам...инсталирал съм го няколко пъти но от как преинсталирах уина не иска да се инсталира...мисля, че има някаква тънкост която не спазвам ... благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... приятелю , дано намериш помощ в инсталацията .... само че не мога да разбера защо ти е вст с големина 2 гигабайта -ако не се лъжа - само за пиано ... не си ли доволен от пианата във Хиперсоника или във Корг колекцията ..... знам че Steinberg The Grand 2 е със уев семпли и сигурно звучи яко .... ама с оглед в разликата в размера на софта би трябвало да звучи 7-8 пъти по истински за да си струва усилието ...... та това което искам между другото да питам някой който го е ползвал дали наистина е така .... въпреки че като гледам тенденцията то всичко става с гигабайтова големина .... май скоро ще трябват 150-200 гига само за музикални програми .... че и РАМ .. ужас :thumbs_up: Цеко :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... приятелю , дано намериш помощ в инсталацията .... само че не мога да разбера защо ти е вст с големина 2 гигабайта -ако не се лъжа - само за пиано ... не си ли доволен от пианата във Хиперсоника или във Корг колекцията ..... знам че Steinberg The Grand 2 е със уев семпли и сигурно звучи яко .... ама с оглед в разликата в размера на софта би трябвало да звучи 7-8 пъти по истински за да си струва усилието ...... та това което искам между другото да питам някой който го е ползвал дали наистина е така .... въпреки че като гледам тенденцията то всичко става с гигабайтова големина .... май скоро ще трябват 150-200 гига само за музикални програми .... че и РАМ .. ужас :thumbs_up: Цеко ;)

 

 

Цеко братле ползвах го цяла година и абсолютно си заслужава тъй като семплите му са доста пъти по яки от тези на хиперсоника и корг колекцията - верно е че товари доста машината, но откак си взех кор 2 дуо процесор нещата значително се подобриха и спокойно се работи с няколко тежки вст-та - имам проект на едно мое парче което работя в момента с Ез дръмера барабани - бас с трилоджи - пиано с гранд 2 и падове от кюбейските встта + китари 7-8 трака с компресори на Т-ракс - реверберация, дилеи, и всекви други хави по траковете както имаксимайзери на края и си работи чидесно всичко със 1 гб рам ддр2...само ако може да го инсталирам отново тоя семплер гранд 2 щото не знам какво му стана не ще та не ще.... :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок след 2 дена главоблъсканица и нов реинстал на уина преинсталирах това чудо и го подкарах...ако някой има проблеми с инсталацията нека се обади за да не се кахъри и тюхка щото никъде не е пояснено кое след кое следва и какво ако не стане другото покрай него и то няма да тръгне....така е като няма инструкции кво да прави човек... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
... приятелю , дано намериш помощ в инсталацията .... само че не мога да разбера защо ти е вст с големина 2 гигабайта -ако не се лъжа - само за пиано ... не си ли доволен от пианата във Хиперсоника или във Корг колекцията ..... знам че Steinberg The Grand 2 е със уев семпли и сигурно звучи яко .... ама с оглед в разликата в размера на софта би трябвало да звучи 7-8 пъти по истински за да си струва усилието ...... та това което искам между другото да питам някой който го е ползвал дали наистина е така .... въпреки че като гледам тенденцията то всичко става с гигабайтова големина .... май скоро ще трябват 150-200 гига само за музикални програми .... че и РАМ .. ужас :surprise: Цеко :metalist:

Аз го ползвам и мога да кажа че все едно свиря на истински роял .Звука е върховен .Резонанса и всички характеристики.Само че иска як процесор и малко повечко рам памет.С предишния ми компютър не можах да го подкарам въобще, но сега всикчо върви гладко.

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Цеко, аз - като един много запален по звука на акустичното пиано - мисля, че Steinberg The Grand и Synthogy Ivory наистина звучат 8 пъти по-добре, ако не и повече от Hypersonic. Може би просто не си се задълбавал толкова много в този звук. Доскоро записвах парчетата си с The Grand, а последните няколко със Synthogy Ivory. Ако разгледаш профила ми (не подписа), има линк да се чуят с прилично качество и да прецениш, ако ти се занимава. Аз лично винаги мога да позная кога нещо е записвано с истински роял, кога - с гигабайтови библиотеки като тези, за които говорим, и кога - с малки библиотеки.

Редактирано от CyberGene
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм голям фен на The Grand 2!!! Звучи страхотно, но си иска своето откъм ресурси...

 

П.П. БДУ, на мен Трилоджи ми се прецака и не иска да се инсталира и това е. Не знам къде и в кой е проблемът, но явно се е пуснала някакъв тайм-бомб или знам ли... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам го тоя проблем с трилоджито...първо смених записвачката и се оправи работата...после след време и на другата взе да ми дава грешка при инстала ( инсталирал съм го поне 50 пъти досега ) и последно вече се инсталира обаче не иска нищо друго да си човъркаш по компа - може само из нета да джиткаш докато се инсталира и то пак не е сигурно - ако искаш пробвай да го инсталираш но без да пускаш други процеси да вървят и кажи какво е станало - мисля че ще стане номера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е, че се копира от ДВД-то на харда, но като почне инстала и на произволни %-ти от инстала казва, че не може да прочете диска. Така че ще опитам!!! :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е, че се копира от ДВД-то на харда, но като почне инстала и на произволни %-ти от инстала казва, че не може да прочете диска. Така че ще опитам!!! :)

 

 

Точно за същата мизерия говоря и аз и при мене е така- иска да го оставиш на мира един час само с него дса се занимаваш и нищо друго...супер тъпня ама какво да се прави...накрая става номера и лично за мен си заслужава тоя софтец щото за някои неща си вади сностен басец...:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Здравей Telerig. Имам подобен проблем с инсталирането на the Grand 2 (от няколко дена). Преди време го ползвах и доколкото си спомням нямаше нищо трудно по инсталирането му. При поредното инсталиране стига до момента на рестартирането , сlед това проверява протекшана (задавам му таск с CTRL+alt+del),уж всичко му харесва ,нооо... при ъпдейта на DX инсталацията увисва. Ако може да ми пратиш точната последователност на инсталацията (кога се kill-ва протекшана дали се инсталира ъпдейта на драйвера... Важната дреболия както се казва). Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте отново. За всички които искат да инсталират въпросния софтуер:

1. Инсталирате The Grand

2. когато стигнете до стъпката в която ви пита :дали да инсталирате "copy protection...." махнете отметката и продължете нататък.

3 Не рестартирайте! Когато превърши инсталацията : Стартирайте H2O setup-a (намиращ се в торента)

4 Рестартирайте.

 

Лично моя проблем беше че: когато съм си правил архива със софтуер , не съм качил crack-a на диска.

от, което последва едно дооооста дълго инсталиране и деинсталиране. :hysterical:

успех не всички колеги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.